Connect with us

Meyer: BiH će se raspasti

Objavljeno

-

BANJALUKA – Bosna i Hercegovina, njeni politički lideri i građani moraju sami da donesu odluku kuda žele da idu, izjavio je sinoć američki analitičar i stručnjak za Balkan Steven Meyer.

Ta odluka, kako kaže Meyer, ne može da bude donesena u Washingtonu ili Briselu, nego isključivo u BiH. I dalje tvrdi, da postoji velika vjerovatnost da će se BiH raspasti.

’’Ne znam da li će Republika Srpska postati dio Srbije, da li će uopšte postati nezavisna, teško je reći šta će se dogoditi, ovo je malo područje, ali ovu odluku treba vi da donesete. Trebaće više vremena da se to uradi i trajaće duže nego što sam očekivao, ali mislim da će se to desiti’’, kazao je Meyer za RTRS.

’’ Odluka je na vama, možete li preživjeti kao država ili kao entitet sa Federacijom. I FBiH i RS imaju svoje probleme, prije svega, ekonomske i socijalne. U FBiH je to izraženije, vidjeli smo i proteste. Ali svi oni koji smatraju da postoje pokušaji da se Republika Srpska i FBiH destabilizuju griješe ’’, rekao je Steven Meyer, nekadašnji analitičar američke CIA i stručnjak za Balkan.

nezavisne.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari