Pratite nas

Gonjanje

Milanović je spasio od “dužničkog ropstva”: Severina ima kredit od skoro 380 tisuća franaka

Objavljeno

na

severina_stan03

Socijalnu osjetljivost Milanovićeva je Vlada pokazala i prema Severini Vučković koja se nedavno odmarala u Dubaiju, i koja po nastupu zarađuje oko 10.000 eura, a kojoj je sada odlukom o fiksiranju švicarskog franka Vlada RH pomogla da odahne od “dužničkog ropstva”. Naime, kako smo doznali pjevačica je 2003. u Hypo banci digla kredit od 372,600 švicarskih franaka za kupnju stana u Splitu.  Radi se o stanu na Žnjanu, uz more, od 162 kvadrata, koji ima tri spavaće sobe, boravak i blagovaonicu, dvije kupaonice, terasu, piše index.hr

Krediti u “švicarcima” su se u bankama pojavili baš te godine, a Hypo banka je u početku čak nudila izuzetno povoljnu kamatu od 3,99 posto.

Osim stana u Splitu, Severina ima i stan u Zagrebu na Bijeničkoj cesti.

Pokušali smo od Severine doznati na koliko je godina digla kredit te koliko se njoj povećala rata i kako je vodila bitku s rastom franka i kamata kroz sve ove godine, no njen menadžer je Indexovoj novinarki bijesno poručio da će je tužiti te da je to Severinina privatna stvar.

Milanovića nije briga za što je kredit i koji je iznos – tečaj je fiksiran i za one koji imaju pet stanova

Hrvatski sabor, podsjetimo, nedavno je izmijenio Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se tečaj švicarskog franka fiksira na 6,39 kuna na godinu dana, a prihvaćen je i Vladin amandman po kojem se to odnosi na sve potrošačke kredite u francima, neovisno o iznosu i vrsti. Tako će na kraju građani iz svog džepa financirati brojne dužnike u francima pa čak i bogataše.

Izvorno je, naime, bilo zamišljeno da se tečaj fiksira samo za kredite manje od milijun kuna. No, Vlada je na koncu ipak podlegla pred pritiskom Udruge Franak i dijela javnosti pa je na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijela amandman kojim se tečaj fiksira za baš sve kredite u francima.

Također, Vladi je potpuno nebitno je li nekretnina za koju su građani digli kredit jedina koju imaju ili se radi o drugoj ili trećoj nekretnini.

Uvijek uz SDP

ivom
Severina godinama već otvoreno podržava SDP. Za Ivu Josipovića je otvoreno navijala u kampanji za predsjednika, a sada već bivši predsjednik RH je sjedio i u prvom redu njenog nedavnog koncerta u zagrebačkom Lisinskom kraj njenog sina.

“Dobro uvijek pobjeđuje na kraju. #mojpredsjednik”, pisala je na svojim društvenim mrežama Severina objavljujući fotografije s Josipovićem.

S premijerom Milanovićem balkanska “zvijezda” je također na “istoj liniji”: zajedno su podržali referendum protiv izmjena Zakona o radu, a svojedobno ga je opisala kao našeg najljepšeg političara. Pomagala je Severina Milanoviću i u rušenju bivše, HDZ-ove vlasti ismijavajući Jadranku Kosor tako što je nosila bedž s brojem nezaposlenih.

Kredit u francima ima i gradonačelnik Bandić

Osim Severine, brojni poznati Hrvati imaju kredit u francima. Rekorder po visini zaduženja je bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač, a kredit u “švicarcima” otplaćuju i ministri Tihomir Jakovina i Boris Lalovac te Milan Bandić. Zagrebački gradonačelnik se prije dvije godine žalio da mu je rata narasla za više od 1000 kuna.

[ad id=”40551″]

891532_438105736347984_1772513871_nseverina_instagram_765113S1 10963798_1620025578217145_145569374_n

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari