Connect with us

Politički rentgen

Milanović, kao dežurni ložač u svom paklu!

Objavljeno

on

…Ako Milanoviću nedostaju prave teme za uzburkavanje javnosti, evo mu jedna prava koja nije desničarska magla! Neka sjedne s Plenkovićem i neka u stvarnoj kohabitaciji donesu sudbonosnu odluku za Hrvatsku u borbi protiv inicijalne korupcije,……

Kazimir Mikašek-Kazo

Rijetko viđenim jurišom protiv nove Vlade Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića, Zoran Milanović je u suradnji s dijelom medija i obavještajnog sustava s Lozančićem na čelu i uz pomoć određenih političkih analitičara krenuo u ostvarivanje obećanja kojeg je izrekao kad je Karamarku i Petrovu poručio: „Imat ćete pakao“!

Njegova „paklena“ izjava, koju se nakon objave imena novih ministara u Oreškovićevoj Vladi moglo čuti na Hrvatskom radiju, a prenijeli su je i svi mainstream mediji, a u kojoj on legitiman izbor ministara proglašava lakrdijom i nečim što ima više sveze s Bliskim istokom nego s demokracijom, trasirala je njegov politički put i javni diskurs, tako da ni dan danas ne odstupa od toga, što ga bez ikakve sumnje determinira kao dežurnog ložača u paklu kojega sam proizvodi. Pamtimo ga po riječima i djelima!

Milanović, kao nova maskota desnice i ultradesnice u Hrvatskoj, koja mu se divi zbog njegovih „hrabrih izjava kakvih se ne bi usudio sjetiti ni predsjednik Tuđman“, koristi svaku prigodu za juriš, ovaj puta na Plenkovića kao lidera HDZ-a i prvog čovjeka u Državi, koristeći se pri tom najprimitivnijim trolerskim uvrjedama s dna kace društvenih mreža, na kojima zahvaljujući njegovim etičkim zasadama i kućnom odgoju stvarno bukti pakao mržnje, jala i krajnje civilizacijske netolerancije.

Milanović, kao omraženi lik na desnom političkom spektru u vrijeme domoljuba i konzervativca Tomislava Karamarka, ljubitelj i spasitelj udbe i udbaških ubojica, dokazani antifašist i titoist, danas preko noći postaje desničarska ikona, samo zato, jer se usudi stvarati pakao Andreju Plenkoviću, koji u usporedbi s Tomislavom Karamarkom vodi umjerene politike liberalnog desnog centra, što bi po logici stvari trebalo odgovarati i Milanoviću i njegovim mentorima.

Potpuno je razvidno da Milanovića ne zanima svjetonazor ni logika , jer on iz dana u dan grčevito dokazuje da nije iz „legla“ Andreja Plenkovića, što je bila prvotna teza desničara kada su tvrdili da je Plenković srušio Kolindu Grabar Kitarović i izabrao si svjetonazorski sličnog predsjednika, s kojim će u skladnoj kohabitaciji rasturiti Hrvatsku.

Što je onda posrijedi, ako ne Milanovićeva patološka želja biti prvi, najvažniji, najpametniji, najveći domoljub, odani ljubitelj branitelja i Domovinskog rata i opsesija da pod svaku cijenu, svaki dan mora biti na naslovnicama u centru svih centara pažnje. Potpuno mu je nevažna diplomatska i elementarna ljudska pristojnost i hoće li Hrvatska od tog načina njegovog agresivnog političkog djelovanja imati bilo kakve štete ili koristi, kao što mu je Hrvatska bila potpuno nevažna, „slučajna država“, kada je zapalio pakao sa zakonom „Lex Perković“, izazvavši osudu međunarodne zajednice?

Gdje mu je tada bila reforma pravosuđa i tko je tada vršio neviđene pritiske na to isto pravosuđe, koje jedan dan izručuje, a drugi dan ne izručuje udbaške ubojice?

Potpuno mu je marginalno koga će novog javno uvrijediti, bilo da se radi o sucima, analitičarima, novinarima, liječnicima, ženama ili muškarcima, Srbima ili manjincima.

Vidi samo sebe kao osvajača simpatija ogromnog dijela desnog biračkog tijela, koje će ga nositi prema drugom mandatu na Pantovčak, kao što su ga doveli i prvi put na krilima estradnjaka Škore. Milanović smišljeno, ne birajući sredstva ni cijenu, otima HDZ-u desno biračko tijelo i to je esencija njegove ložačke uloge u paklu kojega je sam izmislio i stvorio.

https://net.hr/danas/hrvatska/u-ovoj-vili-zajedno-zive-sef-domovinskog-pokreta-obavjestajac-soa-e-i-dva-mocna-tipa-s-linkom-prema-rusiji-940a286a-1be3-11ec-ba27-42c37b853278

Kada Milanović govori o uglednim liječnicima, pitajući se iz koje su jazbine izgmizali, potrebno je upitati se iz koje je on jazbine potekao, ako ne iz one SDP-ove, u kojoj su danas ostale samo „divlje zvjeri“ u nemilosrdnom bratoubilačkom ratu do istrjebljenja. Ima li Milanović u tom ratu svoj politički zalog i nije li on posijao to sjeme razdora? Kada Milanović govori o „vojnoj lekarki“ i obiteljskom „udbašu“, plagirajući danas svoju omiljenu, bujičarsku desnicu , potrebno je pitati se tko je to spašavao udbaške ubojice od izručenja? Milanović ili Plenković?

Kad se danas predsjednik aktivno uključio u takmičenje u pljuvanju po Srbima i Pupovcu, treba se upitati tko je tim Srbima poklonio ćirilicu u Vukovaru? Milanovićeva naknadna pamet i „brutalan“ obračun sa Srbima, zapravo koristi samo Vučićevim Srbima i njihovoj agresivnoj politici prema Hrvatskoj, a Milanovićeva atomska diplomacija im dođe kao komadić kruha u jačanju ideje o „srpskom svetu“! Pa onda Vučić lakonski izjavljuje: „U Hrvatskoj se vodi brutalna kampanja protiv Srbije“ i time homogenizira ljubitelje velike Srbije!! I evo novih desničarskih bodova za Milanovića?

Čini se, kao da se Milanović i Vučić dogovaraju o sinkroniziranom djelovanju!?

Milanović, kao po naruđbi radi baš ono što odgovara Srbima, a u tom kontekstu svoje rušilačke diplomacije i situacije u BiH u radi kao po naruđbi baš ono što odgovara i Bošnjacima u BiH i time slabi pregovaračke pozicije Hrvatske u ovom složenom procesu pronalaženja optimalnog rješenja za sve konstitutivne narode u BiH.

Čini se da su se strasti malo smirile, zahvaljujući prvenstveno Plenkovićevoj pametnoj taktici ignoriranja „razbjesnjelog bika“ i popuštanja prilikom imenovanja ravnatelja UVNS-a i predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske. I jedno i drugo imenovanje stvar je dogovora premijera i predsjednika, a budućnost će pokazati tko je u toj igri moći više profitirao.

Novi ravnatelj UVNS-a Valentino Franjić ima ovlasti koordinirati i nadzirati obavještajni sustav, što ga eksplicite svrstava u poziciju najmoćnije osobe u Republici Hrvatskoj. Novi zakon kojim će svi suci i državni odvjetnici morati proći kroz obavještajni nadzor dobra je i ohrabrujuća vijest, no tu mi nešto elementarno nedostaje?

Naime, tko će nadzirati one koji će obavještajno nadzirati imenovanje sudaca i državnih odvjetnika? U zadnje vrijeme, previše je medijskih napisa, indicija i špekulacija i previše je otvorenih pitanja na koja javnost s pravom očekuje prave odgovore. Dakle, jedno od njih koje se provlači medijima glasi: je li baš slučajno da su u jednoj elitnoj vili u centru Zagreba, u četiri elitna stana sustanari bivši visokorangirani obavještajac, današnji drugi čovjek SOA-a, Mario Radić ideolog Domovinskog pokreta i jedan suspektni nekretninski poduzetnik sa navodno sumnjivim vezama u građevinskom podzemlju?

Neki od njih teški su više desetaka milijuna eura, a u obavještajni sustav su ušli s jedva završenom srednjom školom, da bi nekim čudom strelovito intelektualno, akademski i financijski napredovali. Još je važnije pitanje eventualnog protuzakonitog miješanja u izborne procese, u što je posumnjala Kolinda Grabar Kitarović kada je tražila smjenu Dragana Lozančića, danas Milanovićevog savjetnika.

Ako Milanoviću nedostaju prave teme za uzburkavanje javnosti, evo mu jedna koja nije desničarska magla! Neka sjedne s Plenkovićem i neka u stvarnoj kohabitaciji donesu sudbonosnu odluku za Hrvatsku u borbi protiv inicijalne korupcije, odluku da obavještajni sustav ne bi smio biti podijeljen na „mi i oni“, na vaše i naše?

Čini se da se pred našim očima događa upravo suprotno, borba tko će nadzirati ključne informacije koje su u politici, ali i u korupcijskom miljeu uvijek najskuplja roba? Prividan mir između dva brda vladat će do onog trenutka dok se ne završe imenovanja veleposlanika i konzula, a nakon toga kom obojci, kom opanci!? Jer, vuk dlaku mijenja……..!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR