Pratite nas

Razgovor

Milan Ivkošić: Zemlja zove desnicu, ona se treba samo odazvati

Objavljeno

na

Razgovor s novinarom i kolumnistom „Večernjeg lista“ Milanom Ivkošićem

O aktualnim političkim i društvenim pitanjima s Milanom Ivkošićem, novinarom i kolumnistom „Večernjeg lista“, razgovarao je Davor Dijanović. Prepoznatljivim stilom, bez dlake na jeziku, Ivkošić je za Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća niz tema koje more hrvatsko društvo i političku scenu.

U posljednjoj kolumni pisali ste, među ostalim, o hrvatsko-srpskim odnosima i činjenici da Srbija Hrvatskoj konstantno predbacuje ustaštvo, ali prešućuje vlastite zločine nad Židovima u Drugome svjetskom ratu. Riječ je, dakako, o samo jednom aspektu hrvatsko-srpskih odnosa. Kako, međutim, općenito komentirate prijepore između Hrvatske i Srbije posljednjih mjeseci? Kako bi se po Vama Zagreb trebao postaviti u odnosu prema Beogradu?

Zločini nad Židovima i drugim narodima u II. svjetskom ratu u Srbiji su bili gori nego u NDH. Već 1942. godine ta je država bila očišćena od Židova i proglašena je judenfrei. Procjenjuje se da je u Nedićevoj Srbiji od 17.000 Židova ubijeno 15.200, a u koncentracijskim logorima stradalo je 80 do 100 tisuća ljudi. Osim toga, 6478 knjižnica, 1670 škola, 30 fakulteta, 19 muzeja, 7 kazališta, 52 pravoslavne crkve i manastira, 216 džamija, 63 sinagoge i više od 60 znanstvenih ustanova uništeno je ili opljačkano. Međutim, ni prije ni sad hrvatski političari a ni mediji nisu ni htjeli ni znali razglašavati te zločine ni izdaleka tako kao Srbi ustaške. I to ne samo zato što su Srbi daroviti za laž nego iz osjećaja inferiornosti, iz “potrebe” za podložnošću kakva je bila prema cijelom nizu naroda koji su nas u prošlosti tlačili.

Ne trepnuvši, Ivica Dačić, Miloševićev sukrvnik, spreman je posve zanijekati srpske zločine u II. svjetskom ratu i istaknuti hrvatske, a nijedan mu hrvatski političar neće uzvratiti činjenicama, jer osjeća da mu je to “zabranjeno”. To je strašno. Ja mislim da bi Plenković, Marija Pejčinović Burić, Jandroković ili bilo tko drugi prije učinio samoubojstvo nego Dačiću rekao istinu: ušuti, lažljivče, tvoji prethodnici u Nedićevoj Srbiji i u četnicima bili su gori od ustaša. Pogotovo im ne bi palo na pamet da, na primjer, srbijanski Judenfrei iz II. svjetskoga rata prikažu na izložbi u Bruxellesu, Parizu, Ujedinjenim narodima, Zagrebu… Osim toga, ljevičari u Hrvatskoj (i ne samo ljevičari) u svom mentalitetu imaju izrazito naglašenu, izdajničku težnju za prokazivanje hratskog i prešućivanje srpskog zla.

Pitate – kako bi se Zagreb trebao odnositi prema Beogradu? Susjedi smo, ekonomska je i trgovačka suradnja neizbježna, a političke i državničke odnose treba svesti na nužni minimum. Na lažne i uvredljive izjave treba ili uzvraćati istinom, ili se s njima sprdati i izrugivati ih, ili ih posve ignorirati, ovisno o tome kakve su, od koga dolaze i što nam je interes. U svakom slučaju iz inferiornosti treba prijeći u superiornost, za to imamo kulturnih i povijesnih razloga i još jedan najvažniji – mi smo pobjednici u ratu koji su nam nametnuli. Iz svake njihove provokacije sikće bijes poraženih, pa neka sami sebe ujedaju i truju. I ne treba im praviti baš nikakve ustupke kao kandidatima za članstvo u EU. Naravno, kao normalan narod trebamo biti otvoreni i kooperativni prema normalnim Srbima.

Ideološki prijepori iz godine u godinu opterećuju hrvatsko društvo, posebno od svibnja do srpnja. Koliko je podgrijavanje takvih konflikata oblik bježanja od stvarnih političkih, društvenih i gospodarskih problema, a koliko izraz petrificirane komunističke svijesti?

Ideološki prijepori Hrvatskoj neće puno nauditi, ima ih svuda u svijetu, pa i u zemljama u kojima gospodarstvo cvate. U Hrvatskoj su oni jaki jer jedna strana hoće pošto-poto zadržati “istine” i mitove iz partizanije i komunizma, a druga strana otkriva sve više činjenica koje su tim “istinama” i mitovima suprotne. Da nam je gospodarstvo dobro, da nismo postali kolonija moćnih zemalja EU koje nas financijski iscrpljuju i kojima hrvatske proizvodnje nisu u interesu, da se puno bolje živi, ideološki prijepori bili bi zabava.

Nedavno je Predsjednica Republike predložila formiranje međunarodne komisije za logor Jasenovac, na što su automatski skočili dežurni „antifašisti“. Kako to komentirate?

Međunarodna komisija za jasenovački logor je dobra zamisao jer neprijateljima Hrvatske je cilj međunarodno ocrnjivanje našega naroda. Ali Srbi u toj komisiji ne bi smjeli raditi (eventualno bi mogli biti promatrači bez prava djelatnih članova), jer im nije do istine, a vidimo kakvi su bili u komisiji za Stepinca.

Posljednjih mjeseci društvo se polariziralo i po osnovi za ili protiv tzv. Istanbulske konvencije. Kako Vi gledate na tu Konvenciju i činjenicu da ju je HDZ ratificirao iako se Crkva tome usprotivila?

Samo ovo: nastranu konvenciju prihvatila je sve nastranija hrvatska politika.

Kako ocjenjujete stanje u današnjem HDZ-u? Hoće li koalicija s HNS-om i Pupovcem HDZ koštati gubitka idućih izbora?

HDZ će sigurno zbog HNS-a i Pupovca i zbog pomicanja ulijevo dobiti manje glasova, a još više će ih izgubiti zbog lošeg gospodarstva, sve većeg siromaštva i sve pogubnijeg iseljavanja.

Čini se da se Živi zid sve više afimira kao glavna oporbena stranka, na račun SDP-a koji sve više gubi potporu birača. Može li po Vama Živi zid zauzeti poziciju SDP-a i kakvo je Vaše mišljenje o njihovu političkom djelovanju?

Mislim da Živi zid nikad neće prijeći više od 15 posto glasova, jer najviše toliko ima avanturističkih i science fiction birača, ali bi država iz nauma Živog zida za Hrvate bila neusporedivo bolja od sadašnje.

Imate li dojam, s obzirom na manjak unutarstranačke demokracije i pluralizma, da gotovo sve stranke u Hrvatskoj funkcioniraju kao preslike nekadašnje Partije?

Jednom sam, pola se šaleći, pola misleći ozbiljno, napisao da su sve stranke u Hrvatskoj iz devedesetih samo različite frakcije Udbe, različite frakcije Saveza komunista. Sve su stranke u svijetu totalitarne, hijerarhijske, stegovne, “jednoumne”, sastavljene od autoriteta i poslušnika, od despota i ulizica, od buntovnika bez političke budućnosti i osvetnika bez milosti te nasljeđuju demokratske tradicije svojih zemalja. A u nas se mogla naslijediti samo komunistička tradicija, pa se to uvelike i dogodilo. Gotovo nemamo stranke koja nije doslovno kopirala izbacivanje iz partije iz vremena komunizma.

Kako procjenjujete mogućnost formiranja velike koalicije nakon idućih izbora?

Budu li rezultati izbora kao i rezultati sadašnjih anketa vlast se neće moći formirati bez velike koalicije. Ali koliko je važna ta brojčana nužda, još je važnije da se HDZ i SDP više i ne razlikuju, pa utoliko lakše mogu u savez.

U nizu europskih država dolazi do snažnog jačanja desnice i euroskeptičnih stranaka. Možemo li nešto slično očekivati u Hrvatskoj?

Odavno je u nas velik euroskepticizam, za ulazak u EU na referendumu je glasovalo manje od 30 posto ukupnog broja birača. A euroskepticizam je više jačao što smo više postajali kolonija. Do Tuđmanove smrti za EU se izjašnjavalo više od 80 posto ljudi, s “detuđmanizacijom” koju su počeli Mesić i crveno-žuta koalicja ta potpora pada i prati gubljenje hrvatske financijske, gospodarske i političke suverenosti.

Šeks i drugovi morali su mijenjati ustavnu odredbu o referendumu kako se političari kojima je, svima odreda, Europska unija bila svetinja i glavna u političkom programu, ne bi osramotili narodnim “ne” toj svetinji. I to bi se “ne” dogodilo da nije srušena hratska svetinja – Ustav! A kad je riječ o desnici, mi je, na žalost, nemamo. Vrlo obećavajući HSP uništili su Đapić i Sanader, a Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović posve zaobilaze bitne teme – gospodarstvo, inozemne profitere, uvozni lobi, HNB kao servis pljačkaša Hrvatske… A kako rekoh, HDZ je sada više lijevo nego desno. No treba se nadati, zemlja zove desnicu, ona se treba samo odazvati.

Koju bi ocjenu dali dosadašnjem mandatu Kolinde Grabar Kitarović?

Ocjena – vrlo dobar, a odličan će zaraditi osvajanjem drugog mandata.

Pred pet godina objavili ste knjigu „Podanici s Griča i Pantovčaka“ u kojoj pišete o fenomenu sluganstva hrvatskih političara. Koliko je sluganski mentalitet zaslužan za stanje u kojem se nalazimo?

Najzaslužniji! Kad Plenković u Europskom parlamentu govori na šet jezika, on se uvlači u šest europskih Podanicistražnjica. Sluganstvo ljevice stasalo je u podložnosti Moskvi i Beogradu, sluganstvo desnice posljedica je obožavanja Zapada, a sluganstvo i jednih, i drugih i trećih pripada povijesnoj ovisnosti o savezima u koje hrle Hrvati po onoj Krležinoj žalopojki. Prihvaćamo Starčevića, ali vrlo teško prihvaćamo nepotkupljivost njegova domoljublja i hrvatstva.

Hrvatska se posljednjiih godina dramatično prazni s obzirom na prirodni pad i iseljavanje u inozemstvo. Unatoč tome, čini se da praktički niti jedna politička stranka nema rješenje za taj problem svih problema. Čitava je situacija tim tragičnija što je više od pola iseljenih imalo posao u Hrvatskoj, što ukazuje da problemi nisu samo ekonomske prirode. Kuda nas vodi ovakva politika? Kako pobijediti apatiju i pesimizam?

U kojem ambijentu najradije ostajemo? U onom koji osjećamo svojim. Hrvati sve manje Hrvatsku osjećaju svojom. Zauzeli su je stranci. Drže sve banke, velike, nekad strateške državne tvrtke, glavninu medija, a u sprezi su s političarima koji su narodu okrenuli leđa, i ako na nekoga misle, misle na to kako zaposliti rodbinu, prijatelje, kumove, stranačke pouzdanike, misle na usluge po načelu ja tebi, ti meni. A običnom, normalnom, “neumreženom” građaninu samo se od sebe postavlja pitanje – a on, gdje je on, čiji je on? Nije nigdje, nije ničiji, dakle, ide tamo gdje će nastojati biti svoj – u inozemstvo.

Pitate – kako to pobijediti? Samo s pojavom nekog hrvatskog Orbana ili mirnodopskog Tuđmana, s olujom koja bi pomela strane profitere i izdajice koji ih zalijevaju kao cvijeće.

Iza Vas je mnogo desetljeća bavljenja novinarstvom. Kako kao iskusni novinar gledate na hrvatsko novinarstvo danas? Jesmo li u tom pogledu pali na samo dno?

Jesmo, pali smo na dno, jer su prepreke do toga dna nestale – nestale su hijerarhije vrijednosti i ljudi, hijene su postale lavovi, blato je postalo gorski izvor, WC se prometnuo u dnevni boravak, glupan u genija, kriminalac u moralista, nepismenost u uzor, ništarije u elitu. Stvara se ozračje da nitko ne vrijedi ništa kako bi najviše vrijedili nitkovi. Pa je doista čudo, na kojem Bogu trebamo biti zahvalni, što imamo Nina Raspudića, Ivicu Šolu, Višnju Starešinu, Ivanu Petrović, Josipa Jovića, Davora Ivankovića, u duhovitosti nenadmašnu Tanju Torbarinu i još ponekoga tko će mi oprostiti što ga nisam spomenuo.

Davor Dijanović/HKV

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Ispovijest jagodara koji se posvađao s čelnicima Živog zida

Objavljeno

na

Objavio

Ispred HNB-a u srijedu je došlo do incidenta između pripadnika Živog zida koji su narodu dijelili besplatne jagode i proizvođača jagoda čiji je štand bio tik pokraj štanda Živog zida.

Novinari Jutarnjeg lista pronašli su jagodara Davora Jurića (45) i pitali ga zašto mu je zasmetalo što je Živi zid dijelio jagode. Jurić je magistar agronomije, proizvodnjom jagoda bavi se već 25 godina, a posljednjih sedam prodaje ih na štandu ispred HNB-a.

1. Što se dogodilo ispred HNB-a?

– Ja sam u 9 sati, kao i svaki dan, došao ispred HNB-a na štand prodavati svoje jagode koje proizvodim u Sesvetama. Već tada sam vidio da je tamo postavljen štand Živog zida. Nisam shvaćao što se događa, tek nakon nekog vremena vidio sam da besplatno dijele jagode ljudima. Ne znam zašto su baš pokraj mojeg štanda to morali napraviti, ali bilo je to nekorektno od njih. Išao sam im to reći, ali nisu imali razumijevanja.

2. Što su vam odgovorili?

– Nisu mi ništa odgovorili, slijegali su ramenima. Onda je netko od njih rekao da će ipak kupiti jagode od mene, ali već je bilo kasno. Zbog njih sam ja u gubitku za 100 kilograma jer nitko nije htio kupiti jagode od mene ako ih netko drugi daje besplatno. Čuo sam da se Pernar podsmjehivao i rekao da ja gledam usko i ne vidim širu sliku toga što su oni ispred HNB-a. Ako je njemu to smiješno, meni je žalosno. Dok sam ja crnčio i radio, on mi se smijao. To me zasmetalo i mislim da je bilo stvarno nepravedno i nekorektno smijati se meni i mojem prosvjedu, pogotovo ako to dolazi od nekoga tko se predstavlja kao osoba koja pomaže ljudima. To samo pokazuje kakav je on ustvari.

3. Što mislite, zašto je Živi zid dijelio ljudima jagode ispred HNB-a?

– Ne bih htio ulaziti u to, ne znam zašto su to napravili. Ako su htjeli pomoći proizvođačima jagoda, mogli su to napraviti na drugi način, na primjer prosvjedovati protiv uvoza jagoda, a ne dijeliti dvije tone besplatno čime smo mi mali proizvođači još više u gubitku. Jer ja, s obzirom na to da sam u Udruzi uzgajatelja jagoda Grada Zagreba koja odlučuje gdje će tko prodavati svoj proizvod, osobno nisam mogao birati gdje ću postaviti svoj štand. Ali, zašto je Živi zid postavio svoj tik do mojega, ne bih to znao reći i neću se upuštati u polemike. Jedino mogu reći da je to bilo sebično od njih.

4. Što biste im poručili?

– Ovo je jako krvav posao, radi se 20 sati na dan, a na štandu sam po kiši, suncu ili vjetru od 9 ujutro do 18 sati. Ne bih ovaj posao poželio ni najgorem neprijatelju, a Ivanu Pernaru bih poručio da gleda usko svoju stranu priče i da je nekorektan. Nemam ja ništa protiv toga što su oni došli ovdje u odijelima od deset tisuća kuna i mislili da “pomažu” ljudima, ali to su izveli krivo. Da su mi rekli unaprijed ili objasnili o čemu se radi, to bi bila druga priča. Za mene je sad ovo završena priča i ne mogu mi više nikako pomoći. Neću poduzimati nikakve pravne radnje protiv njih, ali ostaje pitanje jesu li imali dozvolu biti tamo gdje jesu. Jer ako nisu, onda to mijenja stvari.

‘Stajali smo ispred HNB-a jer smo htjeli ukazati na nerealan tečaj kune’

Nekoliko sati poslije Ivan Pernar je na svom profilu društvene mreže odlučio reći što misli o cijeloj situaciji. U desetominutnom videu koji je objavio Pernar se uspoređuje s Isusom Kristom, a dijeljenje jagoda Živog zida uspoređuje s Isusovim dijeljenjem kruha i riba.

“Taj incident me podsjetio na famozni Isusov govor na Gori gdje je on uoči tog govora, ako se dobro sjećam, razdijelio par kruhova i ribica i nahranio cijelo mnoštvo ljudi. Sad zamislite da neki lokalni pekar napadne Isusa i kaže: ‘Što sad ti, Isuse, tamo si sad nahranio pet tisuća ljudi kruhom i ribicama, tko će sad kupovati kruh od mene’”, kaže Pernar i potom objašnjava da nije poanta u kruhu i ribicama i da u Isusovo doba ljudi nisu došli slušati njegove riječi, nego jesti ribu i kruh. Isto tako, tvrdi Pernar, ljude nije zanimalo zašto su oni ispred HNB-a, a razlog je to što su htjeli ukazati na nerealan tečaj kune.

(Jutarnji list)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Novi migrantski val iz Velike Kladuše: na udaru Slovenija, a mogla bi biti ugrožena i hrvatska turistička sezona! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Dr. Tomislav Sunić: “Ako je tzv. liberalima toliko stalo do tih ‘jadnih’ migranata, neka ih onda Vesna Pusić udomi u svojoj istarskoj vili, Josipović u Baškoj ili Plenković na Hvaru!”

BUJICA OBJAVILA NOVI GOVOR VIKTORA ORBANA: U CELJU JE PODRŽAO JANEZA JANŠU I OŠTRO KRITIZIRAO MIGRANTSKU POLITIKU EUROPSKE UNIJE!

Ekipa Bujice bila je u Velikoj Kladuši: lokalne žene žale se na migrante da “kradu, provaljuju u kuće, vrlo su opasni i agresivni”… Migranti otvoreno govore da im je cilj Slovenija, a većina su mladi muškarci u naponu snage i bez namjere da se ikada vrate svojim kućama…

U emisiji su otkriveni detalji tajnog dogovora Andreja Plenkovića i Mire Cerara: po nalogu iz Bruxellesa Hrvatska migrante propušta u Sloveniju, a Europska komisija zauzvrat dopušta Novoj ljubljanskoj banci da i dalje bude u državnom vlasništvu!

Dr. Boštjan Turk, profesor s Filozofskog fakulteta u Ljubljani, gostujući u Bujici na Z1 televiziji, izjavio: “Nova ljubljanska banka je bankomat slovenske vladajuće ljevice, a migranti su njihovi budući glasači!”

Turk dodatno pojašnjava: – Bruxelles je nekoliko puta pokušao privatizirati Novu ljubljansku banku, no to se neće dogoditi, ona je zaista bankomat elite koja je na vlasti u Sloveniji instalirala Miru Cerara. Kada su zadnji puta kod nas bili izbori, zatvorili su šefa oporbe i pustili ga tek nakon izbora, da bi Ceraru omogućili pobjedu. Sve je to bila režija!

TURK O MIGRANTSKOJ NAJEZDI IZ VELIKE KLADUŠE: BOJIM SE ZA NAŠU DJECU, ŽENE I SVOJE STUDENTE!

“Bojim se za našu kulturu, žene i djecu. Brinem se zbog svojih studenta,” kaže ugledni profesor i nastavlja: ”Ugrožen je naš način života; u Ljubljani do prije dva, tri mjeseca nije bilo toliko migranata, a sada ih susrećemo na svakom koraku! Više od 90 posto Slovenaca protivi se izgradnji džamije u Ljubljani, ali gradonačelnika Jankovića to nije briga, on nije Slovenac, ne zna čak ni to govoriti slovenski, on govori neku varijantu slovensko-srpskog!”

Hrvatska i Slovenija nalaze se u istom čamcu kao i ’91. godine, samo što su sada na udaru migranata – jasan je dr. Turk i kritičan prema aktulanoj politici: – Vlasti u Ljubljani i Zagrebu kao da sve to ne brine, važno im je samo što misli Bruxelles.

“Slovenci su svjesni da migranti dolaze. Postoje tvrtke koje upravljaju autocestama i snimaju autobuse koji dolaze konkretno iz Hrvatske. To će postati još i veći problem od 01. srpnja jer Austrija će zatvoriti granice sa Slovenijom. Oni imaju desnu vlast koja neće dopustiti ulazak migrantima i neće slušati Bruxelles. Dogodit će se da Slovenija mora vratiti migrante i imat ćete problem s tranzitom turista. Kažu da će iz Bosne doći više od 50 tisuća migranata i onda će krenuti prema Dalmaciji,“ upozorava dr. Turk, uz napomenu da se o tome po običaju, šuti…

Pogledajte samo kako izgledaju ti migranti iz Velike Kladuše koji sada idu prema Sloveniji, to nisu izbjeglice, nego su to muškarci sposobni za rat i terorizam. Oni nemaju kulture, oni neće početi raditi u nekoj renomiranoj firmi, to ih ne zanima, zanima ih kriminal i socijalna pomoć, a to je veliki problem za Sloveniju u budućnosti – ogorčen je dr. Turk.

Ugledni profesor podržava Janšu na predstojećim izborima: “Janez Janša je naš Orban i on jedini može Sloveniju zaštititi od migranata, isto kao što je Viktor Orban zaštitio Mađarsku!”

SUNIĆ: PRAZNE SLAVONIJU, DA BI DOVELI MIGRANTE; ONE KOJE NE ŽELI ČAK NITI MERKEL!

Dr. Tomislav Sunić, drugi gost Bujice, inače diplomat i publicist, bivši politički emigrant i profesor u SAD-u, smatra da migrante ne treba zvati izbjeglicama: ”Taj izraz ‘izbjeglice’ preuzet je iz Njemačke, a prva ga je upotrijebila Angela Merkel. Migranti su jedini pravilni naziv i tako ih treba zvati. Izbjeglicama ih nazivaju tzv. antifašisti, koji bi htjeli da nestanu naše nacije, da nestanu čak i spolovi – pa da svi živimo u jednom neprirodnom multikulturalnom svijetu. Najbolji primjer neuspjeha takve politike je propala Jugoslavija, gdje se umjesto izraza multikulturalizma ubotrebaljavalo ‘bratstvo i jedinstvo’…

Dr. Sunić se složio s kolegom iz Slovenije i prozvao Angelu Merkel te probriselsku politiku Plenkovićeve Vlade: “Namjerno prazne Slavoniju da bi doveli migrante, one koje ne želi čak niti Njemačka! Nije nikakva tajna da ih Merkel dovodi u Njemačku kako bi smanjila cijenu domaće radne snage, no ipak se preračunala, jer migranti žele samo socijalnu pomoć, oni ne žele raditi! Među tim tzv. izbjeglicama danas, sutra imat ćemo stvarne teroriste! Volio bih vidjeti kako će reagirati naše postkomunističke ‘elite’ kada izbjeglice dođu kod Vesne Pusić u njezinu istarsku vilu, u dolinu rijeke Mirne. Misli da ih neće primiti kod sebe doma, jer takvi poput nje vole samo filozofirati… Ivo Josipović je isti takav, tobože tolerantan i osjetljiv prema nevolji jadnih ljudi, a zapravo sebičan i licemjeran. Ja nemam ništa protiv toga da migranti dođu u Bašku kod bivšeg predsjednika na ljetovanje, neka u Makarskoj naprave veliki izbjeglički kamp! Što se mene tiče, može ih i Plenković primiti na Hvaru, a možemo ih staviti i na Pantovčak ili u Nazorovu ulicu u vile u kojima žive Titovi komunisti, a koje su ukrali našim ljudima 1945. godine. Pa neka crvena politička ‘elita’ vidi što je ta tzv. tolerancija na djelu.

Prof. Turk ocijenio je “vrlo opasnima” sarajevske poruke turskog šefa države Recepa Erdogana i čelnika SDA Bakira Izetbegovića, upozorio je da bi “veliki dio migranata iz muslimanskog svijeta mogao ostati u Federaciji BiH na štetu Hrvata”…

ŠOKANTNA SNIMKA IZ AUSTRIJE: MIGRANT ŽELJEZNOM ŠTANGOM RAZBIJA RASPELO!

U emisiji su prikazane šokantne snimke iz Njemačke i Austrije, kakve se rijetko viđaju u televizijskom eteru, a na kojima migranti zlostavljaju njemačke žene, provaljuju u trgovine, napadaju starca u podzemnoj željeznici, tuku se s policijom, a jedan čak željeznom štankom razvaljuje raspelo ispred katoličke crkve! Dr. Turk se zgrozio i rekao da se boji takvih scena u Sloveniji: – Scena na kojoj migrant željeznom šipkom tuče raspelo, najbolje govorimo s čime mi to imamo posla! Migrantska kriza je ujedno i ekspanzija islamskog fundamentalizma. Zamislite, Bakir Izetbegović za Erdogana kaže da je to čovjek kojeg je Bog poslao! Ipak, ja mislim da je Erdogan muslimanski general koji raspolaže s najvećom vojskom migranata u Europi! Žalosno je da su njegovi predizborni skupovi zabranjeni u Austriji i Njemačkoj, a dopušteni u Sarajevu!

I dr. Sunić je komentirao šokantne materijale: ”Postoji cenzura koju mi danas popularno zovemo ‘politička korektnost’, ne smije se čak niti razgovarati o migrantima, a to nije samo moje mišljenje, već i mišljenje policajaca iz Njemačke, oni će vam off the record sve priznati, ali javno ne smiju. Pa, vi u Njamačkoj imate migrantske obitelji s tobože sedmero djece koje uzimaju i po 10.000 euroa socijalne pomoći, do kada će to Nijemci trpjeti?!“

I za Sloveniju je to veliki problem – smatra dr. Turk i nadovezuje se na Sunića: – Jedan migrant košta Sloveniju skoro 2 tisuće eura svaki mjesec, a prosječna mirovina naših ljudi iznosi oko 650 eura! To je diskvalifikacija Slovenca kao nacije i ljudi.

ORBAN U SLOVENIJI: NE DOPUSTIMO DA NAM STRANCI ZAUZMU DOMOVINE!

U Bujici je prikazan dio govora mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je 11. svibnja bio u Celju i u dvorani Golovec dao je potporu Janezu Janši za predstojeće parlamentarne izbore u lipnju. Prikazane su ovacije prepune dvorane za Janšu i Orbana, a popularni Mađar žestoko je kritizirao migrantsku politiku Bruxellesa: ”Ako se Europa preda seobi naroda i migraciji, tada ćemo izgubiti kontinent! Godina 2015. Bila je samo predznak onoga što nam uskoro slijedi…

Iz Afrike više desetaka milijuna ljudi želi krenuti prema Europi! Dok god Europa ne obrani svoje granice, dok šalje pozivnice siromašnim zemljama i dok oni vide šansu da dođu do nas, oni će nadalje i nadalje dolaziti… Znam da su ovo teške riječi, ali ako ne budemo oprezni, možemo izgubiti svoje domovine! Stranci će nam ih zauzeti! Među nas žele naseliti ljude koji ne pripadaju našoj kulturi koji će ovdje željeti živjeti po pravilima svojih vjera i običaja. Mi im moramo pomoći, ali tako da im pomoć dostavimo, a ne da oni nama dostave probleme!”

Sunić je komentirao kako Slovenije ima Janšu, Mađarska Orbana, dok Hrvatska nema nikoga: “Mađari oduvijek imaju svoj nacionalni identitet, dok mi to na drugoj strani – nemamo! Ako slušate veliki broj Hrvata, uvidjet ćete da oni nemaju čvrsti nacionalni identitet, a takva nam je nažalost i Vlada.”

I Turk se sa simpatijama osvrnuo na govor Viktora Orbana: “Problem je što se Europa u posljednjih 15 godina značajno promijenila, a to je Orban uvidio, dok Juncker i njegovi to ne shvaćaju. Juncker je jedan tipični dekadent! I u Sloveniji i u Hrvatskoj na vlasti imamo dekadente ljude, koji se ponašaju isto kao i Juncker!”

Turk je zaključio: – U Sloveniji su se svi mediji i političke te gospodarske ‘elite’ udružili protiv Janše, no on će svejedno pobjediti! I to nešto govori – svi su korumpirani i ucijenjeni, a on nije. Nije ga slučajno Orban podržao, van sumnje je da će Janša dobiti najveći broj glasova.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati