Connect with us

Komentar

Milan Bandić: ‘Jedina autentična proslava je ona u Kninu, no Zagreb će napraviti što se odluči’

Published

on

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u nedjelju da je jedina autentična proslava “Oluje” u Kninu, ali da će Grad Zagreb uraditi ono što se bude odlučilo i to će, kazao je, napraviti najbolje i sa zadovoljstvom.

Grad Zagreb će ono, što se bude odlučilo da treba izvršiti, izvršiti bez pogovora, bez ikakvih problema, mi ćemo to napraviti najbolje, sa zadovoljstvom, rekao je Bandić odgovarajući u nedjelju u Zagrebu na pitanje novinara je li on za to se “Oluja” proslavi i u Zagrebu ili samo u Kninu. Rekao je da će “biti prilike da u ovom tjednu kontaktira one koji su za to zaduženi”, te najavio da će svoj stav o tome iznijeti tijekom tjedna na konferenciji za novinare.

“Bit će presica na tu temu pa ću reći svoj stav o tome. Ja ga imam, ali sada ne bih ništa o tome govorio”, rekao je Bandić. “U svakom slučaju, treba napraviti sve da se dostojno obilježi ta najveća pobjeda vojske u Domovinskom ratu na ovim prostorima”, dodao je.

“Nikada nećemo izbrisati iz uma ono kada je general Krstičević i 4. gardijska brigada ušla u Knin. Mogu raditi mimohode, možemo raditi šta god hoćete bilo gdje, ali ta slika će ostati neizbrisiva u sjećanju svakog hrvatskog čovjeka i svakog građanina Republike Hrvatske. Može se slaviti i u pet gradova ‘Oluja’ i svaki građanin Republike Hrvatske slavi ‘Oluju’, ali jedina autentična proslava ‘Oluje’ je u Kninu”, rekao je Bandić, koji je na jezeru Bundeku otvorio 32. Dakota kros Sportskih novosti – tradicionalno natjecanje učenika u trčanju u prirodi.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u nedjelju na Trsatu u Rijeci na novinarski upit može li se dogovoriti s premijerom Milanovićem oko obilježavanja oslobodilačke vojno-redarstvene akcije “Oluje” ponovila kako ne želi da se bilo tko dijeli oko “Oluje”, te rekla kako, kada je riječ o mimohodu u Zagrebu, treba uzeti u obzir i mišljenje građana, posebno onih koji su sudjelovali u ‘Oluji’, Glavnog stožera i ljudi koji organiziraju proslavu.

Na prijedlog predsjednice Republike da se osnuje Državni odbor za proslavu “Oluje”, premijer Zoran Milanović odgovorio je pismom u kojem je izrazio spremnost za osnivanje Odbora, te poručio kako je smatrao da je na nedavnoj sjednici Vijeća za obranu usuglašeno da će istoga dana, 5. kolovoza, biti održana tradicionalna svečanost u Kninu i vojni mimohod u Zagrebu.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari