Connect with us

Komentar

Milan Bandić: ‘Big Brother’ će uskoro završiti – ili ćemo raditi ili idemo na izbore

Objavljeno

on

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u ponedjeljak kako zahladnjeli odnosi između Mosta i HDZ-a utječu na rad Hrvatskog sabora i Vlade te poručio da će taj “Big Brother” uskoro završiti – ili će se početi raditi ili ćemo ići na nove izbore.  

[ad id=”93788″]

“Mislim da će se taj ‘Big Brother’ uskoro završiti, na ovaj ili onaj način. Strpite se malo, ja mislim da ćemo biti nešto pametniji za dva tjedna”, rekao je Bandić novinarima kod bazena Svetice koji je u ponedjeljak svečano otvorio. 

Na pitanje je li moguća daljnja suradnja u Vladi kada potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov ne razgovaraju te što kaže na prijedlog Mosta da HDZ da drugog kandidata za prvog potpredsjednika Vlade umjesto Karamarka, Bandić je odgovorio kako je opasno da iz jedne stranke rade red u drugoj stranci.

“To je urušavanje i narušavanje osnovnih elemenata demokracije”, ustvrdio je. 

“Opasno je da jedna stranka nešto uvjetuje drugoj stranci. To nije dobro. Ako jedna stranka hoće predložili čovjeka koji je “dibidus”, to je njeno pravo i platit će cijenu zato što je predložila. Pa, pustimo ih da pogriješe”, rekao je Bandić.     

Poručio je, među ostalim, kako Hrvatskoj trebaju ljudi koji imaju viziju, koji će znati donijeti odluku iza koje će stajati i koju će provesti.

Upitan je li Tomislav Karamarko jedan od njih Bandić je odgovorio: “Ako to kaže stranka kojoj je on na čelu, onda jest”.

Poruke iz Mosta o meni su licemjerne

Zamoljen za komentar o tome što Most kaže, aludirajući na njega, da HDZ neće biti sretan s čovjekom koji ima toliko kaznenih prijava, a i da će neki reći da bi ključnom ulogom u novoj većini htio izbjeći sudsku odgovornost, Bandić je odgovorio da ne može nitko izbjeći sudsku odgovornost. “Ako to govori gospodin Božo Petrov onda je to trebao reći kada je izabran za potpredsjednika Vlade sa četiri glasa iz Kluba Stranke rada i solidarnosti. To se zove licemjernost, a ne politička uvjerljivost”, ocijenio je Bandić.    

Upitan je li se s novcem iz zagrebačkog proračuna, koji u 15 godina koliko je na čelu Grada iznosi oko 15 milijardi eura, ipak moglo napraviti više velikih infrastrukturnih projekata, poput podzemne željeznice, ukopavanja pruge ili žičare na Sljemenu, Bandić je rekao kako treba pričekati konac godine i svi ti projekti će biti realnost.

“A što se tiče toga je li se moglo više – uvijek se može više. A jesam li radio dobro ili ne o tome su odlučili građani prije tri godine dajući mi peti mandat i o tome će odlučiti građani na izborima 15. svibnja iduće godine. Kad bih sam sebe ocijenjivao, a to je teško, dao bih si prolaznu ocjenu, međutim, to najviše treba pitati naše sugrađane”, poručio je Bandić. 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari