Connect with us

Događaji

Milanović: Irci si prihvaćanjem gay brakova podigli ugled

Objavljeno

on

Nakon tri i pol godine Hrvatska očito izlazi iz recesije. Ne raste samo vrijednost industrijske proizvodnje već i njezina konkurentnost i produktivnost, izjavio je to premijer Zoran Milanović na Vladinoj konferenciji Invest HR.

[ad id=”68099″]

Na konferenciji u zagrebačkom hotelu Westinu Vlada predstavlja investicijske potencijale naše zemlje domaćoj i međunarodnoj poslovnoj zajednici.

Hrvatska je ušla u razdoblje novoga razvojnog modela koji se oslanja na konkurentnost i produktivnost, a ne više na goleme javne investicije u infrastrukturu, rekao je Milanović.

Ono što je, prema njegovim riječima, obilježilo hrvatsku ekonomiju potkraj prošlog i početkom ovog stoljeća pubertetski je princip, temeljen na snažnom priljevu kapitala za potrošnju i uvozu.

Kako bi taj novi model opstao, Milanović ističe da mu trebaju stabilnost i mir, stabilan demokratski ustroj, fiskalna odgovornost i ekonomska kompetentnost.
Govoreći o imidžu zemlje, Milanović je rekao da je Hrvatska po stupnju informatizacije javne uprave jedna od najnaprednijih europsklih zemalja.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić, kazao je da je Hrvatska definitivno povoljnija ulagačka destinacija nego prije nekoliko godina. Hrvatska bi, kaže Grčić, morala godišnju investicijsku aktivnost dovesti barem do 25 posto BDP-a. U budućnosti, dodaje, treba povećati udio privatnih investicija nauštrb javnih.

Milanović: Irci si prihvaćanjem gay brakova podigli ugled

Premijer Milanović govoreći o važnosti ugleda zemlje u privlačenju investitora, rekao je kako su Irci plebiscitarnom legalizacijom istospolnih brakova podigli ugled svoje zemlje. Prilično uvjerljivom većinom, irska nacija, tradicionalna, konzervativna i dominantno katolička, donijela je takvu odluku, kazao je Milanović. Ocijenio je to velikim iskorakom. Pritom je naglasio da su u kampanji “za” uz slavne osobe najglasniji bili pripadnici poslovne zajednice, koji su u tome vidjeli priliku za poboljšanje vlastitog, ali i imidža zemlje.

Milanović je naglasio da je Hrvatska u zaštiti gay osoba među vodećima u Europi “usprkos referendumu” i da je to u hrvatskom interesu. Mala smo zemlja i moramo biti otvoreni, ne možemo biti zakopčani, rigidni i zatucani, osobito ne u turizmu, rekao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari