Connect with us

Vijesti

Milanović Banožiću: Ministre prestanite lagati

Objavljeno

-

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je ministru Banožiću poručio da “prestane lagati” osvrćući se na njegovu TV- izjavu, a komentirao je i jučerašnji online sastanak s predstavnicima SAD-a na temu opremanja Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley.

Milanović je podsjetio kako je sastanak sazvao ministar obrane Mario Banožić kako bi i predsjednik Vlade Andrej Plenković osobno na tom sastanku dobio, odnosno od predstavnika SAD-a čuo detaljnije tehničke informacije o borbenim vozilima Bradley.

“No, Plenković se uopće nije pojavio na online sastanku s predstavnicima SAD-a. Premijer će se pridružiti sastanku ako mu obveze dopuste, rekao je Amerikancima ministar Banožić. Ali, obveze Plenkoviću nisu dopustile da napokon počne raditi svoj posao”, naveo je Milanović.

Sastanak je, kaže, održan bez Plenkovića zbog kojega je sastanak i sazvan, točnije zbog njegovog neznanja, nemara i nezainteresiranosti za važan vojni posao opremanja HKoV-a borbenim vozilima.

“Umjesto da je Plenković, pa makar i u zadnji čas, od predstavnika SAD-a dobio točne informacije kako bi mogao donijeti odluku o borbenim vozilima Bradley, ministar Banožić je na sastanku pročitao Amerikancima nekakvu prezentaciju s par slajdova, na jeziku kojim vlada na standardnoj razini popravnog roka, i priuštio Hrvatskoj još jednu blamažu”, ocijenio je.

“Najgorim od svega” ocijenio je to da je i vojni vrh Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji o Bradleyima zna sve, “morao na tom sastanku statirati još jednoj Banožićevoj predstavi koja sramoti i Hrvatsku i njene Oružane snage i prikazuje ih kao neozbiljnog i neodgovornog partnera”.

“A nakon što je impresionirao Amerikance svojim vojnim i lingvističkim znanjima, Banožić je otišao sinoć na javnu televiziju još malo bezobrazno lagati. On je u emisiji Otvoreno izričito rekao da je Hrvatskoj ponuđena varijanta Bradleya – M2A2 ODS – koja nije tražena. Što naravno nije točno. Baš za njegova ministarskog mandata, MORH je od američke strane zatražio ponudu za borbena vozila Bradley M2A2 ODS varijantu”, ustvrdio je hrvatski predsjednik.

Milanović je rekao da to potvrđuje i službeni dopis MORH-a, a koji je dostavio i medijima.

“Dopis MORH-a poslan je uredu za vojnu suradnju američkog veleposlanstva 8. travnja 2021., potpisao ga je pomoćnik ministra obrane, a u dopisu se jasno potvrđuje interes MORH-a za nabavu vojnog vozila Bradley M2A2 ODS”, stoji u priopćenju u kojem je predsjednik Milanović Banožiću poručio: “Ministre, prestanite lagati, prestanite obmanjivati javnost, prestanite sramotiti Hrvatsku i prestanite štetiti Oružanim snagama RH”.

(Hina

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari