Connect with us

Politika

Milanović Litre: Tram 11 ili kako Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti

Objavljeno

-

Zastupnica Marija Selak Raspudić (Most) prozvala je u utorak zagrebačkog gradonačelnika zbog trenutka u kojem uvodi novi model naplate odvoza otpada u Zagrebu te naglasila kako će za većinu građana taj model značiti skuplji odvoz smeća.

„Većinu građana novi će model zbrinjavanja otpada stajati više. Ne možemo mi tako malo otpada proizvesti koliko oni skupo mogu naplatiti“, kazala je zastupnica u slobodnom saborskom govoru.

Spočitnula je Tomislavu Tomaševiću što se sjetio dizati cijene komunalnih usluga u trenutku sve veće inflacije, rasta cijena hrane, struje, proljetnog rasta cijene plina.

Selak Raspudić ističe kako je najava novog modela odvoza otpada u Zagrebu pokazala da je Tomislav Tomašević „na putu da nadmaši visoke HDZ-ove standarde u obmanjivačkom načinu upravljanja životima građana“, pokazujući to na primjeru „tajminga“ kada novi model odvoza stupa na snagu, a to je 1. srpnja.

Tada većina građana odlazi na odmor pa će imati manje volje za pritužbe, a proizvodit će i manje otpada pa neće biti svjesna koliko košta novi model dok ne dođe jesen, a onda ‘pojeo vuk magare’, kazala je.

Tomaševiću je poručila: “Gradonačelniče, svaka čast na transparentnosti i socijalnoj osjetljivosti.”

Platformu Možemo! prozvala je zbog načina na koji je reagirala na sramotni komentar Josipa Jagića, savjetnika te platforme.

“Propagandu im kreira osoba koja smatra da je ubijanje katoličkih svećenika odlika dobrih starih vremena. ‘Možemovci’ se nisu pokazali principjelnima i nisu raskinuli suradnju s dotičnim, oni su tek osudili pojavu, a spasili druga”, konstatirala je Selak Raspudić.

Tram 11 ili kako Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti

Marko Milanović Litre (Hrvatski suverenisti) kritizirao je odluku diskografske kuća Menart o raskidu ugovora s grupom Tram 11 i povlačenju albuma ‘Jedan i jedan’ iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa.

“Otkazivanje albuma je dokaz da Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti i ograničavanja slobode govora”, kazao je zastupnik.

Činjenicu da diskografska kuća album povlači uz obrazloženje da je njegova objava uvrijedila dio publike, iščitao je kao dokaz da i kod nas postoji kultura otkazivanja i političke korektnosti, „koja ima sva obilježja koja možemo vidjeti u zapadnim zemljama koje danas žive na rubu kaosa.

„Politička korektnost i kultura koja se razvija oko te neprirodne ideje prijetnja su slobodi govora na zapadu, ali i Hrvatskoj, kod nas možda u manjoj mjeri jer kod nas jer očito da se pod Božinovićevom palicom može završiti u zatvoru zbog komentara na društvenim mrežama“, rekao je Milanović Litre.

Nikolić: Vladajući špijuniraju društvene mreže

Na slučaj Mladena Ćustića (72), kojeg je zadarska policija privela zbog prijetnji premijeru na društvenoj mreži, osvrnula se i Romana Nikolić (Socijaldemokrati).

Taj slučaj dokazuje koliko se naša država temelji na demokraciji, jadna smo demokratska država u kojoj policija privodi 72-godišnjeg umirovljenika koji kritizira političku elitu, rekla je zastupnica.

Vladajući se ne bave rješavanjem korupcije u svojim redovima, nego špijuniranjem a društvenim mrežama, zaključila je Nikolić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari