Pratite nas

Milanović je u pravu: Merkel nema pojma o Perkoviću, ne kupuje Jutarnji list

Objavljeno

na

Šamar iz Berlina ipak nije šamar, barem ako je vjerovati Zoranu Milanoviću i njeovim bibliografima iz Jutarnjeg lista. Naime, njemačka kancelarka će nakon neradne nedjelje ima radni ponedjeljak, što nitko drugi, osim nje, u Europi nema. Zar odmah nakon derneka u Zagrebu, za koji će biti ulupano oko šest milijuna kuna, vojvoda Nikolić ne mora nazočiti radnom sastanku na Ravnoj Gori, dok Bakir Izetbeović ima primanje junaka iz Zulfikar odreda, o kojima civili iz Bosne i Herceovine, naravno, oni koji su preživjeli, a takvih nije puno, imaju samo riječi hvale. Dopustite, ipak su ova dva državnika u većim obvezama od Merkel, pa svejedno, navodno dolaze.

[dropcap]I[/dropcap]nače, Doris Pack, dokazana prijateljica naše zemlje, tvrdi da je kancelarka Merkel izuzetno umorna te da zato ne dolazi u Hrvatsku, u suprotnom bi došla već sutra u Sabor na glasovanje o Perkoviću i odmah bi se zaklela na hrvatski Ustav i saborski Poslovnik samo da dobije na nekoliko minuta pravo glasa u našem parlamentu.

Naravno da Pack mora nešto reći i naravno da nije mgola reći nešto više, ali ni manje, od onoga što je rekla i naravno da su to Pavićevi mastodonti u Jutarnjem listu jedva dočekali ne bi li svom  najdražem političaru, nakon Sanadera, poručili da ne brine jer šamarčina ipak nije šamarčina već puko milovanje. Drugim riječima, svojim nedolaskom Angela Merkel poslala je poljubac premijeru Milanoviću, junačini nije koja se ne usuđuje komentirati ni fašističke budalaštine Vojislava Stanimirovića, ali se zato s neskrivenom strašću brani političara koji ‘nije bio četnik’.

I dok tako Jutarnji list doslovno čita diplomatski riječnik Angela Merkel, barem ukoliko je vjerovati Milanoviću, a vjerovati mu je koliko i Jutarnjem listu, nema pojma o Perkoviću ni slova i to zato što o tome ON nije razovarao s NJOM. I opet se premijer uneredio, naime, u normalnim demokratskim državama o ljudima koji su predmet pravosuđa, ljudima s kojima se bave državna odvjetništva, ne razgovaraju premijeri, oni su stvar pravosuđa, sve je potpuno jasno i automatizmom ide dalje, do kraja. Kad je njemačka policija raspisala za Perkovićem, ponudila nagradu, a sve nakon osnovane sumnje u počinjenje zločina, nema se što Merkel time baviti, nije Njemačka Hrvatska pa da njemačka premijerka na sjednici Vlade prijeti Crkvi i oporbi. Da je Merkel napravila ono što je na sjednici Vlade napravio Milanović odavno bi dala ostavku. Milanović očito ne shvaća, iz svog nedmokratskog mentalnog sklopa, da Merkelica o tome neće razgovarati s njime, ali hoće s hrvatskim nadležnim institucijama njemačko pravosuđe.

Naravno, sve navedeno ne znači da Merkel ne može zbog ignoriranja njemačkog pravosuđa kazniti Hrvatsku makar i tihim sankcijama, prva je nedolazak Merkel u Zagreb na europski dernek. Dakle, to je jedan od razloga zašto Merkel šuti, a ne šute njemački mediji. Zamislite kada bi Merkel sazvala tiskovnu konferenciju i kada bi poručila Hrvatskoj, ‘zbog Perkovića ne dolazim’, kakav bi to bio skandal? Naravno, Perković je tek jedan od razloga, nipošto nije jedini.

Kad smo već kod medija recimo kako je Milanović ponovno nadmašio sam sebe rekavši da njegova njemačka kolegica vjerojatno ni ne zna za slučaj Perković budući da oni o tome nisu razgovarali, očito kako Milanović misli da je Merkel ne zna čitati, odnosno da je potpuno nepismena, svi mediji u Njemačkoj, uključujući i televizijske postaje, satima bruje o Perkoviću, a neki mediji i godinama, a Angela Merkel o tome nema pojma!? Kakvim to idiotima Milanović smatra hrvatske građane? Naravno, neizravno vrijeđa i samu njemačku kancelarku. No, možda ovog puta naš premijer ima pravo, naime, Angela Merkel zaista ne kupuje Jutarnji list, a oni koji ne kupuju Jutarnji list zapravo i ne znaju što premijer misli.

Foto: AFP/Tinolovka

facebook komentari

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari