Connect with us

BiH

Migranti kod Bihaća više nisu na otvorenome, stanje teško

Objavljeno

-

Većina ilegalnih migranata smještena je konačno u šatore koje su u kampu Lipa kod Bihaća postavile Oružane snage BiH nakon što su oni danima štrajkali glađu, no tamošnji uvjeti su i dalje jako teški.

Tisuće migranata više nisu na otvorenome u kampu Lipa gdje danima pada snijeg. Najveći dio radova tamo su okončali pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Osigurana je opskrba električnom energijom, izgrađeni su prostori za blagovanje.
Zlatan Kovačević, predstavnik humanitarne organizacije SOS iz Bihaća koja pomaže ilegalnim migrantima rekao je kako je dosta migranata promrzlo proteklih dana, te postoje problemi s održavanjem osobne higijene.

Za razliku od ranijih vremena u kamp Lipa se više ne može ulaziti i izlaziti bez posebne propusnice. Direktor Danskog vijeća za izbjeglice u BiH Nicola Bay rekao je kako je stanje bolje nego ranije kada se dogodio požar te su migranti boravili na otvorenome. Dodao je ipak kako se radi o iznimno teškim uvjetima za život.
“Vidimo da su uvjeti poboljšani sa šatorima i grijanjem, ali uvjeti općenito su ovdje neodrživi”, rekao je direktor Danskog vijeća za izbjeglice u BiH. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari