Connect with us

Hrvatska

Milan Bandić: Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse

Objavljeno

on

Foto: Hina

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je nakon snažnog potresa poručio da Grad Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse.

“Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića Grad Zagreb je u Petrinju i Sisak poslao interventne timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, vatrogasce obučene za spašavanje iz ruševina, specijalni kontejner koji sadrži opremu za spašavanje iz ruševina, 100 kreveta, pet šatora i cerade za prekrivanje krovova. Pomoć pruža i osam ekipa zagrebačke hitne pomoći te članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Zagreb i Zagrebački radioamaterski savez”, priopćeno je iz Grada Zagreba.

U Petrinji i Sisku na terenu su 54 zagrebačka vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila uz jedno vatrogasno vozilo koje je već jučer poslano na stradalo područje.

“Djelatnici gradskih ureda od jutros su na terenu na području Siska i Petrinje gdje, zajedno s timovima inženjera građevine, pomažu na uspostavi sustava za zaprimanje prvih brzih pregleda oštećenja zgrada i kuća.

Gradonačelnik Bandić je poslao poruku kako Grad Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse, ističe se u priopćenju iz Grada Zagreba. (Hina)

Plenković: U centru Petrinje zgrade nisu uporabljive, ukidaju se propusnice

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari