Connect with us

Iz Svijeta

Mike Pompeo optužio Rusiju da ‘sije kaos’ na Sredozemlju

Objavljeno

-

Foto: AFP

Američki državni tajnik Mike Pompeo u utorak je optužio Rusiju da “prijeti stabilnosti Sredozemlja” te da “sije kaos” u zemljama tog područja.

U priopćenju o “ruskom utjecaju na Sredozemlju”, američki šef diplomacije na odlasku je odgovorio ruskom kolegi Sergeju Lavrovu koji je optužio SAD da u sredozemnom bazenu igra političke igre.

“Ministar Lavrov je u krivu i pokušava nanovo napisati povijest. U stvarnosti, SAD učinkovito surađuje s regionalnim partnerima i u Libiji podržava političke procese pod okriljem UN-a”, poručio je Pompeo na Twitteru.

S druge strane, nastavio je, “Rusija potkopava unutarnju politiku zemalja na Sredozemlju, podržava brutalnu diktaturu Bašara al-Asada u Siriji i raspiruje sukob u Libiji pomoću njoj odanih skupina”.

Prema njegovim riječima, “Rusija predstavlja prijetnju stabilnosti Sredozemlja koristeći se širenjem dezinformacija, potkopavanjem nacionalnog suvereniteta te sijući kaos i potičući sukobe i podjelu u zemljama regije”.

Pompeo je osudio djelovanje Moskve u Libiji, Grčkoj i Siriji u trenutku kada je ruski predsjednik konačno čestitao Joe Bidenu na pobjedi na predsjedničkim izborima održanim 3. studenoga. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari