Connect with us

Politika

Mihanović: Ili Ivošević treba ponuditi ostavku ili Puljak treba podnijeti neopozivu ostavku

Objavljeno

-

“Licemjerno je od gospođe Puljak, koja sa saborske govornice naglašava kako je sloboda govora temelj svih sloboda, da ovako banalizira situaciju u kojoj drugi čovjek grada prijeti novinarki da će joj se napiti krvi.”

Predsjednik splitskog HNZ-a Vice Mihanović za N1 komentirao je posljednji u nizu ispada dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je verbalno napao novinarku čiji tekst objavljen u Slobodnoj Dalmaciji mu se – nije svidio.

Na pitanje kako mu djeluje Ivoševićeva najava da se povlači iz javnosti, ali će nastaviti raditi bez komunikacije s građanima, Mihanović kaže : “Vidite, meni to zvuči neiskreno. Ivošević svoju komunikaciju s novinarkom naziva neprimjerenom. Međutim, svima je jasno da su to kaznena djela. Kad prijetete nekome da ćete mu se napiti krvi, a posebno novinarima, to nisu greške u komuniciranju ni nespretne izjave, nego kaznena djela. Ovo nije prvi put. Vrijeđao je Židove, veličao Hitlera… Na sjednici GV-a je lupao šakom o zid kad mu se nešto nije svidjelo. Ovo nije izoliran slučaj. Ako se ovome ne stane ne kraj i ne nazove se pravim imenom, ovakvo ponašanje će se nastaviti i dalje.”

Govoreći o terapijskoj radionici na koju će Ivošević, navodno, ići, Mihanović kaže: “Licemjerno je od gospođe Puljak, koja sa saborske govornice naglašava kako je sloboda govora temelj svih sloboda, da ovako banalizira situaciju u kojoj drugi čovjek grada prijeti novinarki da će joj se napiti krvi.”

“Tko je gospođa Puljak u ovoj ulozi kad može drugog čovjeka grada uputiti na neku radionicu? Tko upravlja Splitom? Ona iz Zageba ili njen suprug iz Splita, kad ona drugo čovjeka grada šalje na terapijsku radionicu?”, pita se Mihanović.

O tome što bi bilo prihvatljivo rješenje ove situacije kaže: “Rješenje je jednostavno, ovo nije nespretno komuniciranje nego ozbiljna kaznena djela. Imamo dva rješenja. Ili Ivošević treba ponuditi ostavku ili Puljak treba podnijeti neopozivu ostavku.”

Što bi moglo biti ako se ne dogodi nijedno od to dvoje, Mihanoviću je “teško hipotetski govoriti”.

“Vjerujem da će prevladati glas razuma, da će Puljak potvrditi ono što je govorio u kampanji, da je progresivan i transparentan, da će shvatiti da je ovo nedopustivo ponašanje i da ne služi na čast nikome od nas. Svi koji živimo ovdje, želimo da ovo bude pristojan grad”, kaže splitski HDZ-ovac.

“Nećemo trčati pred rudo. Dajmo im koji dan da se saberu, vjerujem da je Puljak šokiran. Vjerujem da mu je ovo neprihvatljivo kao i svakom normalnom stanovniku Splita i Hrvatske i vjerujem da će postupiti ispravno”, zaključuje.

Splitski SDP i neovisni vijećnik A. Franić osudili Ivoševićeve prijetnje novinarki

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari