Connect with us

Ukrajina

Michel u Kijevu izrazio potporu Ukrajini

Objavljeno

-

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel sastao se u četvrtak u Kijevu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem s kojim je razgovarao o potpori Ukrajini u borbi protiv ruskih snaga te reformama koje Ukrajina mora provesti kako bi se pridružila Europskoj uniji nakon završetka rata.

Dva tjedna prije samita EU-a i Ukrajine 3. veljače, Michel je na Twitteru objavio svoju fotografiju na željezničkom kolodvoru u Kijevu uz izjavu: “Ponovno u Kijevu kako bih razgovarao o svim oblicima suradnje… Neka 2023. bude godina pobjede i mira”.

Zelenskij je na Telegramu objavio fotografiju na kojoj pozdravlja Michela u uredu vlade u Kijevu.

Michel je dan prije rekao da osobno podržava da Zapad pošalje Ukrajini tenkove.

Na zajedničkom brifingu sa Michelom, Zelenskij je zatražio od saveznika da pošalju Kijevu više oružja što je moguće prije ističući da će to pomoći da se zajamči sigurnost Ukrajine i Europe.

EU je prošle godine odobrio Ukrajini status kandidata. Europski dužnosnik rekao je da Kijev mora poboljšati vladavinu prava kako bi mogao ući u EU kada rat završi. 

EU će ove godine Ukrajini dati 18 milijardi eura financijske pomoći. EU također pomaže u istragama optužbi za ratne zločine počinjene u Ukrajini i podržava uspostavu međunarodnog suda za progon ruskih političkih i vojnih čelnika zbog napada na Ukrajinu. 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari