Connect with us

Politika

Milanović: U neprijateljstvu smo s Rusijom, ali ne tako aktivno kao druge države

Objavljeno

-

U neprijateljstvu smo s Rusijom, ali ne tako aktivno kao druge države, rekao je u petak predsjednik Zoran Milanović na objavu ruske vlade da je uvrstila Hrvatsku na popis neprijateljskih zemalja.

“Nije ratno stanje, ali to traje već mjesecima. Mi jesmo u neprijateljstvu s Rusijom. U tome sudjelujemo ne tako aktivno kao druge države koje su de facto u ratu, da se ne bismo lagali. Ovo je vrlo opasna situacija koja prijeti da se razvije u nešto nesagledivo, nadam se da neće. Sad se mogu nadati, ne mogu ništa više”, komentirao je Milanović najnoviji potez Rusije prema Hrvatskoj.

Ruska vlada dodala je Hrvatsku na svoj popis neprijateljskih zemalja, protiv kojih se poduzimaju protumjere, zajedno sa Slovenijom, Grčkom, Danskom i Slovačkom, javila je ranije u petak agencija RIA Novosti.

Hrvatska i Slovenija više ne mogu zapošljavati lokalno osoblje u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a Grčkoj je postavljeno ograničenje od 34 osobe, Danskoj 20, a Slovačkoj 16 osoba.

“Popis koji je odobrila vlada nije konačan i, s obzirom na nastavak neprijateljskih akcija stranih država usmjerenih protiv ruskih misija u inozemstvu, mogao bi se proširiti”, navodi se u priopćenju ruske vlade.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u komentaru na stavljanje Hrvatske na popis “neprijateljskih zemalja” Ruske Federacije reagirao je kratkom rečenicom “U dobrom smo društvu”. (Hina)

Rusija proglasila Hrvatsku neprijateljskom zemljom

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari