Connect with us

Politički rentgen

Milan Vrkljan novim ‘argumentima’ odgovorio ‘visokom izvoru’ iz HDZ-a!?

Objavljeno

on

Ovaj puta se populistički nasljednik Miroslava Škore, Milan Vrkljan, vrlo dobro pripremio za još jedan napad na Andreja Plenkovića i HDZ, nakon što je s te strane žestoko prozvan od anonimnog izvora iz vladajuće stranke.

Glavna zvijezda njegove „kolumne“ je Mesut Özil, Turčin s Njemačkim državljanstvom, bivši reprezentativac Njemačke, a sada u zasluženoj nogometnoj mirovini. Mesut Özil je Vrkljanu krunski dokaz i primjer kako treba „voljeti svoje, ali i poštivati tuđe“. Jedino mi nije jasno, kako je to Mesut uvrijedio sve Nijemce što je Erdoganu poklonio svoj dres i nazvao ga svojim predsjednikom. Ako netko ima dvojno državljanstvo, onda ima i dva predsjednika. U ovom slučaju Mesut Özil sve svoje nogometne talente poklonio upravo reprezentaciji Njemačke, a ne Turske, na čemu su mu zahvalni svi pristojni Nijemci!

Kada bi se Turci ponašali ksenofobno, kao što to, čini mi se, sugerira Milan Vrkljan, Mesutu bi odavno bilo ukinuto Tursko državljanstvo i bio bi u Turskoj proglašen personom non grata i državnim neprijateljem broj jedan. Mesut Özil je otišao u zasluženu mirovinu nakon sjajne nogometne karijere i ta njegova odluka nema nikakve sveze s Erdoganom i poklonjenim dresom. Za one koji prate populističko medijsko žutilo i skloni su teorijama urote, a još više ksenofobiji i netoleranciji, Mesut Özil je krunski svjedok kojega Vrkljan ističe kao primjer kako bi se Hrvatska vlada, Hrvatice i Hrvati trebali ponašati prema Srbima u Hrvatskoj. Kakve sveze imaju Njemački Turci s Hrvatskim Srbima?
Milan Vrkljan prelazi na ključne dokaze, pa kaže:

„Hrvatski građani su prije nekoliko dana doživjeli još jednu provokaciju i poniženje u režiji tandema Pupovac-Plenković. Naime, Pupovac je pokrenuo kampanju pod nazivom „Budi Srbin“, koju financiraju hrvatski porezni obveznici. Cilj kampanje je potaknuti hrvatske državljane da se izjašnjavaju na popisu stanovništva Srbima. Znači, hrvatski građani su bedasti i ne znaju što su po nacionalnosti, pa ih Plenković i Pupovac prosvjetljuju i pozivaju ih da se izjasne Srbima“.

Nevjerojatan dokaz da ti pamet stane! Ako sam i ja „hrvatski građanin“, kako to da osobno nisam doživio nikakvu provokaciju i poniženje, a vrlo sam dobro obavješten? Kako to da nitko iz moje obitelji, nitko od mojih brojnih prijatelja i poznanika o nikakvom poniženju i provokaciji nisu ni čuli ni vidjeli, sve dok se nije pojavio prosvjetitelj Vrkljan koji nam docira i nagovara nas da smo isprovocirani i poniženi? Ima li Pupovac demokratsko pravo zagarantirano zakonima i Ustavom RH pozivati Srbe u Hrvatskoj da se prigodom popisa stanovništva izjašnjavaju Srbima? Kakva opasnost, provokacija i poniženje se kriju u tom demokratskom pravu, jer Srba u Hrvatskoj ionako ima baš onoliko koliko ih ima!? Ima li Vrkljan demokratsko pravo pozivati Srbe da se izjasne Hrvatima pravoslavne vjeroispovijesti. Dakako ima, pa to i čini! Ima li Vrkljan pravo tražiti Hrvatsku pravoslavnu crkvu u državi? Dakako ima pa to i traži! Ima li pravo Vrkljan lagati? Dakako ima, pa to i čini kada bez ijednog dokaza tvrdi da Plenković i Pupovac u „tandemu“ pozivaju Srbe u Hrvatskoj da se izjašnjavaju Srbima. Nikada nisam čuo Plenkovića da je o tome progovorio makar i jednu riječ, a ako samo to propustio ćuti neka me Vrkljan prosvijetli?
Ide Vrkljan oštro i na Miloševića, potpredsjednika Vlade:

„Pravo na slobodu izbora svakome građaninu je zajamčeno Ustavom i temeljnim vrijednostima Europske Unije. Međutim, potpredsjednik Vlade Milošević izjavljuje da Hrvatska pravoslavna crkva ne postoji, te ponovno klevetnički spominje NDH. Tko daje pravo potpredsjedniku Vlade da osporava elementarno pravo koje ima svaki građanin, a to je pravo slobode izbora!? U čemu je problem da se netko osjeća Hrvatom i ima pravoslavnu vjeru?“

Svima nam je jasno da Hrvatska pravoslavna crkva u Hrvatskoj službeno ne postoji, što ne znači da jednog dana neće postojati? Garant, kada Vrkljan dođe na vlast, on će to srediti?! Isto tako svima je poznato da se u Republici Hrvatskoj oko 20 000 osoba danas već izjašnjava Hrvatima pravoslavne vjere i to nitko ne dovodi u pitanje. Isto tako svima je poznato da je oko 10 000 Srba sudjelovalo u Domovinskom ratu, pa nitko ni to ne dovodi u pitanje.

Ono što bi svakako trebalo dovesti u pitanje jest Vrkljanova tvrdnja da je sve što kažu Pupovac i Milošević nastalo u režiji Andreja Plenkovića i vladajućeg HDZ-a? Teško se mogu sjetiti bilo čega sličnog u javnom diskursu što bi se moglo usporediti s ovim Vrkljanovom prosto-proširenom uratkom?
„Plenković i njegov HDZ smatraju da se Srbi ne trebaju integrirati u Hrvatski društveni život, već, dapače, da trebaju isticati svoje srpstvo“.

Je li možda netko čuo ili vidio da je Plenković izjavio ovo o „isticanju srpstva“ u Hrvatskoj? Za koaliciju HDZ-a sa SDSS-om najodgovorniji su Miroslav Škoro, Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto, jer su svojim grubim cipelarenjem Plenkovića i HDZ-a učinili ogromnu štetu Domovinskom pokretu spriječivši ga da osvoji desetak mandata više na parlamentarnim izborima, a da se to dogodilo koaliciju HDZ-SDSS ne bi nikada vidjeli ni doživjeli. Za rušenje Kolinde Grabar Kitarović, odgovorni su isti likovi, a da su podržali predsjednicu u drugom krugu predsjedničkih izbora, imali bi sve simpatije njenih birača na parlamentarnim izborima, a rezultat bi bio isti. Koalicija HDZ-SDSS ne bi bila moguća. Ta koalicija nastala je kao prisiljena, jedina moguća opcija, jer desna je oporba rezolutno danima odbijala bilo kakvo partnerstvo s HDZ-om notornim ucjenama da Plenković mora odstupiti.

Po metodi, napad je najbolja obrana Vrkljan se nastavlja braniti, a zapravo se ukopava sve dublje i dublje! Postupak za korupciju koji je vođen protiv njega završio je kako je završio i to je činjenica, koju Vrkljan relativizira obranom da se protiv njega vodio montirani politički proces. A kako drugačije, pa tako se brane svi političari!? Kazneni progon Vrkljana je činjenica, a kazneni progon Plenkovića nije se dogodio baš nikada tijekom njegove cijele političke karijere i prije nego što je postao prvi čovjek u državi. Dakako, to je ključna i bitna razlika između Vrkljana i Plenkovića i svih onih koji su rušenjem Kolinde Grabar Kitarović već vidjeli HDZ-ovu glavu na panju, pa sada iz očaja što se to nije dogodilo nastavljaju s retorikom zbog koje je Škoro morao napustiti stranku i najvjerojatnije politiku.

„Ogromna većina hrvatskih građana više ne želi tolerirati bezakonje, korupciju i antihrvatsku histeriju koju provodi Plenković s Pupovcem“- kaže Vrkljan i želi žestoko poentirati na kraju svoje litanije!

Čudi me kako to, da ja nisam primijetio ogromnu većinu hrvatskih građana, ( pazi građana) koji više ne žele tolerirati Plenkovićevu „veleizdaju“!? Hodam Ilicom i svaki tren očekujem da me iza ugla zaskoči barem 500 nezadovoljnika, a njih ni od korova? Nema prosvjeda, nema šatora pred Ministarstvom branitelja, nema ćirilice u Vukovaru, nema 10 000 prosvjednika pred firmom Mirjane Rakić, nema specijalaca na Markovom trgu koji tuku branitelje, nema socijalnih nemira, štrajkova, referenduma i nema baš ništa od onoga što tvrdi Milan Vrkljan. Nema Pokreta! Nema više ni Tomaševićevih aktivista u duginim bojama! Oslobodili su Zagreb, a Vrkljan o njima ni jednu riječ? Druga je stvar što bi Vrkljan i Karolina silno željeli da toga svega ima, no želja im se neće ispuniti, osobito ne nakon ovakvih „argumenata“ koje slobodno, bez ikakvih pritisaka mogu iznositi u javnom diskursu. Ali uz primjeren odgovor i komentar, što je osnovno pravilo u novinarskoj kulturi komunikacije.

Više je nego očito, da na desnom političkom spektru, trgaju i dijele haljine nakon što je Mesija Škoro „razapet“ i farizejski lešinare nad biračkim tijelima raspadnutog Domovinskog pokreta i postojanog HDZ-a, takmičeći se u hrvatstvu, jer tko jače pljune na Plenkovića i Pupovca taj je veća Hrvatina! U agoniji nestanka jedne potencijalno jake desne opcije sve je dozvoljeno! Nisam primijetio da im je taj modus operandi plodonosan, dapače, gotovo sam uvjeren da im je štetan i kontraproduktivan, što se pokazalo na tužnom kraju Miroslava Škore!

Kazimir Mikašek-Kazo

Milan Vrkljan: ‘Anonimni izvor iz HDZ-a i Plenković-Pupovac kampanja ‘budi Srbin”

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR