Connect with us

Politika

Milan Kovač: Meni se čini kako je Povjerenstvo osnovano da se preispita HDZ, a ne Agrokor

Objavljeno

-

Danas se održava nastavak sjednice saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Prvi je odgovarao Josip Manolić, a oko 13 sati ispitan je i bivši predsjednik Fonda za privatizaciju, Milan Kovač.

Milan Kovač bio je zamjenik predsjednika hrvatskog Fonda za privatizaciju 1994., a predsjednik tog tijela 1995.- 1996. Dužnost ministra privatizacije u vladi Zlatka Mateše obnašao je od 16. prosinca 1996. do 1. travnja 1999.

“Tuđman mi je rekao da moramo imati predsjednika Fonda koji je ujedno i saborski zastupnik. Sam sam poništio na desetke pretvorbi, ali kad se vidjelo da nemamo milosti jedna je odvjetnička kuća poslala jedan članak zakona na ocjenu ustavnosti i tada smo prestali. Da smo nastavili puno stvari bi bilo jasnije, a sudski procesi i dan danas traju”, rekao je Kovač.

Nikolu Grmoju (Most) zanimalo je zašto je rekao da ga je netko pritiskao zbog čega se i razbolio. “Ne znam otkud vam to, ali Ivicu Todorića nikad nisam upoznao. Vidio sam ga jednom s vrata”, rekao je.

Na pitanje jesu li 1996. shvatili na jednom sastanku da su Todorićeve kompanije prerasle neke perjanice hrvatskog gospodarstva, Kovač je odgovorio da nije bio na takvom sastanku.

“Niste nam dali niti jednu informaciju vezanu za Agrokor, ničega se ne sjećate, samo dajete političke ocjene. Budući da ste bili u Nadzornim odborima i da tvrdite da niste imali nikakvu osobnu korist ja ću vam sada predati dokumentaciju o pljački epskih razmjera u Razvitku. To ste dozvolili svojim nečinjenjem”, optužio je Grmoja Kovača.

“Vi ste dva petka u ovom Saboru i pravite se kao da ste popili svu pamet ovog svijeta. Ja sam ovaj Sabor čuvao lovačkom puškom”, odgovorio mu je Kovač, nakon kojega pred Povjerenstvo dolazi Ivan Penić.

Josip Manolić: Mi smo iz dogovorne ekonomije prešli u tržišnu i trebalo je napraviti privatizaciju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari