Connect with us

Politika

Milanović: Ja sam zapovjedio Hranju da ne dopusti obraćanje Banožiću

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u petak je poručio da je on zapovjedio načelniku Glavnog stožera Robertu Hranju da ne dopusti ministru obrane Mariju Banožiću obraćanje na svečanoj prisezi ročnika u Požegi.

U izjavi novinarima nakon svečanosti, nakon što je Banožić rekao da je, zbog incidenta u vojarni, zatražio smjenu admirala Hranja, Milanović je poručio kako je on zapovjedio da na svečanosti govori samo vrhovni zapovjednik Oružanih snaga.

“Načelnik je mojom naredbom izdao zapovijed”, rekao je Milanović. Dao sam naredbu, to načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga provodi u zapovijed, dodao je.

Naglasivši da je on vrhovni zapovjednik, Milanović je za Banožića ustvrdio da ima “skrbnika” – premijera Andreja Plenkovića.

“Ja sam vrhovni zapovjednik kojeg je birao narod, a on ima skrbnika. Njegovo ponašanje je protuzakonito, on laže”, rekao je Milanović o Banožiću.

Predsjednik i ministar u otvorenom su sukobu nakon što je Banožić umirovio zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

“Dok ne vrati Burčula u službu, ovo će biti tako i dalje”, poručio je Milanović iz Požege optuživši Banožića da je “zlostavljač vojske, čovjek koji je doslovno zalutao u ovaj sustav”. (Hina)

MORH: Prvi put u povijesti bilo je zabranjeno ministru obrane obratiti se na događaju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari