Connect with us

BiH

Migrant napao stražara u izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara

Objavljeno

-

Ilegalni migrant ozlijedio je u petak stražara nakon što je ovaj pokušao spriječiti tuču dviju skupina u Izbjegličkom centru Salakovcu kod Mostara, priopćili su u ponedjeljak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Po policijskim navodima, u Izbjegličnom centru došlo je do fizičkog sukoba migranata koji su smješteni na toj lokaciji te se umiješao i stražar kako bi spriječio sukob.

No, njega je napao jedan od migranata i nanio mu lakše tjelesne ozljede. O izgredu je informirana i policija, čiji su pripadnici intervenirali na mjestu događaja. Nasilnik je priveden i ispitan o okolnostima izgreda.

Mediji u Mostaru navode kako su, otkako su migranti stigli u ovaj centar prije 10-tak dana, česte tuče i obračuni nekoliko migrantskih skupina Afganistanaca, Pakistanaca i Sirijaca.

U izjavama za medije migranti navode kako su uvjeti u Izbjegličkom centru loši te da žele nastaviti put dalje u Hrvatsku i zemlje Europske unije.

Prije desetak dana migranti su iz središta Sarajeva, gdje su napravili ilegalni kamp, prebačeni su Salakovac kod Mostara, čemu su se suprotstavile vlasti Hercegovačko-neretvanske županije. Nakon višesatnog uvjeravanja, oni su ipak propušteni u Izbjeglički kamp.

Broj migranata se, sa skoro 270, u tome centru u međuvremenu smanjio na 160.

(Hina)

Nelegalno ti pošalju ilegalne migrante ‘na dar”’ pa te onda optuže za – državni udar!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari