Pratite nas

Hrvatska

Milanović koristi zaštićene podatke u predizbornoj kampanji, a DIP ne reagira

Objavljeno

na

Ovaj tjedan je kolumnist portala Narod, Marko Ljubić napisao otvoreno pismo Zoranu Milanoviću kao odgovor na njegovo pismo u kojem se Milanović obraća svim građanima.

Ljubić je u svojem tekstu istaknuo, između ostalog, kako je Milanović slanjem pisma/poruke njemu kao predstavniku medija, prekršio nekoliko važećih zakona u Republici Hrvatskoj.

“Da ne zaboravim, privatna adresa i njeno korištenje zaštićeno je Zakonom o zaštiti osobnih podataka i jedno je od temeljnih načela slobode i sigurnosti ljudi u demokratskoim društvima i u demokratskim državama.

Dakle, Vi ste Zorane Milanoviću prekršili taj Zakon.

Po Članku 36. Zakona o zaštiti osobnih podataka eksplicitno ste pokazali da ste nedostojan čovjek za javno djelovanje a kamo li za upravljanje državom. Jer se iz jedne zloupotrebe i nezakonitosti u pravilu razvija čitav sustav nezakonitoga postupanja. Pogotovo ako se to radi urbi et orbi, pred očima cijelog hrvatskog naroda.

Dakle, uz strukovne novinarske organizacije, zatim gomilu udruga koje godinama primaju golema sredstva od Republike Hrvatske, te srodnih europskih institucija za „osvješćivanje“ hrvatskoga naroda stečevinama napredne civilizacije kojoj pripadamo, pozivam i, evo ovim prijavljujem, državne institucije, prije svih DIP, jer je Vaše pismo teško kršenje izbornih pravila, zatim MUP i DORH da Vas institucionalno procesuiraju.”

Društvenim mrežama ubrzo nakon toga proširila se i fotografija pisma kojega Zoran Milanović šalje glasačima diljem Hrvatske, a kakvo je primio i Ljubić.

Zbog šutnje DIP-a kao i svih nevladinih organizacija, naš kolumnist je nazvao DIP, razgovarao s njima, a oni su mu eksplicitno rekli da ne mogu reagirati na informacije iz novinskih tekstova i medija, nego samo na prijavu odnosno službeni zahtjev, nakon čega je Ljubić poslao DIP-u pismo koje možete pročitati u nastavku.

Poštovani, jučer sam na Narod.hr komentirao u formi otvorenoga pisma Zoranu Milanoviću praksu zloupotrebe osobnih podataka u predizbornoj kampanji, pri čemu sam u javnoj formi pozvao i DIP te ostale državne i nevladine institucije i organizacije da se javno očituju o tome. Vidim da ste i vi na stranicama Povjerenstva istaknuli pravila korištenja zaštićenih podataka i jako lijepo i detaljno objasnili sudionicima kampanje kako i na koji način se mogu ponašati da istodobno ne krše hrvatske zakone.

Ali, očito to nije ni dovoljno ni efikasno.

Ja Vas službeno pitam, namjerava li DIP poduzeti nešto u svezi s otvorenom zloupotrebom u ovome slučaju mojih osobnih podataka, a reakcije u javnosti pokazuju da se radi o kampanji kršenja zakona, a  ne slučajnom incidentu?!

Jasno je također da je pismo na mene osobno i na moju adresu iz organizacije koja nikako ne smije raspolagati mojim osobnim podacima višestruko kršenje zakona, pa se nikako ne bi smjelo o tome šutjeti. Jer, članak 36 Zakona o zaštiti osobnih podataka to izrijekom navodi, ali, da bi netko uopće imao mogućnost kršiti taj Zakon, mora prethodno prekrišiti ili zloupotrijebiti čitav niz zakona i pravila.

Zbog toga bih molio da se o tome očutujete javno, pri čemu uz svoj javni poziv u jučerašnjem komentaru, evo, i na ovaj način to molim.

Srdačan pozdrav
Marko Ljubić
komentator Narod.hr/hkv. hr

Iako se radi o dokazanom kršenju Izbornoga zakona, te Zakona o zaštiti osobnih podatak, zatim jasnoga znaka da su osobni podatci koji su korišteni dobiveni opet kršenjem zakona i zlouporabama državnih institucija, reakcija iz DIP-a nije stigla.

Na telefonski poziv našeg kolumnista, DIP je rekao kako će dobiti odgovor na pismo početkom ili polovicom tjedna.

Hoće li DIP reagirati ili nastaviti namjerno odugovlačiti i izbjegavati raspravu o ovakvom obliku kršenja zakona, tek ćemo vidjeti.

Narod.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Svi putevi vode na puni Trg bana Jelačića

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Brojni građani, u bijelo-crvenim majicama, sa hrvatskim trobojnicama, ‘slijevali’ su se u ponedjeljak oko podneva u središte Zagreba, na Trg bana Jelačića, kako bi dočekali srebrne hrvatske reprezentativce koji bi tamo trebali stići navijačkim autobusom u poslijepodnevnim satima.

Hrvatska mladost, ali i oni stariji, u navijačkim dresovima ispunili su gradske ulice, napunili gradske autobuse i tramvaje, koji u ponedjeljak voze besplatno.

Svima njima cilj je Trg bana Jelačića na kojem su od jutra najvjerniji navijači i koji je oko podneva već bio pun. Procjene su da će na Trgu u ponedjeljak biti oko sto tisuća navijača.

Uz Zagrepčane, hrvatsku nogometnu reprezentaciju, dočekuju i navijači iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su u Zagreb došli gledati nedjeljeno finale između Hrvatske i Francuske iz kojeg je Francuska, ipak, izašla kao pobjednica, iako je Hrvatska igrala, možda, i svoju najbolju utakmicu u Rusiji.

Unatoč porazu u finalu, Hrvati su jednoglasni: Vatreni su naši prvaci!

Svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Udruga “Budi ponosan”, a redatelj svečanosti je Krešo Dolenčić.

Vatreni bi u Zagreb trebali sletjeti oko 14 sati, nakon čega će se otvorenim autobusom uputiti u središte Zagreba.

Otvoreni autobuskretat će se trasom: Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

(Hina)

 

Foto: Hina

 

Peter Schmeichel: Sudac je pokrao Hrvatsku i uništio finale!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Hrvatska vojska ‘Vatrenima’: Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika

Objavljeno

na

Objavio

“Vi ste Hrvatska: srce junaka i osmijeh pobjednika” – poručila je u subotu Hrvatska vojska reprezentativcima i izborniku Zlatku Daliću uoči povijesne, finalne utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji i istaknula da su nizom spektakularnih pobjeda ostvarili još jedan veliki nogometni, ali i hrvatski san te da im i oni pripremaju doček dostojan svjetskih prvaka.

Hrvatske vojska istaknula je da su “Vatreni” na terenu dokazali i pokazali kako to igra jedno srce, jedna duša – kako igra Hrvatska, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

“Spremamo vam doček dostojan svjetskih prvaka!”, poručila je Hrvatska vojska hrvatskim nogometašima.

Podršku reprezentativcima i izborniku Zlatku Daliću dao je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je istaknuo da su pokazali kako Hrvatska treba ići dalje: zajedno, timski i  – domoljubno.

“Ovo je Hrvatska koja diše i živi snove hrvatskih branitelja. Pokazali ste poniznost, jedinstvo i zajedništvo. Pokazali ste kako Hrvatska treba ići dalje: zajedno, timski i  – domoljubno.

Veliko hvala Zlatku Daliću, koji je čvrsto stajao nogama na zemlji i do samoga kraja ostao ponizan s vjerom u dragog Boga, ostao prkosan i staložen u obrani boja naše zastave. Naše ‘Vatrene’ transformirao u mentalno najčvršću reprezentaciju. U svega sedam mjeseci, dokazao kako su čuda moguća”, poruka je ministra Krstičevića.

I načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov naglasio je da će taj povijesni uspjeh imati pozitivne posljedice za narod i državu.

“Ovo je vrijeme čuda, ovo je san koji je postao stvarnost! Ovo su povijesni dani, baš onakvi dani kakvi su bili kada smo stvarali Lijepu našu, kada smo sanjali da za crvene i bijele kockice čuje cijeli svijet, da svima pokažemo kako to kuca srce hrvatsko, junačko, što je to hrvatski inat, ponos i prkos”, kazao je general Šundov.

U MORH-u podsjećaju kako je uoči odlaska hrvatskih nogometaša na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju u herojskom Vukovaru, general zbora Mirko Šundov predao izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.

Također, u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika izbornik reprezentacije Zlatko Dalić u više navrata podržao je suradnju profesionalnih sportaša i hrvatskih vojnika, a održao je i motivacijsko predavanje pripadnicima Hrvatske vojske.

Hrvatska vojska je uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvom sa Sljemena poslala podršku Vatrenima (poveznica na podršku Vatrenima: https://www.youtube.com/watch?v=VwfBiA7SYUc), a uoči osmine finala hrvatski vojnici snimili su i prigodan video – Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska (poveznica na video: https://www.youtube.com/watch?v=WPGpyBiA5e8).

(Hina)

Dalić: Veseli nas radost naših navijača što su zaboravili na sve probleme i nedaće

 

 

Pastir na Velebitu: Pogledajte snimku malenog Luke Modrića koji štapom tjera koze po kamenjaru

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori