Pratite nas

Hrvatska

Mijat Stanić: Spasili smo naše autoceste!

Objavljeno

na

Predsjednik Nezavisnog cestovnog sindikata Mijat Stanić, jedan od organizatora inicijative “Ne damo naše autoceste”, vjeruje kako su skupili dovoljno potpisa nakon što je prikupljanje istih za referendum protiv monetizacije autocesta završio noćas u ponoć.

“Iako nemamo točan, prema procjenama, imat ćemo dovoljan broj potpisa. Prema pojedinačnim dojavama koje dobivamo, smatram da ćemo imati i rezervu“, rekao nam je, predsjednik Nezavisnog sindikata Mijat Stanić.

Dodao je kako su povjerenici u nedjelju počeli s prikupljanjem potpisa po gradovima i županijama, koji će se potom do srijede dostaviti u Zagreb. Nakon što se potpisi pregledaju, nastavio je Stanić, odbacit će se neispravni,a potpisi koje će inicijativa procijeni ispravnima, predat će se u Sabor.

“Za pregled potpisa tražit ćemo 15 dana, točno onoliko koliko je nama dopušteno za prikupljanje potpisa“, rekao je Stanić.

Predsjednik Nezavisnog cestovnog sindikata naglasio je kako će  od Vlade tražiti da se referendum održi na dan održavanja predsjedničkih izbora.

“Želimo da referendum predstavlja minimalan trošak. Ukoliko Vlada to ne odobri, tumačit ćemo to kao pravljenje nepotrebnog troška državnog proračuna”, zaključio je Stanić.

Budući da smatra kako je Vlada donijela odluku o davanju autocesta u koncesiju mimo pravila, Stanić je najavio i podizanje kaznene prijave.

“Tražit ćemo ispitivanje svega što se događalo oko monetizacije te, u pozadini, čiji su to bili interesi koji imali za cilj napraviti toliku štetu. Ovdje je riječ o Vladi koja ne smije varati svoje građane. Da imamo pravo Državno odvjetništvo koje radi svoj posao, ne bih ni morao podnositi prijavu”, zaključio je Stanić.

ZAHVALA:

Predstavnik inicijative “Ne damo naše autoceste” Mijat Stanić danas je na svom Facebook profilu zahvalio je volonterima i potpisnicima za referendum protiv monetizacije autocesta.

“Spasili smo naše autoceste, hvala svim volonterima koji su strpljivo prikupljali potpise od prve do zadnje minute trpeći vremenske nepogode, pritiske, osporavanja, a ponekad i uvrede”, istaknuo je Stanić.

“Hvala svim građankama i građanima što se unatoč svim manipulacijama, zastrašivanjima, demagogiji i spinovima nisu dali zbuniti nego su potpisali za referendum protiv koncesije. Hvala svim medijima koji su korektno pratili našu akciju, a i onima koji su bili manje korektni…

Učinak je bio isti, netko je potpisao zbog argumenata, a netko zbog inata.

Hvala i svima koji su na bilo kakav način pomogli, pa makar i dijeleći s nama želju za uspjeh akcije…
Jednostavno: HVALA NARODE… SPASILI SMO NAŠE AUTOCESTE!!!!”, poručio je Stanić.

Jučer u ponoć je završilo prikupljanje potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju. Organizatori tvrde da imaju dovoljan broj potpisa, odnosno više od 450.000. (facebook)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica najavila proširenu sjednicu gospodarskog vijeća o poljoprivredi

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović u utorak se u izmještenom Uredu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji susrela s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije te poručila da će inicirati proširenu sjednicu gospodarskog vijeća na temu poljoprivrede.

„Problema u poljoprivrednom sektoru daleko je više nego što smo imali priliku čuti danas, no kao glavni ističe se problem neravnopravnog odnosa koji otkupljivači imaju prema hrvatskim poljoprivrednicima u odnosu na one u drugim državama“, naglasila je predsjednica Republike dodavši kako će resornom ministru prenijeti poruke s današnjeg sastanka, a glavna je ta da se seljacima omoguće jednaka „pravila igre“ kao u ostalim EU državama.

Mladen Šolčić, jedan od najvećih mljekara na području Bjelovarsko-bilogorske županije, iznio je alarmantan podatak da je od 19 tisuća mljekara u Hrvatskoj ostalo njih manje od šest tisuća, s tim da i oni preostali neće dugo izdržati uz sadašnju nisku otkupnu cijenu mlijeka i ostale loše uvjete.

„Mi od otkupljivača ne tražimo ništa više od toga nego da se u Hrvatskoj ponašaju kao u vlastitim državama. Da Dukat u Hrvatskoj posluje kao u Francuskoj, mi ne bismo bili u problemima“, istaknuo je Šolčić, jedan u nizu poljoprivrednika koji su se za pomoć obratili predsjednici Republike.

Drugi radni dan u izmještenom Uredu, predsjednica Republike započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-području Barutana, gdje je u rujnu 1991. godine poginulo 11 hrvatskih vojnika nakon što je, odbivši predati vojarnu, major JNA Milan Tepić aktivirao eksploziju vojnog skladišta u kojemu je bilo 170 tona eksploziva.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas će na Trgovačkom sudu u Bjelovaru nazočiti otvaranju pilot projekta „e-komunikacija“ koji će omogućiti bržu, bolju, moderniju i efikasniju komunikaciju svih sudionika sudskih postupaka.

Obići će drvoprerađivačku tvrtku Bjelin, gdje je u tijeku izgradnja novih proizvodnih pogona, jedne od trenutno najvećih investicija u Bjelovaru.

Predsjednica Republike posjetit će danas sve gradove u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji (Daruvar, Grubišno Polje, Garešnica i Čazma), a na putu će obići gradilište u Velikoj Cigleni, gdje turski invetitori, MB Holding, grade najveću geotermalnu elektranu u Hrvatskoj te jednu od većih u Europi. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović promaknula časnike HRZ i PZO

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović promaknula je u prigodi Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) 16 pripadnika HRZ i PZO, odnosno jednu časnicu i 15 časnika.

Oni koji su zamijenjeni ili odlaze u mirovinu ili na nove dužnosti.

U čin brigadnog generala promaknut je brigadir Mato Mikić, on je novi zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U mirovinu ide brigadni general i dosadašnji zapovjednik brigadni general Miroslav Kovač.

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice je komodor Ivo Raffanelli, a u mirovinu ide dosadašnji zapovjednik, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Brigadni general Siniša Jurković novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, a u mirovinu odlazi general pukovnik Mate Ostović.

U čin brigadira promaknut su pukovnici Damir Perak i Ivica Črne. Jedan bojnik promaknut je u čin pukovnika. Jedan satnik promaknut je u čin bojnika. Sedam natporučnika promaknuto je u čin satnika. Četiri poručnika promaknuta su u natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom vrhovne zapovjednice pohvaljen je brigadir Mato Mikić.

Predsjednica Grabar-Kitarović odluku je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike HRZ i PZO.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari