Pratite nas

Pregled

‘Mesiću, ako je nastupila zastara za Perkovića, nije za tebe i za čekove koje si pokrao iseljenicima’

Objavljeno

na

Druženje antifašista pod sloganom ‘Dani balkanske ljubavi’ na Bundeku, branitelji iz Croatoruma nazvali su ‘peder balom’.
Na Bundeku je u subotu održano druženje antifašista pod sloganom ‘Dani balkanske ljubavi’ . Neizbježan gost i ove veselice bio je bivši predsjednik Stipe Mesić, koji je opet ugrabio priliku za malo medijskog prostora, pa je komentirao sukob vlade i Europske komisije oko slučaja Josipa Perkovića. Legalist Mesić stao je u obranu Perkovića, poručivši kako svakako treba poštivati hrvatske zakone.

Izjava bivšeg predsjednika ponovno je na noge digla branitelje, i to one iz domoljubne organizacije Croatorum, koji se uporno zalažu za provedbu lustracije odnosno osude komunizma po europskoj Deklaraciji koju smo odavno prihvatili.

Feštu na Bundeku ‘Dani balkanske ljubavi’ nazvali su ‘peder balom‘, a Mesiću odgovorili da ‘ne brine, jer ako je za njegova kompanjona Perkovića nastupila zastara, nije za njega, odnosno za čekove namijenjene kupovini naoružanja za obranu Hrvatske koje je pokrao u Australiji’.

Inače, svima onima koji misle da je balkanska ljubav nepovratna, antifašisti su tijekom druženja na Bundeku poručili da su u krivu.

Prema riječima predsjednika Lige antifašista Hakije Abdića, ideja bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita nikada neće postati prošlost i kad-tad će biti budućnost naroda u regiji.
U obranu antifašizma stao je i Mesić, koji je još jednom ponovio kako se prešućuje činjenica da je Tito bio Hrvat te kako se u javnosti plasiraju ‘sulude priče’ o njegovom porijeklu.

Druženje na Bundeku popraćeno je Titovim slikama, kapama s petokrakama i partizanskim pjesmama.

bundek_antifasisti_2_20130824_1703465344

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

‘Krila Oluje’ nastupaju u Švicarskoj

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH

Akrobatske grupa “Krila Oluje” nastupat će na međunarodnom zrakoplovnom mitingu “Zigermeet 2019” u zrakoplovnoj bazi Mollis u Švicarskoj

Članovi akrobatske grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” otputovali su u četvrtak, 15. kolovoza 2019. u Švicarsku Konfederaciju gdje će u zrakoplovnoj bazi Mollis u blizini Züricha 17. kolovoza 2019. nastupiti na međunarodnom zrakoplovnom mitingu “Zigermeet 2019”, priopćio je MORH

Ovo je drugo gostovanje “Krila Oluje” u Švicarskoj i njihovo prvo predstavljanje na manifestaciji u Mollisu.

Prije polijetanja iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako će zbog konfiguracije terena i obližnjih brda u bazi u Mollisu prilagoditi letački program. “Krećemo na našu mini europsku turneju jer nakon Švicarske, početkom rujna, nastupamo u Austriji i Belgiji. Program u Mollisu u najvećoj mjeri zadržat će skoro sve naše najatraktivnije elemente te se radujemo još jednom predstavljanju na inozemnoj zrakoplovnoj sceni,” istaknuo je satnik Belančić.

Uz pilote akrobatske grupe “Krila Oluje” u Švicarsku je s helikopterom Mi-171 Sh otputovalo i deset zrakoplovnih tehničara koji će se brinuti za ispravnost i tehničke preglede aviona Pilatus PC-9M na kojima lete piloti “Krila Oluje”.

“Krila Oluje” su do sada imala 195 nastupa, od kojih 143 u Republici Hrvatskoj i 52 u inozemstvu, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

Uz vođu grupe satnika Darka Belančića u grupi lete bojnik Ivan Anđić kao lijevi pratitelj te satnik Goran Grgić kao desni pratitelj. Bojnik Zvonimir Mravunac je repni pratitelj dok su vanjski lijevi i desni pratitelji natporučnik Denis Živaljić i natporučnik Marko Novković kojemu će ovi biti i prvi međunarodni nastup.

Foto: MORH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Kardinal Bozanić susreo se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu u Nadbiskupskom dvoru s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović koja je, među ostalim, upoznala kardinala Bozanića i s nedavnim državnim posjetom Izraelu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tako je u srdačnom razgovoru upoznala kardinala Bozanića da je tijekom državnoga posjeta Izraelu razgovorala i s direktoricom Memorijalnoga muzeja posvećena žrtvama Holokausta – Yad Vashema Dorit Novak o doprinosu zagrebačkoga nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca u spašavanju Židova u Hrvatskoj, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tom je prigodom, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, direktorici Yad Vashema kao svjedočanstvo o tome darovala knjigu američke Židovke iz Sarajeva Esther Gitman “Stup ljudskih prava“.

Na početku susreta kardinal Bozanić čestitao je predsjednici Republike nadolazeći blagdan Velike Gospe.

Bio je to redoviti susret kardinala Bozanića i predsjednice Grabar-Kitarović u kojem su razmotrili odnose Crkve i države Hrvatske, kao i aktualna društvena pitanja, navedeno je u priopćenju.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitatiSponzori

Komentari