Pratite nas

Hrvatska

Milanović i Josipović sve više gube tlo pod nogama

Objavljeno

na

Od jedne relativno benigne pogreške HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, njezin protukandidat na sljedećim predsjedničkim izborima i aktualni predsjednik Ivo Josipović, uz pomoć medija, pokušao je poništiti sve njezine potencijalne šanse za uspjeh na tim izborima. HDZ-ova kandidatkinja prvo je prešutjela da je pri NATO-u u Bruxellesu uzela neplaćeni dopust, a potom, stjerana u kut, priznala tu činjenicu, kao što je priznala i da je pogriješila što to odmah na početku nije rekla.

Po Josipovićevim riječima, nije problem što je sačuvala odstupnicu u slučaju da ne postane hrvatska predsjednica, nego u činjenici što je lagala. Sva ta polemika na javnoj sceni događala se u trenutcima kad je javnost doznala da je upravo Ivo Josipović 2007., tada kao član povjerenstva za hrvatsku tužbu protiv Srbije, srbijanskome veleposlaniku nosio povjerljive dokumente, što je veleposlanik objavio u svojoj knjizi. Nekoliko su tjedana mediji, na ovaj ili onaj način korumpirani i svrstani uz Josipovića, izbjegavali pisati o tome slučaju, a sam Josipović se očitovao tek kad je pitanje postavljeno u saborskoj raspravi.

Rekao je da je veleposlaniku nosio knjige, koje se inače mogu kupiti i u knjižari. Čudno je zašto onda veleposlanik nije kupio knjige u knjižari, nego mu ih je on morao predavati na inkognito susretima. Nema dvojbe da Josipović laže, kao što nema dvojbe da bi u svakoj normalnoj državi jedan takav skandal bio dovoljan za kompromitaciju koja bi za sva vremena otpuhala iz svijeta politike takva čovjeka i takva političara.

No u Hrvatskoj Josipović, koristeći se cijelim sustavom i medijima, manje više uspješno neutralizirao je tu aferu. Očekivalo se, međutim, da čovjek ima toliko dostojanstva te da ne će baš on prigovarati Kolindi Grabar Kitarović da laže u jednoj bezazlenoj stvari poput čuvanja odstupnice na starome radnom mjestu, što uostalom i on i svi drugi kandidati također prakticiraju.

Obračuni s neistomišljenicima

Kad smo već kod knjige srbijanskoga veleposlanika Cvetićanina, ostalo je nezapaženo da se upravo u njoj sadašnja HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović naziva Barbikom. Tako ju, prema navodima u knjizi, naziva Josipovićev savjetnik Budimir Lončar. Kad je prije nekoliko mjeseci procurio tajni plan aktivnosti na diskreditaciji te protukandidatkinje pod nazivom „Barbika”, Josipović je optužio, dakako, Hrvatski tjednik, obavještajno podzemlje i HDZ da su sastavili taj plan ne bi li ga pripisali njemu.

Sve što se kasnije događalo bilo je na tragu indicija da je nastao upravo na Pantovčaku. I ovaj podatak iz Cvetićaninove knjige ide tomu u prilog. Da je za njih Kolinda Barbika, znali su davno prije nego što su sastavili opskurni plan. Opet s istim ciljem da svoju sramotu pripiše drugima, Josipović i ovih dana svako malo podsjeća na plan „Barbika” imputirajući ga političkoj konkurenciji, premda stvarnost sve više potvrđuje da on i njegov stožer djeluju u skladu s tim planom.

Josipović je takav kakav jest, dio je ljevičarske arivističke ekipe koja je u posljednjih pet godina poput elementarne nepogode upropastila Hrvatsku. I po stručnim i političkim ocjenama, i po neumoljivim činjenicama iz naše grube zbilje te po općemu dojmu, Hrvatska nikad nije bila u tragičnijoj gospodarskoj, političkoj i moralnoj situaciji. Ali što je to propadanje veće, to su sve jači pokušaji te ekipe da otklone odgovornost sa sebe i da se svim sredstvima obračunavaju s neistomišljenicima.

Sve s ciljem, dakako, da ostanu na vlasti, da dobiju izbore i da druge predstave u očima javnosti kao degenerike, budale, luđake, a u svjetonazorskome smislu kao fašiste. Osim što evidentno gube tlo pod nogama, Milanović, Josipović i njihovi drugovi kao da sve više gube i razum. U policijskoj akciji Agram uhapsili su i zatvorili ljude pripisujući im navodnu štetu od 18.000 kn i od toga napravili spektakl. Iz aviona se vidi da to po nalogu Milanovića i Josipovića izvodi prvi pendrek Rajko Ostojić, čovjek koji je ilegalno progonio generala Gotovinu i potrošio milijune MUP-ovih kuna bez pokrića, čovjek koji u internetskoj komunikaciji vrijeđa na najprimitivniji način sve koji se ne slažu s njime, a kada mu oni uzvrate istom mjerom, šalje ih u tamnice i ludnice.

I to je njihova pravna država, država koja, što ih više obuzima strah da će na sljedećim izborima doživjeti debakl, sve više poprima teroristička obilježja, i država u kojoj, primjerice, Stjepan Mesić, upitan na sudu je li mu njegov prijatelj Božo Dimnik iz Slovenije posudio milijune kuna za kupnju dva stana tako što mu je prebacio novac na račun, ili ih je prenio preko granice u torbi, mrtav-hladan odgovara: „To je moja privatna stvar”. I nikomu ništa.

Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Predsjednica kardinalu Bozaniću predstavila koncept Adventa na Prekrižju

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Ured Predsjednice

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u pratnji mons. Ivana Šaška pomoćnog biskupa zagrebačkog u Vili Prekrižje, koja je od ove godine otvorena za javnost u sklopu Adventa u Zagrebu.

Predsjednica je kardinalu predstavila koncept Adventa u Vili Prekrižje kojim se želi naglasiti upravo tradicija obilježavanja došašća u Hrvatskoj, te istaknuti duhovna dimenzija iščekivanja Kristova rođenja.

Predsjednica je upozorila kako građani Zagreba, te njihovi brojni gosti na Prekrižju imaju priliku doći bez najave, besplatno, te bez ikakvih komercijalnih sadržaja uz čaj uživati u posebnom ugođaju Adventa, izvedbama Kulturno umjetničkog društva Turopolje, ansambla klasične glazbe Strauss, te nastupima najdarovitijih učenika zagrebačkih glazbenih škola.

Razgledavajući tradicijskim ukrasima uređenu Vilu Prekrižje, kardinal Bozanić se osvrnuo na bogatstvo hrvatske narodne baštine vidljivo u običajima kojima je prožeto vrijeme Došašća, te istaknuo važnost njegovanja pozitivnih međuljudskih odnosa, razumijevanja i djelatne kršćanske ljubavi koja u Adventu posebno dolazi do izražaja.

Predsjednica Republike, koja je nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država primila jučer predstavnike i voditelje pučkih kuhinja i humanitarnih udruga koje pomažu siromašnima i potrebitima, u razgovoru s Kardinalom najavila je kako u svojem Uredu planira program volontiranja kroz cijelu godinu, kako bi nastavili upravo to pozitivno ozračje Adventa.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila Advent u vili Prekrižje

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Komemoracija: Tuđman je prepoznavši znakove vremena ostvario slobodnu i samostalnu Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Prvi predsjednik Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franjo Tuđman je, prepoznavši znakove vremena, ostvarivši pomirbu hrvatskog naroda te jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske, ostvario slobodnu i demokratsku Hrvatsku, istaknuto je u subotu na komemoraciji uoči 18. godišnjice Tuđmanove smrti.

Komemoraciji su, uz članove obitelji Tuđman, nazočili i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, međunarodni tajnik HDZ-a i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, jedan od osnivača HDZ-a Vladimir Šeks, saborski zastupnici, ministri i utemeljitelji stranke.

Fokus na okupljajućoj, državničkoj, europskoj ali iznad svega hrvatskoj politici

“Franjo Tuđman prepoznao je znakove vremena, omogućio je pomirbu hrvatskog naroda, jedinstvo domovine i iseljeništva te ostvario demokratske procese, slobodnu i demokratsku Hrvatsku”, rekao je Plenković. Istaknuvši kako smo pod Tuđmanovim vodstvom u Domovinskom ratu i uz žrtvu hrvatskih branitelja stekli slobodu, kazao je i da su vojno-redarstvenim operacijama “Bljesak” i “Oluja” oslobođen veliki dio okupiranog područja zemlje, ali je i u BiH promijenjena ravnoteža snaga.

Plenković je rekao i da je Tuđman državničku viziju dokazao mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja te postavivši temelje našeg europskog puta i europeizaciju društva, cilj kojeg su ostvarili dužnosnici i vlade nakon njega. “Zaokružili smo sve strateške ciljeve i na nama je sada da, vodeći računa o njegovoj doktrini, radimo na stabilnosti zemlje, jačanju institucija, pouzdanosti pravne države, gospodarskom rastu i razvoju te društvenoj solidarnosti i pravednosti”, istaknuo je.

Naglasivši važnost izgradnje institucija i jačanje demokratskog poretka, Plenković je rekao i kako je na “našoj generaciji odgovorne politike da spriječimo i umanjimo populističke tendencije u hrvatskom društvu koje idu za destrukcijom, destabilizacijom, demagogijom i stvaranjem ozračja kaosa, a nekada i katastrofičnosti u hrvatskom društvu”.

Poručio je i da se treba spriječiti daljnja polarizacija u hrvatskom društvu, ići ponekad i iznad svjetonazorskih razlika jer je, kazao je, politika uključivosti i tolerancije bila i ključ uspjeha dr. Tuđmana u njegovoj politici. “Stoga, okupljajuća, državnička, europska ali iznad svega hrvatska politika mora biti u fokusu HDZ-a i svih koji su na čelu hrvatskih institucija”, rekao je Plenković.

Tuđman je svoju viziju pretvorio u djelo

Podsjetivši na neke od najvažnijih Tuđmanovih ideja, Jandroković je rekao kako mu je njegovo povijesno znaje i izraziti smisao za razumijevanje šireg konteksta zbivanja u svijetu i predviđanja povijesno-političkog razvoja mnogih događaja omogućilo da ostvari svoje ideje i viziju na dobrobit obnove hrvatske državnosti i njezinog mjesta u modernom svijetu.

“On je svoju viziju pretvorio u djelo. Takvi primjeri u povijesti državništva nisu česti”, naglasio je.
Jandroković je kazao i da je Tuđman, kada je Hrvatska bila suočena s teškim izazovima, donosio hrabre i ispravne odluke te odlučno preuzimao odgovornost znajući da nema vremena za čekanje i oklijevanje.

Jandroković je, osvrćući se na aktualnu političku situaciju, poručio i da trebamo trajno voditi brigu o cjelokupnom hrvatskom narodu, pri čemu briga o Hrvatima u BiH i pružanje potpore mora trajno ostati hrvatska strateška zadaća.
“Kao što smo znali obraniti Hrvatsku uz velike žrtve, danas kao članica EU i NATO-a imamo povjesnu šansu ostvariti drugo Tuđmanovu političku viziju – udahnuti Hrvatskoj jaču unutarnju stabilnost, razvijati je kao zemlju pravne i socijalne sigurnosti i gospodarskog rasta, društvene pravednosti i solidarnosti te demografski obnovljenu”, naglasio je.

Važnost očuvanja “zaglavnih kamenova” Tuđmanove doktrine

Jedan od utemeljitelja HDZ-a i pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks istaknuo je važnost očuvanja “zaglavnih kamenova” Tuđmanove doktrine jer su oni temelji na kojima je stvorena hrvatska država. Ugrozi li ih se ili se ti temelji teško naruše, upozorio je, ugrozit će se i dovesti u pitanje budućnost hrvatskog naroda i hrvatske države. Šeks je rekao i da osporavatelji Tuđmanove politike odlaze u ropotarnicu povijesti kao zlobnici, ljubomorni zavidnici, klevetnici i krivokletnici, liliputanci i pigmeji.

“Tuđmanovo djelo – slobodna, suverena, demokratska i europska Hrvatska kao dio slobodnog svijeta, ostaje kao vječni spomenik državniku i najzaslužnijem Hrvatu u novijoj povijesti, dr. Franji Tuđmanu”, istaknuo je.
Na važnost Tuđmanova povijenog i političkog djelovanja podsjetili su i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica i voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Miroslav Tuđman.

Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću, a umro je 10. prosinca 1999. u Zagrebu. Na 18. godišnjicu njegove smrti izaslanstvo HDZ-a će, predvođeno predsjednikom Plenkovićem, položit vijenac i zapaliti svijeće na njegovu grobu zagrebačkom groblju Mirogoj. (Hina)

Utemeljtelj države kojem se nacija nije odužila ni poštenim obilježjem dostojnim njegovog djela!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari