Pratite nas

Milanović ruši sudsku odluku koja mu nije po volji!

Objavljeno

na

SDP želi u Saboru političkim putem promijeniti sudsku odluku što je dosad, nakon lex Perković, najžešći napad na ustavno-pravni poredak i trodiobu vlasti! – glavna je to poruka s današnje presice u Saboru koju su održali potpredsjednici Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković (ujedno i član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost) i Davorin Mlakar.

Jučer se, naime, dogodio još jedan (opasan) presedan u režiji SDP-a! Poslušni svom partijskom šefu, SDP-ovi članovi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost podržali su Milanovićev zahtjev Saboru za vjerodostojno tumačenje članka 126. Zakona o policiji. Uspaničeni SDP pribjegao je takvom činu nakon što je Upravni sud nepravomoćno presudio proglasivši nezakonitim imenovanja na rukovodeća mjesta u policiji 2012. i 2013., a smijenjene čelnike vratio na posao.

JANDROKOVIĆ: Milanović ugrožava temelje vladavine prava!

Ovdje je riječ o prvorazrednom političkom i pravnom pitanju koje može imati vrlo ozbiljne posljedice na pravnu sigurnost, vladavinu prava, ali i na demokratski poredak. Nikada se u 25 godina hrvatskog parlamentarizma nije tražilo vjerodostojno tumačenje zakona nakon sudske presude. Vlada preko svoje poslušne saborske većine želi izmijeniti sudsku odluku s kojom se ne slaže! Očito je da ova vlast, gubeći potpuno kontrolu nad onim što se događa u gospodarstvu, neće birati sredstva u ostvarenju svojih političkih ciljeva!

Izjava Gordana Jandrokovića:

MLAKAR: Na (ne)djelu je partijska samovolja!

Zakon nalaže da se službenici raspoređuju na slobodna radna mjesta za koja se raspisuju interni natječaji kako bi takva rješenja bila valjana. No slobodnih radnih mjesta nije bilo, već je Ministarstvo unutarnjih poslova raspoređivalo ljude na već popunjena, udvostručujući tako troškove za plaće, kršeći Zakon o policiji, propise… Milanovićeva vlada, nezadovoljna postupanjem upravnih tijela i sudbene vlasti, podnijela je ovakav zahtjev jer joj određeni zakon s jasnim odredbama ne odgovara! Milanoviću te odredbe nisu jasne, stoga je i odlučio dovesti Sabor u poziciju da vjerodostojno tumači nešto o čemu se ne treba izjašnjavati. I time ga dovodi u sluganski odnos prema izvršnoj vlasti! Nećemo i ne možemo to dopustiti!

izjava Davorina Mlakara:

hdz.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Bruna Esih: Ovo je nije ništa drugo do nastavak specijalnog rata koji se vodi u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor nastavio je današnji rad tradicionalnim zahtjevima za stankom.

Bruna Esih (Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku) kazala je da želi stanku kako bi poslije govorila o cenzuri koja se provodi na facebooku posljednja dva tjedna, Goran Aleksić (Živi zid i SNAGA) rekao je da želi govoriti o slučaju franak u Grčkoj, a o aktualnoj političkoj situaciji Nikola Grmoja (MOST) i Sabina Glasovac (SDP).

Stjepan Čuraj (HNS) zatražio je stanku jer želi govoriti o energetskoj i toplinskoj sigurnosti opskrbe grada Osijeka, a Ljubica Lukačić (HDZ) o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Govoreći o tome da se cenzura provodi na facebooku Esih je rekla da se ne radi samo o automatskom postupanju facebooka već o unaprijed smišljenoj, organiziranoj i sustavno provođenoj akciji određenih skupina iz RH koje se ne mogu nikako pomiriti s drugačijim mišljenjem te koriste nimalo ne namjerne greške u sustavu facebooka, te pokušavaju gušiti slobodu izražavanja u Republici Hrvatskoj. Zloćudno i sustavno prijavljivanje određenih objava rezultiralo je time da je facebook onda te iste ili izbrisao ili blokirao profile i stranice.

Cinkaroši i denuncijatori, oni isti koji već desetljećima razapinju Hrvatsku na stup srama, koji su izravno doprinijeli Haškoj i drugim presudama i koji su generala Praljka naveli da ispije otrov žele nas očito vratiti u mračno doba Jugoslavije, doba cenzure, doba jednoumlja i ovo smatram da nije ništa drugo do nastavak specijalnog rata koji se vodi u Hrvatskoj, kazala je Esih.

 

Partijski model neprijatelja: Slobodan si i napredan ako katolike, kao što to radi Tomić, nazivaš bagrom?

facebook komentari

Nastavi čitati

Kolumne

Josip Jović: Koalicija iz Amsterdama

Objavljeno

na

Objavio

Prav’ za prav’, sve bi se naše koalicije mogle zvati amsterdamskima, po gradu trgovine, financija i, da prostite, prostitucije.

No eto, sudbina je htjela da se koalicija IDS-a, GLAS-a i Pametnog nazove baš po toj niskozemskoj luci, gdje su se nedavno za susreta europskih liberala i demokrata (znači li ovaj veznik između kako liberali nisu demokrati i obrnuto?) našli predsjednici triju stranaka: Boris Miletić, Anka Mrak Tarataš i Marijana Puljak.

GLAS nema što izgubiti, ionako su beznačajni i neprimjetni. Gospođa Mrak sama kaže: ili uspjeti ili izgorjeti, ili hop ili trop. Ona druga gospođa pak pokazuje razumljive ambicije da se na putu od Pazdigrada do Amsterdama možda jednoga lijepog dana skrasi u Saboru.

Nejasno je samo što će IDS-u kao regionalnoj stranci ovakva koalicija? Niti on može pomoći saveznicima u nacionalnim okvirima niti saveznici njemu u regionalnim okvirima.

Konture jednoga političkog programa, ako je suditi po prvim izjavama, već se naziru. Dominira okretanje budućnosti i naročito ideologiji, odnosno tzv. svjetonazorskim temama.

Oni hoće modernu i liberalnu demokraciju, društvo jednakih šansi, prava manjina, ljudska prava hoće, prava žena na izbor, što je samo drugi izraz za nešto što bi zazvučalo manje lijepo i liberalno, političke i tržišne slobode, manje poreze, istospolne brakove, sekularno društvo, kidanje povezanosti Crkve i države, sužavanje braniteljskih prava u odnosu na predložena nova zakonska rješenja…

Kreatori nove koalicije dijelom preuzimaju opća mjesta svakog civiliziranog društva, a drugim dijelom sviraju na fonu liberalnog totalitarizma, koji s liberalizmom u njegovu autentičnom značenju nema ništa, te koji pokušava cijelom svijetu nametati nove standarde, novi moral i preodgajati narode.

Sve ono što je, primjerice, Marijana Puljak, koja je, eto, pod lošim izgovorima bojkotirala čak i minutu šutnje za jednog umrlog čovjeka, slučajno i hrvatskoga generala, za nju “osuđenog ratnog zločinca”, izgovorila u subotnjem intervjuu Slobodnoj Dalmaciji može se naći u svakoj početnici “liberalne demokracije”, to je nešto što se, uostalom, nastoji kroz program građanskog odgoja navrnuti djeci od petog razreda osnovne škole kao europska vrijednost.

Gledano iz aspekta političkog tržišta, roba koju nam nudi nova podružnica europskih liberala i demokrata teško će ovdje naći svoje kupce. Ta roba nema naročitu prođu ni na europskom tržištu, ovdje je pogotovo deplasirana.

Sve smo to već vidjeli, sve je to već dovoljno razvikano i bez odjeka, ne treba nam još jednom Vesna Pusić ili neka nova Vesna Pusić. Hrvatskoj treba neka nova, istinska alternativa, koja neće biti epigon problematičnih “europskih vrijednosti”, nego izraz stvarne volje, emocija i potreba građana, a to može biti samo istinsko demokršćanstvo ili istinska socijaldemokracija.

Josip Jović / Slobodna Dalmacija

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari