Connect with us

Gluposti

Milanović: ‘Današnja RH ne bi postojala bez antifašističke borbe’

Objavljeno

-

Arhiva

Zoran Milanović je u ponedjeljak putem facebooka hrvatskim građanima čestitao Dan antifašističke borbe:

“Dan antifašističke borbe spomen je na jedinstveni ustanak iz 1941. godine, ustanak naših ljudi koji su bili spremni reći – ne i to reći prije svih drugih u – od fašista i nacista uništavanoj i porobljavanoj Europi”, napisao je predsjednik na Facebooku.

Istaknuo je kako je to jedinstven događaj koji je sudionicima tog ustanka i onda svima onima koji su mu se priključili u mjesecima i godinama koje su slijedile, dao za pravo da se zovu hrvatska narodna antifašistička vojska.

Hrvatska vojska završila na pravoj strani, što je bilo važno za opstanak RH

“Bili su vojska koja se borila za slobodu, vojska koja je rat završila na pravoj strani što je i najvažnije, a ujedno i na pobjedničkoj strani, što je bilo važno za opstanak hrvatske države. Dobro je tada pobijedilo zlo, izabrali smo težak put ali, ponovit ću, pravu stranu kao puno puta ranije i kasnije”, dodao je Milanović.

Istaknuo je da je to naša, hrvatska povijest koju i mi i naša djeca moramo znati, o kojoj možemo raspravljati, ali koju nitko ne bi smio negirati i koju ne može osporiti.

Današnja moderna i demokratska Hrvatska, država hrvatskog naroda koja poštuje sve svoje građane bez obzira kojoj manjini pripadali, država obranjena u Domovinskom ratu, ne bi postojala bez antifašističke borbe, poručio je Milanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari