Connect with us

Vijesti

Milanović kritizirao današnji sastanak zapadnih saveznika

Objavljeno

-

Predsjednik Zoran Milanović ponovio je u četvrtak da će se rat u Ukrajini “rješavati između Moskve i Washingtona” koji se međusobno obračunavaju preko ukrajinskih leđa.

“Po meni se to sve skupa od početka radi na jedan katastrofalno neuspješan i štetan način. I za Ukrajinu i za općenito globalni mir”, kazao je Milanović, ujedno kritiziravši današnji sastanak zapadnih saveznika i Ukrajine u Ramsteinu o dodatnoj vojnoj pomoći Kijevu.

“Razgovara se o tome kako dodatno sudjelovati u ratu tako da ne sudjeluješ. Da nitko naš ne pogine, ali sve drugo radi NATO. Kao i Rusija, koja se preko Ukrajine, prije svega obračunava s Amerikancima”, kazao je Milanović.

“I ovo se neće riješiti u Berlinu i Parizu, a najmanje u Bruxellesu gdje sjede potpuno nebitni i neizabrani ljudi. Ovo će se rješavati između Moskve i Washingtona, tako je i počelo”, smatra predsjednik.

Šefa ruske diplomacije Sergej Lavrov jučer je izjavu hrvatskog predsjednika da NATO vodi posrednički rat protiv Rusije u Ukrajini nazvao poštenom i iskrenom.

Milanović je kazao da ga to ne zanima i da ne zna što Lavrov misli s tim postići.

“Upoznao sam ga jednom prilikom. Razgovarali smo pola sata i bio sam prema njemu hladan, kao i uvijek u odnosima s Rusima jer treba biti oprezan. Za razliku od našeg “Grlenca” (Grlića Radmana), onaj što ga rođeni mater i ćaća ne razumiju kad govori, koji je 17. siječnja otišao Lavrovu u Moskvu ničim izazvan. Rat je već bio na rubu”, rekao je Milanović.

Prenio je Grlić Radman tada poziv ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da posjeti Hrvatsku, dodaje. “Ja mu za to suglasnost dao nisam”, rekao je predsjednik, prenosi Hina.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari