Connect with us

Hrvatska

Milanović HDZ-ovom zastupniku: Napisali ste mi ovakvo pitanje da biste se svađali

Objavljeno

on

Saborski zastupnici nakon dva tjedna stanke vratili su se u saborske klupe te radni dan započeli aktualnim prijepodnevom u kojem postavljaju pitanja premijeru i ministrima.

Već na prvo pitanje premijer nije ponudio odgovor. Naime, Mirela Holy podsjetila je Milanovića da se predstavlja kao političar kojemu je moral u politici izuzetno važan.

Moral u politici je, naravno, djelovanje u javnom interesu. Je li u javnom interesu sklapanje ugovora o povlaštenom otkupu električne energije po cijeni dvostruko većoj od sadašnje cijene na tržištu i to s tvrtkom koja ima nekoliko međunarodnih presuda za plaćanje mita? Je li u javnom interesu ustupiti besplatno energetske podatke države privatnoj kompaniji koja je dobila posao 2D seizmičkog istraživanja Jadrana bez provedenog javnog natječaja? Je li u javnom interesu sklopiti ugovor prema kojem je maksimalna korist za Hrvatsku od 40 do najviše 50% u odnosu na proizvedene ugljikovodike i prema kojem se Hrvatskoj smanjuje korist ako su veća nalazišta ugljikovodika – zanimalo je Holy, a Milanović je kratko odgovorio da će dobiti pisani odgovor.

[ad id=”68099″]

Mediji nas mjesecima opsjedaju viješću da ste angažirali stručnjaka za vaše uljepšavanje, no mnogi stručnjaci tvrde da od te operacije neće biti ništa i da nekoliko milijuna kuna neće promijeniti sve teške gospodarske pokazatelje ni činjenicu da je devet ministara otišlo iz Vlade. Čitamo da Hrvatska kreće u novi krug zaduživanja, daju se jamstva, javni dug došao je do 300 milijardi kuna. Imate li svoje projekcije rasta javnog duga do kraja 2015. i može li vaš Amerikanac izbrisati činjenicu da ste nas u jednom mandatu zadužili kao svi premijeri tijekom 21 godine? – zanimalo je HDZ-ova Josipa Borića. Milanović mu je odgovorio da na ovo pitanje neće dobiti pisani odgovor.

Pročitali ste niz pogrešnih podataka i to neću komentirati ni ulaziti u bilo kakvu svađu s vama jer vidim da to želite. SDP puno manje nego druge stranke angažira suradnike novcem koji je zaradio na čist način, koji nije dobio pljačkom građana i javnih poduzeća. Ako nešto stranka želi, neka stranka plati, tako funkcioniramo već 20 godina i to je nešto što vi teško možete shvatiti. Tu smo uvijek bili skromniji od HDZ-a, naš novac je čist, plaćamo račune i vaše poreze, a vaš, to se zapitajte – uzvratio je Milanović, a Borić je odgovorio da nije zadovoljan jer nije dobio odgovor već debatu s njegovim uvodom u konkretno pitanje.

Na pitanje o javnom dugu niste odgovorili. Ostat ćete upamćeni kao najskuplji premijer – kaže Borić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari