Connect with us

Politika

Milanović: Javna televizija je sramota, gori ste od Jutela

Objavljeno

on

Posjet predsjednika Republike Splitu povodom dana svetog Dujma, ostat će upamćen po obrušavanju na novinare, naročito one s HTV-a.

Predsjednik je tiradu počeo zbog gostovanja njegove kandidatkinje za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlate Đurđević u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno” u srijedu.

Đurđević je na kraju emisije voditelja Mislava Togonala napala kako joj nije rekao istinu kad ju je zvao u emisiju.

Zbog poziva njegove kandidatkinje Zlate Đurđević u HRT-ovu emisiju Otvoreno Milanović se obrušio na tu kuću i novinare.

”Vaš kolega je obični prevarant”, rekao je novinarki koja mu je pokušala postaviti pitanje o gostovanju Đurđević u emisiji.

”Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici”, rekao im je, a onda rekao da više neće odgovarati na pitanja novinara te televizije.

“Uzurpirate prostor, ajmo druge televizije. Otkud ste vi? S HRT-a? Idemo dalje”, kaže predsjednik i dodaje da ”Yutel radi za HDZ”.

Idite na tržište, da vidimo koja će vas televizija zaposliti. Vi ste državna, politička televizija, vaš politički program je sramota, to je razina Sovjetskog Saveza i to kažem kao hrvatski predsjednik, a većina građana misli tako.

“Vi ste državna sramota, radite za HDZ. Vi ste plaćenici jedne opcije, ovo je sramota. Gori ste od Yutela, vi ste korumpirana televizija”, rekao je Milanović i ostalim novinarima poručio da se ne solidariziraju s novinarima HRT-a-. ”To su novinari koji jedini znaju da će prvog dobiti plaću”, rekao je Milanović.

Nisu ostali zaboravljeni ni novinari N1 televizije.

“Ako je tu netko s N1, u kampanji sam. Danas za HDZ”, rekao je. Novinari naše kuće, naime, pitali su predsjednika ranije jesu li njegova putovanja po Hrvatskoj posljednjih dana pokušaj da pomogne svojoj bivšoj stranci u kamapanji pred lokalne izbore.

Govoreći o medijima, predsjednik je priznao i da mu je “teret na duši što je ukinuo Vjesnik”.

“Ispričavam se na povišenom tonu, ali niste se baš ponašali novinarski”, rekao je predsjednik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari