Connect with us

Politika

Milanović: HDZ i Plenković rade štetu, kreteniziraju državu

Objavljeno

-

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, te odgovarao na pitanja novinara.

O izborima

Na pitanje o održavanju parlamentarnih i europarlamentarnih izbora na isti dan Milanović je rekao Bože sačuvaj. To su ističe, dva tipa izbora, te dodao da se nada da se Sabor neće raspustiti ranije, a onda i kad se raspusti je uzak prostor kad predsjednik donosi odluku.

Odgovorio je i Plenkoviću koji je rekao da je Milanovićeva izjava nesuvisla da HDZ izbore prilagođava sebi. Nema nikakve teze, kaže Milanović, te navodi da teze mogu biti istinite ili ne, ali ne i nesuvisle.

S osam tipova rečenica misli da može prodavati maglu onima koji ne koriste mozak, kaže Milanović, prenosi HRT

O BBB-ovcima u Grčkoj

Na pitanje o BBB-ovcima u Grčkoj i da radi štetu Hrvatskoj i Hrvatima u Grčkoj ističe da je ta teza netočna i kako kaže, pokvarena. Apsolutno netočna. Ali o njoj možemo razgovarati, daj mi dokaze, daj mi premise!, kaže.

HDZ i Plenković rade štetu, kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor, slobodno razmišljanje… Je li to teza, idemo vidjeti je li to točno, navodi Milanović.

Na pitanje da je razljutio grčke suce, pita čime sam ih razljutio.

Aristotel to ne bi bolje zamislio, ali Grliću mozak ne može biti konzistentan dvije sekunde, ne bi to rekao da malo razmisli. 18 mjeseci pritvora, što se u tih 18 mjeseci mora dogoditi da se donese odluka. Znate li što je 18 mjeseci?, vojni rok u SFRJ nije trajao toliko, navodi.

O imenovanjima

O imenovanju vojnih zapovjenika kaže da je već sada to prošlost, ali kaže da je jedno imenovanje pokušava oprati kao dio paketa.

Kao dogovorili smo se oko svega, i zaista jesmo. Međutim, pojavilo se jedno ime za koje se može zaključiti da sam potpisao, ali nisam i ne bih ni pod premećenom pameti. On je već dvije godine savjetniku kabinetu Banožića. To je brigadni general koji je prije dvije godine upravljao postrojbom gdje su uhvaćeni ljudi u preprodaji kokaina. Čovjek nije bio osobno uključen, ali ne pokazao nedoraslost. U vojnim pitanjima to morate rješavati odmah. Dakle, lisici daješ kokošinjac, kaže Milanović.

Netko tko je pucao sve penale i sve ih promašio, staviš da puca penal na Svjetskom prvenstvu. To je moje pitanje, što je tim ljudima u glavi? Neko generalsko mjesto bi se našlo da ga se baš ne nagazi godinu, dvije do mirovine. Je li to nesuvisla teza, pita se Milanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari