Connect with us

Događaji

Milanović komentirao sastanak s Izetbegovićem: ‘To je dobro što se dogodilo’

Objavljeno

on

N1

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na 13. konferenciji “Dan velikih planova” tjednika Lider. Na konferenciji je održao govor, a nakon nje razgovarao je s novinarima.

Pojasnio je svoju izjavu o gospodarstvu da nismo loši, ali da bi mogli biti i bolji. “Ne samo Vlada već i privatni sektor. Vlada treba biti neka vrsta podupiratelja. Rekao sam da je Vlada s poticajima napravila što je mogla”, rekao je.

Sastanak s Izetbegovićem

Komentirao je i sastanak s Bakirom Izetbegovićem te dolazak bivšeg predsjednika Stjepana Mesića na taj sastanak.

“To je dobro što se dogodilo, trebalo se dogoditi prije deset godina. Sada je došao, drago mi je zbog toga. Mislim da je prostor za suradnju Hrvata i Bošnjaka velik. To ne treba ići na štetu Srba. S Izetbegovićem nisam razgovarao o Komšiću. Izetbegović je, ne jedini, nego najveći predstavnik bošnjačkog naroda”, kaže predsjednik.

“Nije uobičajeno, ali tak je bilo”, kazao je o dolasku Mesića na sastanak. “On me nazvao i re

Obnova Zagreba

Komentirao je obnovu grada Zagreba.

“Ulazimo u crveno. Financijska situacija koliko čujem nije dobra zbog prethodne vlasti. Fakturiralo se i dalo sve moguće u zadnjih godinu dana, pobijedila je druga opcija koja jedva preživljava. Nema prostora trgovini. Grad Zagreb se ne može zaduživati preko neke granice. Prethodna vlast ga je dovela do ponora. Znate kako se radilo, ne znate sve”, rekao je.

Normalan život

“Ne znam tko je među vama cijepljen, jesu li bolnice pune? Nisu”, rekao je predsjednik, naglasivši potrebu građana za normalnim životom.

“Smatram da je to bezveze, da se cijepit može svako. Ne pitam ljude jesu li se cijepili”, kaže predsjednik.

Podsjetimo, tjednik Lider organizirao je svoju 13. konferenciju “Dan velikih planova” pod nazivom “Koje prilike i opasnosti donosi 2022.?”. Na konferenciji su govorili i predsjednik Republike Zoran Milanović, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te glavni direktor HUP-a Damir Zorić,piše N1.

Milanović s Izetbegovićem i Mesićem o situaciji u BiH i regiji

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR