Pratite nas

Među Hrvatima najpopularniji HDZ BiH i Dragan Čović

Objavljeno

na

Ukoliko bi danas bili održani izbori, najviše građana svoj glas bi dalo HDZ BiH, i to njih 41,71 posto, i Draganu Čoviću, lideru ove stranke. Ovo je pokazalo istraživanje javnog mjenja provedeno u razdoblju od 13. do 16. lipnja ove godine na prostoru FBiH, na uzorku od 4.028 ispitanika, od kojih je 2.206, ili 55 posto, prihvatilo odgovoriti na postavljena pitanja.

hdz-bihIstraživanje je provela Nezavisna agencija za istraživanje javnog mnjenja “Megalopter” iz Mostara, isključivo u hrvatskom biračkom tijelu na području FBiH, a s ciljem mjerenja rejtinga popularnosti političara i političih stranaka, pišu Nezavisne novine, a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Poslije HDZ BiH, za kojeg bi glasalo 41,71 posto ispitanika, slijede HDZ 1990, koji bi dobio podršku 6,13 posto birača, zatim HSP BiH 1,75 posto, SPP 1,33 posto i NSRzB, koja bi dobila podršku svega 0,93 posto birača.

Prema ovom istraživanju, Demokratska fronta Željka Komšića dobila bi podršku 0,88 posto birača, a SDP BiH 0,82 posto. Uvjerljivo najmanje glasova prema ovom istraživanju dobio bi HSS i to svega 0,11 posto.

Zanimljivo je i to da je čak 44,44 posto građana FBiH u hrvatskom biračkom tijelu neodlučno i ne zna kome bi dalo glas da se izbori održavaju danas.

Kada su u pitanju političari, najveću popularnost ima Dragan Čović, lider HDZ-a, za kojeg bi glasalo 41,54 posto ispitanika, dok bi Martinu Ragužu, lideru HDZ 1990, povjerenje ukazalo 6,08 odsto birača.

Na trećem mjestu je Živko Budimir, predsjednik Stranke pravde i povjerenja (SPP), koji uživa podršku 2,3 posto ispitanih građana, a odmah iza njega je Zvonko Jurišić, lider HSP-a, s podrškom od 1,75 posto.

Na posljednje mjesto Hrvati iz FBiH stavili su Željka Komšića, lidera Demokratske fronte, koji bi da se danas održavaju izbori dobio podršku 1,7 posto građana.

I kada su u pitanju političari, građani su neodlučni za koga bi glasali, pa tako njih 46,63 odsto nije znalo odgovoriti kojem političaru bi ukazali svoje povjerenje.

U istraživanju Agencije “Megalopter” iz Mostara sudjelovalo je 67 posto žena i 33 posto muškaraca.

hms/kamenjar

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Ministarstvo obrane završilo je preporuku za izbor najbolje ponude za nabavu borbenih aviona

Objavljeno

na

Objavio

Ministar obrane Damir Krstičević potvrdio je da je stručno Povjerenstvo Ministarstva obrane odabralo najbolju ponudu prilikom nabave višenamjenskih borbenih aviona.

Prije konačne odluke Vlade, mišljenje povjerenstva moraju potvrditi Saborski odbor za obranu i Vijeće za obranu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Vlada je jasno rekla, nema osnove za tužbu logoraša

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved danas je u Ministarstvu hrvatskih branitelja održao konferenciju za novinare.

Komentirao je tužbu, čije su podizanje protiv Republike Hrvatske najavili bivši logoraši iz BiH. “Vrlo jasno je Vlada Republike Hrvatske u nekoliko navrata, i predsjednik Vlade, i Ministarstvo pravosuđa tumačilo presudu u Haagu. Kroz nju nije izrečena presuda Republici Hrvatskoj, već je unazad nekoliko dana bilo sličnih izjava. Za to postupanje nema osnove, stoga u demokratskom društvu sve je dozvoljeno, ali ovdje vrlo jasno i odgovorno moramo proučiti presudu i vidjeti da nema nikakve osnove za podizanje tužbe”, rekao je Medved.

Ministar se dotaknuo i kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora. “Podržavam sve radnje koje je provelo Ministarstvo unutarnjih poslova i Državno odvjetništvo. Često naglašavamo da takva djela nikad ne zastarijevaju i da nikad nije kasno pokrenuti određene procese u cilju utvrđivanja odgovornosti”, rekao je Medved.

“Napominjem da se tu radilo o činu koji je bio usmjeren rušenju ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske, raketiranju Banskih dvora u kojima se nalazio predsjednik Republike Hrvatske. Podržavam sve mjere koje su učinjene i nadam se da će počinitelji biti privedeni pravdi i odgovarati za to”, rekao je ministar.

“Vratimo se u to vrijeme i pokušajmo si dočarati što bi se desilo da su uspjeli u toj namjeri. Čin je to koji je značio početak Domovinskog rata, jako je važno da se ti počinitelji privedu pravdi i odgovaraju za taj zločin. Žao mi je što institucije koje su trebale odraditi taj proces ranije nisu, ali pohvaljujem sve što je dosad napravljeno od strane svih tijela koja su sudjelovala u procesu.

Jednako postupanje očekujem prema drugim zločinima koje su počinjeni prema žrtvama i hrvatskim braniteljima. Na tjednoj bazi otkrivamo masovne grobnice za koje su odgovorni konkretni počinitelji i očekujem da će DORH na sličan način postupiti i podići optužnice prema počiniteljima tih teških kaznenih djela”, rekao je Medved.

 

Željko Glasnović: Dajte meni ovlasti napraviti ću vam državu u tri mjeseca (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari