Pratite nas

Pregled

‘Mesiću, ako je nastupila zastara za Perkovića, nije za tebe i za čekove koje si pokrao iseljenicima’

Objavljeno

na

Druženje antifašista pod sloganom ‘Dani balkanske ljubavi’ na Bundeku, branitelji iz Croatoruma nazvali su ‘peder balom’.
Na Bundeku je u subotu održano druženje antifašista pod sloganom ‘Dani balkanske ljubavi’ . Neizbježan gost i ove veselice bio je bivši predsjednik Stipe Mesić, koji je opet ugrabio priliku za malo medijskog prostora, pa je komentirao sukob vlade i Europske komisije oko slučaja Josipa Perkovića. Legalist Mesić stao je u obranu Perkovića, poručivši kako svakako treba poštivati hrvatske zakone.

Izjava bivšeg predsjednika ponovno je na noge digla branitelje, i to one iz domoljubne organizacije Croatorum, koji se uporno zalažu za provedbu lustracije odnosno osude komunizma po europskoj Deklaraciji koju smo odavno prihvatili.

Feštu na Bundeku ‘Dani balkanske ljubavi’ nazvali su ‘peder balom‘, a Mesiću odgovorili da ‘ne brine, jer ako je za njegova kompanjona Perkovića nastupila zastara, nije za njega, odnosno za čekove namijenjene kupovini naoružanja za obranu Hrvatske koje je pokrao u Australiji’.

Inače, svima onima koji misle da je balkanska ljubav nepovratna, antifašisti su tijekom druženja na Bundeku poručili da su u krivu.

Prema riječima predsjednika Lige antifašista Hakije Abdića, ideja bivšeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita nikada neće postati prošlost i kad-tad će biti budućnost naroda u regiji.
U obranu antifašizma stao je i Mesić, koji je još jednom ponovio kako se prešućuje činjenica da je Tito bio Hrvat te kako se u javnosti plasiraju ‘sulude priče’ o njegovom porijeklu.

Druženje na Bundeku popraćeno je Titovim slikama, kapama s petokrakama i partizanskim pjesmama.

bundek_antifasisti_2_20130824_1703465344

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Kako razvijenim zemljama reći: Nemojte privlačiti ljude iz Hrvatske, mi gubimo radnu snagu

Objavljeno

na

Objavio

Nova Europska komisija istaknula je negativne demografske trendove kao jedan od ključnih problema Europe. Ima li Europska unija demografsku politiku? Slijedi li Hrvatska samo demografske trendove i zašto mjere demografske politike ne zaustavljaju iseljavanje u emisiji Intervju tjedna odgovarao je demograf Anđelko Akrap.

Nismo čuli ni za kakve mjere koje bi se provodile na razini EU-a. Predsjednica Komisije rekla je: ‘Gospođa Šuica zna probleme’ i ništa više. Ne sumnjam u dobre namjere EK, ali radi se o dugoročnim politikama i ona treba biti nadnacionalna, što u ovom trenutku nie moguće, kazao je Akrap. Smatra kako svaka država EU mora imati drugačiju strategiju, a kao usporedbu naveo je probleme Zagreba i probleme Like.

“Moćni uvijek žele ostati moćni”

Kako razvijenim zemljama reći: ‘Nemojte privlačiti ljude iz Hrvatske, mi gubimo radnu snagu i postat ćemo neodrživi neodrživi. Odakle ćemo mi tu radnu snagu privući ili možda možemo pripremati za vas radnu snagu’.

Razvijene zemlje mogu puno toga učiniti. Zašto ne investiraju u područja iz kojih se iseljava. Moćni uvijek žele ostati moćni. Takva je politika unutar EU-a. Neće nikad protiv sebe raditi. Nisam tu da osuđujem nego da naglasim da Hrvatska mora sama rješavati svoje probleme, uz pomoć EU-a, kazao je Akrap.

“Veliki problem su rad na određeno vrijeme i veličina plaće”

Naglasio je kako Francuska ima gotovo na razini obnavljanja stanovništva broj rađanja, a Češka bilježi porast broja živorođenih. Mađarska, Slovačka, Češka – te zemlje ulažu, naglasio je Akrap dodajući kako ovo nije stvar jedne Vlade. Smatra da će demografske mjere dati rezultata samo uz dobru ekonomsku politiku.

Mlade najviše muči, dodao je – rad na određeno vrijeme, jer ne mogu riješiti egzsitencijalne probleme i stambeno pitanje. Po broju mladih koji rade na određeno vrijeme smo među vodećima u Europi. Grade se stanovi u praznoj Slavoniji, a nema stanova tamo gdje se radi, poručio je. Upozorio je i na problem visine plaća.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Marijana Petir: Podržat ću Kolindu zbog demografske politike i borbe za neradnu nedjelju

Objavljeno

na

Objavio

Nacional.hr je u Europskom parlamentu u Bruxellesu razgovarao s Marijanom Petir, europarlamentarkom u bivšem 8. sazivu. Ona je u Bruxelles došla na poziv organizacije Europskog molitvenog doručka a održala je i niz bilateralnih sastanaka s čelnicima Odbora za poljoprivredu, i drugim zastupnicima i organizacijama.

Lista Marijane Petir na europskim izborima dobila je gotovo 50 tisuća glasova. Petir je za Nacional najavila da će, kada predsjednička kampanja službeno počne, podršku dati aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Kaže da je Grabar-Kitarović prepoznala najveći problem Hrvatske, lošu demografsku sliku te da je demografiju i traženje rješenja za populacijske mjere uspjela nametnuti kao glavne političke teme.

Ona tvrdi da je na međunarodnom planu Grabar-Kitarović napravila veliki iskorak i da danas gotovo ne postoji nitko na svijetu tko ne zna za Hrvatsku.

Osim navedenog Petir je još izjavila: ‘Posebno sam zadovoljna što je aktualna predsjednica podržala inicijativu o uvođenju slobodne nedjelje i dostojanstvenog radnog vremena.”

Marijana Petir planira izaći na parlamentarne izbore iduće godine.

Još ne otkriva o kojim se točno modelima i strategijama radi, ali naglašava da svakako ostaje u politici.

Kritički je govorila o svojoj bivšoj stranci HSS. O tomu je izjavila: “Ta stranka više ni na koji način ne brani interese poljoprivrednika i razvoja hrvatskog sela. Njen predsjednik Krešo Beljak bavi se temama koje su u njegovom uskom interesu i koje služe njegovoj osobnoj promociji, on nema nikakav osjećaj za poljoprivrednike, hrvatsko selo i hrvatski narod”.

 

Dobro, a što je radila svih ovih 5 godina?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari