Connect with us

Politika

Milan Bandić: Maras čim više govori, tim je bolje

Published

on

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je najavu predsjednika SDP-a Gordana Marasa da će zatražiti da DORH prošešlja Memorandum za “Zagrebački Manhattan”, prokomentirao riječima: “Maras čim više govori, tim je bolje”.

“Maras što više neka govori, čim više govori, tim je bolje”, rekao je Bandić novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine na pitanje kako komentira što je Maras najavio da će od DORH-a zatražiti da pročešlja njegove ugovore s investitorima.

Upitan kako komentira što oporba traži da se Memorandum proglasi ništetnim i kaže da ima pet članaka koji su obvezujući za Grad, između ostaloga da pogoduje stranim investitorima, Bandić je odgovorio dok god tako govore vječno biti u oporbi.

“Ja sam preozbiljan čovjek da bi govorio ‘ki bi da bi'”, odgovorio je Bandić na pitanje što će se dogoditi ako u razdoblju od osam plus šest mjeseci Zagreb ne ispuni one uvjete koji stoje u Memorandumu, znači da ishodi lokacijsku i građevinsku dozvolu.

Bandić je novinarima koji su ga pitali je li dobio dozvolu investitora da objavi Memorandum s obzirom da piše da je tajan, poručio da ne brinu o njegovim obvezama jer ih on itekako dobro zna.

Upitan hoće li uspjeti unutar osam plus šest mjeseci, kao što piše u Memorandumu, sve očistiti od svih građevina na ta tri područja – Hipodroma, Velesajma i NK Lokomotive, Bandić kaže da je u ovih 20 godina uspio, pa će valjda i u narednom periodu to uspjeti.

Nije odgovorio na pitanje zna li koliki će postotak tvrtke imati Zagreb, a koliko će imati investitor jer se u Memorandumu navodi da će se, kad se stvori krovna tvrtka koja će upravljati sa “Zagrebačkim Manhattanom”, dijeliti udjeli.

Bandić na još nekoliko pitanja vezana za Memorandum nije konkretno odgovorio, služeći se uglavnom varijantama izreke “ki bi da bi”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari