Pratite nas

Hrvatska

Milan Kujundžić najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Objavljeno

na

Milan Kujundžić danas je službeno najavio kandidaturu za novoga hrvatskog predsjednika i poručio kako je došlo vrijeme da se stvara nova Hrvatska, zemlja hrabrih i ponosnih ljudi, Hrvatska čiji će predsjednik biti oporba svakoj vlasti koja ne vodi zemlju u pravom smjeru, a to može samo predsjednik koji ne nosi dug i obveze prema bilo kojoj stranci i interesnoj skupini.
Došlo je vrijeme za promjene, ne može se više krasti budućnost hrvatskoj djeci, poručio je Kujundžić sa skupa u Zagrebu na koji je došao uz zvuke pjesme Stina pradidova te odobravanje brojnih simpatizera.

Uvjeren je kako hrvatskom narodu može dati bolju budućnost, te kako zajedno s njim može stvoriti prosperitetnu Hrvatsku. Moramo hrvatskom čovjeku vratiti dostojanstvo, ugasiti beznađe, vratiti nadu i ponos, ističe Kujundžić i poručuje kako su za to potrebni drugi ljudi, ne oni kojima su se s kolijevkom prostirali crveni tepisi.

Otkrio je i što će raditi, ako bude izabran za predsjednika države. Uredit ću državu, početi voditi državnu, nacionalnu, a ne stranačku politiku, obećava Kujundžić.

Uzorak SlikeKaže kako se mora ujedniti hrvatski narod u zemlji i iseljeništvu, zaštititi dignitet Domovinskog rata i branitelja, posebno skrbiti o Hrvatima u BiH, napraviti novi regionalni ustroj, odnosno organizirati državu u pet velikih županija, osnažiti sustav obrazovanja.

Obećava cestovno spajanje južne Hrvatske s ostatkom države, kaže kako se mora sačuvati i ojačati Hrvatsku vojsku, pokrenuti borbu protiv političke i svake druge korupcije, Hrvatska se treba okrenuti poljoprivredi, reindustrijaizaciji, energetici, prometu, mora se demogarski obnoviti.

Što učiniti s narodom koji umire, u zemlji u kojoj su vlasti ugasile nadu opstanka najsposobijima, upitao se Kujundžić. Kad je riječ o funkciji predsjednika Republike, naglašava da predsjednik mora biti državnik, a ne eksponent interesa domaćih i stranih grupacija, mora biti oporba u pozitivnom smislu.
Ono što ću sigurno napraviti, ukinut ću instituciju doživotnog predsjednika, najavio je Kujundžić i ‘zaradio’ frenetičan pljesak.

Isti je pljesak dobio i za poruku da se mora zaštiti dignitet Domovinskog rata, promijeniti laž u preambuli Ustava, jer Domovinski rat je temelj suvremene hrvatske države.

Kujundžić poziva na dijalog i istinu, naglašava kako se ne smije ostati u ideološkim i stranačkim rovovima koji su uništili hrvatsku državu. Oni nas žele zadržati u tim rovovima, jer oni od njih jedino imaju koristi, i kao jazavci iz tih rovova truju i uzimaju sve od hrvatskog naroda, ustvrdio je Kujundžić.

Novi predsjednik, kaže, mora donijeti novi Ustav, nisu dovoljne parcijalne promjene koje danas neki prigodničarski zazivaju, treba promijeniti izborni zakon korijen svih zala i nevolja.

Sramotnim je ocijenio što Josipa Perkovića, umjesto hrvatskog, procesuira njemačko pravosuđe. To je grijeh prethodnih i sadašnjih političkih kasta i hrvatskog pravosuđa, mogli su to napraviti da su htjeli, skrivali su sebe i svoje očeve, skrivali su pljačku, to su radili, ustvrdio je Kujundžić.

Nije imao pohvalnih riječi za rad aktualnog predsjednika države. U mandatu predsjednika na odlasku BDP pada, udvostručen je državni dug, stotine tisuća građana došle su na rub egzistencije, utrostručen je broj ovrha, pobrojao je.
Stoga je, kaže novom hrvatskom predsjedniku beskrajno puno raditi, a ne pričati priče.

Moramo zaustaviti proces propadanja, demokratizirati državu, dovesti nove ljude, vratiti nacionalni i ljudski ponos, a za to je potrebit i novi predsjednik, koji ima životno iskustvo znanje, snagu i odlučnost, poručio je Kujundžić. Predsjednik, kaže, ne može šutjeti pet godina, spavati zimski san, a onda kad mu treba novi mandat, probuditi se i početi govoriti što bi sve radio.

Hrvatskoj, naglašava, treba predsjednik koji će biti oporba svakoj vlasti koja ne vodi zemlju u pravom smjeru, a to može samo predsjednik koji ne nosi dug i obveze prema bilo kojoj stranci i interesnoj skupini, predsjednik koji se neće ugibati prema ničijim interesima, koji će časno predstavljati svoju zemlju, a ne hodati po svijetu i sramne stvari govoriti o svojoj zemlji. (hrt.hr)

>>Da, devedesete sam bio protiv Tuđmana

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Molitva “Žrtva Borova naselja za Domovinu”

Objavljeno

na

Objavio

Polaganjem vijenaca kod nekadašnje zgrade Borovo Commercea, gdje je 1991. bilo sklonište i pričuvna bolnica, obilježena je 26. obljetnica stradanja vukovarske četvrti Borovo naselje.

Zatim su sudionici u koloni sjećanja krenuli prema crkvi Gospe Fatimske gdje je misu zadušnicu predvodio fra Ilija Vrdoljak. Nakon mise je uslijedilo bacanje vijenca u Dunav u Borovu te odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu masovne grobnice na farmi Lovas između Borova i Dalja iz koje su 2001. ekshumirane 24 žrtve velikosrpske agresije na Vukovar 1991. godine.

Obilježavanje “Žrtve Borovo naselja za domovinu” dio je programa obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Borovo naselje vukovarska je četvrt koja je gotovo potpuno uništena u velikosrpskoj agresiji prije 26 godine. U trenutku ulaska bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi u Vukovar, u podrumu Borovo Commercea, koji je 1991. bio pomoćna vukovarska ratna bolnica, bilo je oko 800 ranjenih hrvatskih branitelja i civila. Nakon okupacije Borova naselja u Borovo Commerceu zarobljeno je 115 osoba, a na dan okupacije, 19. studenog 1991., ondje je ubijena 51 osoba. U samo jednom danu – 51 osoba. Isto tako, u trenucima pada Vukovara Borovo naselje bilo je tjednima odsječeno od ostatka grada.

Onoga dana kada je presječena komunikacija s Vukovarom, najteže je bilo ranjenima. U podrumima Borova naselja rađala su se djeca, umirali su starci, operiralo se bez anestetika. Branitelji su donosili meso. Tu je živio grad, sve je funkcioniralo na jedan nevjerojatan način. Kada su izvlačili te ljude iz dima, iz vatre, ono što ih je čekalo na tzv. “suncu” – bolje da ga nisu ugledali, jer većina onih koji su ugledali taj dan svjetlost, vrlo brzo se svjetlost u njihovim očima ugasila, riječi su Ivana Lukića zvanog Zolja, jednog od vukovarskih junaka.

Samo oni koji su imali puno sreće preživjeli su 19. studenog. Još su se vodile borbe, nisu ni znali da je Vukovar pao. Ulica za ulicu, kuća za kuću. Starci, žene, maloljetnici – mnogima se sudbine još ne znaju. Kosti im možda počivaju na dnu Dunava.

26. obljetnica stradanja Borova naselja

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari