Connect with us

Vijesti

Mesiću okani se Crkve i biskupa, objasni koga su financirali Daimler i Patrija

Objavljeno

on

Bivši predsjednik kaže da treba preispitati ugovor s Vatikanom. Odakle baš njemu hrabrost da to čini sada, nadajući se valjda kako država pati od gubitka pamćenja. I da će zaboraviti da je Mesić bio predsjednik Hrvatske do prije tri godine, a u opisu rada te funkcije je i vanjska politika. U koju ulazi i odnos s Vatikanom.

Stjepan Mesić sve teže podnosi činjenicu da nije politički bitan faktor. I to je vjerojatno jedini razlog zbog kojeg se našao pozvanim pričati o odnosu Crkve i društva. Tako je nedavno predložio predsjedniku Republike Ivi Josipoviću i Vladi da se obrate Vatikanu sa zahtjevom za izmjenom međudržavnog ugovora. Jer nije dobro, mudro je zaključio, da naši biskupi pljuju po narodu koji ih plaća. Predložio i ostao živ. Samo da vidi kako ga se citira po medijima.
Na stranu da se uloga Crkve u ovim kriznim vremenima mora preispitati, uostalom i sam papa poziva na to. Ali pitanje je odakle baš Stjepanu Mesiću hrabrost da to čini sada, nadajući se valjda kako država pati od gubitka pamćenja. I da će zaboraviti da je Mesić bio predsjednik Hrvatske do prije tri godine, a u opisu rada te funkcije je i vanjska politika. U koju ulazi i odnos s Vatikanom. No, Mesiću tada to nije bilo zanimljivo. Jer, ne bi to bilo dovoljno oportuno pa bi razbjesnio i dio svog biračkog tijela. A Mesić nikada nije bio željan toga i znao je umiliti se većini javnosti. Makar pričanjem viceva, često i onih koji nisu baš najpristojniji i za koje se ne bi kazalo da izlaze iz usta političara, a kamoli predsjednika jedne zemlje.

Stjepan Mesić iz svoje političke ere još uvijek nije objasnio niti dvije jako važne stvari koje se tiču novca, zbog kojega uostalom proziva i Crkvu u Hrvata. Novca kojim su ga plaćali, ne biste vjerovali, hrvatski građani. Njegova uloga u aferi Daimler nikad do kraja nije objašnjena. Proizvođač Mercedesa imao je jako bliske odnose s Mesićem, a utvrđeno je da su potplaćivali nekog u Hrvatskoj. Istraga nikad nije došla do tadašnjeg predsjednika, a zlobnici bi možda kazali kako se Državno odvjetništvo nije previše niti trudio. Bajićevi ljudi ne trude se pretjerano ni u drugom slučaju vezanom uz Mesića. Finski istražitelji nedvojbeno su kazali kako je više milijuna dolara bilo namjenjeno za potplaćivanje direktora Đure Đakovića i predsjednika Hrvatske. Kako je već rečeno, DORH se unatoč tome, ne ubija od posla. Mesiću bi stoga bilo bolje i poštenije da objasni tko je tu koga financirao, a ne da se dira stvari koje nisu više njegov posao.

AK/dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari