Connect with us

Hrvatska

Milanović: Nadam se da obljetnica u Okučanima ‘neće biti kao lani’

Objavljeno

on

Predsjednik Zoran Milanović ponovno je komentirao sukob s premijerom oko imenovanja veleposlanika.

Na vojnom poligonu “Gašinci” održava Dan za medije drugog dijela vojne vježbe “Stabilnost 21/1” kojem nazoči i predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.

“Prisustvovao sam danas vojnoj vježbi Hrvatske vojske na vojnom poligonu u Gašincima. Svaka čast onima koji se odluče na vojnički poziv jer vojnički posao je najteži. Bilo je odlično, profesionalno, a da ne govorim da je to naša vojska bez koje ne bi bilo države.”

Milanović je uoči vježbe dao izjavu medijima, a komentirao je probleme koje ima ministar zdravstva Vili Beroš. O smjeni ministra, kazao je, mora odlučiti predsjednik Vlade.

“To mora odlučiti premijer, to je pitanje njegovog premijera prema suradnicima. Oni rade dok ih on podržava, ako ima podršku u Saboru, može ih mijenjati. Ako ih mijenja prečesto, to nije dobro, ako ih ne mijenja uopće… Ali Beroš je ministar tek godinu dana”, rekao je.

Kazao je da je Radimir Čačić i njemu govorio da u Vladi ima nesposobne ministre: “U četiri oka svaki dan, ali javno ne. Ali Čačić je tada bio prvi potpredsjednik Vlade”, prenosi N1

Nije želio komentirati probleme u SDP-u. “Ja u ovoj državi nisam opozicija, a kamoli lider opozicije i time ću se voditi”, kazao je.

Za skorašnju obljetnicu u Okučanima nada se da “neće biti kao lani”.

“Ovakav način polaganja vijenaca u kojem vojnici tamo moraju stajati satima da bi se poštivale neke epidemiološke mjere pa političari dolaze na rate dovodi u nezavidan položaj načelnika Glavnog stožera i načelnika Kopnene vojske koji ako se ne žele zamjeriti nikome moraju tamo dežurati kao na šanku. Moraju doći sa mnom pa čekati Plenkovića pa čekati Jandrokovića… Mislim da ću im reći da ostanu doma. Da ih zaštitimo da ih ostavimo doma. Razmišljam o tome, sad ću razgovarati s ministrom. To je način da zaštitimo vojnike”, rekao je Milanović.

Ponovno je komentirao sukob s premijerom oko imenovanja veleposlanika.

“Ako mislite da sam ja taj koji treba napraviti prvi korak nakon svega što radim osam mjeseci… Imamo opstrukciju sustava i ambiciju jedne stranke da kontrolira sve. Neće više. Eto, to je prvi korak. Neka ministar pazi što govori jer mi je otvorio nove horizonte. Ako odgovaram za nešto, onda moram u tome sudjelovati. Nadgledat ću i moji suradnici će nadgledati jer su u protivnom sve ustavne odredbe besmislene. Učinit ću sve da stranačkih interesa u diplomaciji bude kao u vojsci. Odnosno da ih u vojsci uopće ne bude, a u diplomaciji gotovo ništa. U diplomaciji radi cijela jedna mala vojska koja se neće zapošljavati potpuno u diskreciji i temeljem telefonskih razgovora i uobičajenih intervencija. To više neće biti tako. U protivnom će cijeli sustav stajati. Možemo se dogovarati, ne trgovati, dogovoriti u pet dana tko je odgovoran za pokušaj stranačke uzurpacije hrvatske države”, rekao je Milanović.

Kratko je i komentirao kako mnogi čelnici državnih tvrtki imaju nesrazmjernu imovinu. “Bio sam predsjednik Vlade, velike, najveće stranke, otišao sam čela države s mizernom ušteđevinom. Onda sam tri godine radio pa sam nešto uštedio, ali to je sve smiješno u odnosu s tim koliko imaju neki ljudi za koje nikad nisam čuo”, kazao je.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari