Connect with us

Događaji

Milanović i ostali bivši ministri prisegnuli u Saboru

Objavljeno

-

Na početku današnje sjednice Sabora prisegnuli su svi bivši članovi Vlade, među kojima i bivši premijer Zoran Milanović, osim Ante Kotromanovića te su time opet aktivirali svoje saborske mandate.

[ad id=”68099″]

Prisegu su položili Arsen Bauk, Branko Grčić, Siniša Hajdaš Dončić, Tihomir Jakovina, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Zoran Milanović, Orsat Miljenić, Anka Mrak Taritaš, Mirando Mrsić, Vesna Pusić, Milanka Opačić, Ranko Ostojić, Tomislav Saucha, Siniša Varga, Ivan Vrdoljak, Mihael Zmajlović

Za potpredsjednice Sabora iz redova oporbe izabrane su Milanka Opačić i Vesna Pusić. Za Opačić je bilo 76 glasova za, 3 suzdržana i 15 protiv, a za Pusić 56 glasova za, 5 suzdržanih i 33 protiv.

Njihovim izborom Sabor se ‘ekipirao’ na potpredsjedničkoj razini.

Od pet mjesta tri su pripala saborskoj većini, odnosno HDZ-u (Ante Sanader), Mostu (Robert Podolnjak) i HSP-AS-u (Ivan Tepeš), a dva oporbi, odnosno SDP-u i HNS-u.

Pred Saborom su u srijedu zastupničku prisegu položili bivši premijer Zoran Milanović te SDP-ovi i HNS-ovi ministri, koji se iz izvršne vlasti vraćaju u zastupničke klupe.

Prisegnuli su da će zastupničku dužnost obavljati savjesno i odgovorno te da će se u radu držati Ustava i zakona, zauzimati se za svekoliki razvoj države.

Predsjednik Sabora Željko Reiner poželio im je uspjeh u obavljanju časne i odgovorne zastupničke dužnosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari