Connect with us

Nebuloze

SDA pokušava još jednom dovesti migrante u Hercegovinu

Objavljeno

on

Tijekom trajanja današnje sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije zaprimila je informaciju Ministarstva unutarnjih poslova, koja je dostavljena iz Ureda za strance BiH, u svezi s transportom migranata s područja Unsko-sanske županije na područje općine Konjic, odnosno na lokalitet Bradina.

Nakon rasprave, Vlada je jednoglasno usvojila Zaključak kako se ta aktivnost provodi suprotno Zaključku Skupštine HNŽ od 31. siječnja 2020. godine u kojemu se jasno od svih razina vlasti u BiH, traži da, sukladno važećim propisima, s nadležnim tijelima HNŽ i jedinica lokalne samouprave u HNŽ, koordiniraju sve aktivnosti koje se odnose na migrante.

Budući da o premještaju migranata na područje HNŽ nisu upoznati ili na bilo koji način koordinirani predstavnici Općine Konjic i Županije, Vlada niti njezina tijela ne mogu prihvatiti sudjelovanje u toj aktivnosti.

-Vlada poziva najvažnija državna tijela na ozbiljnost, odgovornost i poštivanje svih razina vlasti prije poduzimanja ovakvih i sličnih aktivnosti.

Napominjemo kako o premještaju migranata od Vijeća ministara BiH nismo dobili nikakav akt, te tražimo njihovo službeno i javno očitovanje – navodi se u informaciji za javnost.

U međuvremenu, mještani Bradine okupili su se danas oko vojarne u koju trebaju biti smješteni migranti, javljaju lokalni mediji.

Nekoliko desetina građana okupilo su u blizini ovog vojnog objekta gdje bi, prema najavama,u večernjim satima trebali biti dovezeni migranti iz Bihaća.

Podsjećamo, ministar u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas da nema nikakve odluke Vijeća ministara BiH o premještanju migranata iz Bihaća u Bradinu niti takav dokument postoji, pa makar to neko zvao i preliminarnom odlukom, što Zakon o Vijeću ministara i poslovnik o radu ne poznaju.

SDA pokušava još jednom dovesti migrante u Hercegovinu. Očito kako nemaju potporu za ovakvo nešto niti u svome narodu, a ne treba niti spominjati što Hrvati misle o tome.

Autobusi stigli u kamp Lipa, gdje voze migrante?

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari