Connect with us

Iz Svijeta

Mike Pompeo oštro kritizirao ‘licemjerje’ Vijeća za ljudska prava UN-a

Published

on

Šef američke diplomacije Mike Pompeo u subotu je oštro kritizirao “licemjerje” Vijeća za ljudska prava UN-a, koje je u petak izglasalo rezoluciju kojom osuđuje sustavni rasizam i policijsko nasilje.

“Vijeće za ljudska prava Ujedinjenih naroda, među kojima je Venezuela, a odnedavno i Kuba i Kina, oduvijek je bilo i ostalo utočište za diktatore, kao i za demokracije koje ih podržavaju”, kazao je Pompeo.

“Jučerašnja odluka Vijeća o izglasavanju rezolucije fokusirane na rasizam i policijsko nasilje u Sjedinjenim Državama, srozava to tijelo još niže”, dodao je.

Vijeće za ljudska prava UN-a sa sjedištem u Ženevi međuvladino je tijelo unutar sustava UN-a, odgovorno za promicanje i zaštitu ljudskih prava diljem svijeta, za rješavanje situacija kršenja ljudskih prava te za davanje preporuka.

Washington se 2018. povukao iz Vijeća. Jučerašnjom je rezolucijom osudilo sustavni rasizam i policijsko nasilje, nakon povlačenja izjave koja je apostrofirala Sjedinjene Države.

Rezoluciju su predstavile afričke države u sklopu hitnog sastanka sazvanog nakon smrti američkog crnca Georgea Floyda i demonstracija organiziranih protiv rasizma širom svijeta. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari