Connect with us

Politika

Milanović Litre: Zanimljivo je da ‘demokršćani’ pružaju toliki otpor izravnoj demokraciji

Objavljeno

on

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u subotu je kritizirao Vladu Andreja Plenkovića zbog uvođenja eura bez referenduma.

DEMOKRŠĆANI KOJI SE BOJE DEMOKRACIJE

Nakon mog jučerašnjeg posta, koji je prenesen na nekoliko portala, počeli su se javljati namjesnici kako bi obranili čast i ugled velikog vođe i partije, točnije oglasio se Ante Sanader.

Očekivano, nismo čuli ništa novo osim mantričnog ponavljanja doskočice Andreja Plenkovića koju izgovara svaki put kada je priupitan oko referenduma. Izjava “Referendum nije potreban!” širi se članstvom HDZ-a poput jeke koja je glasnija svakim novim izgovorom u čast velikog vođe.
Hvalospjevi o odgovornom vođenju javnih financija također nisu izostali u postu Sanadera, a nije nedostajalo ni pokušaja dodatnog manipuliranja građana oko ispunjavanja kriterija Hrvatske za ulazak u europodručje.

Omjer hrvatskog duga prema BDP-u je najveći (više od 70%) od svih zemalja koje su odlučile ostati van europodručja. Švedska, Danska, Poljska, Mađarska, Češka, Rumunjska i Bugraska imaju manji vanjski dug u odnosu na BDP od Hrvatske. Sve te države, izuzev Bugarske i Rumunjske, ne razmišljaju o usvajanju eura kao službene valute usprkos činjenici da su u boljoj gospodarskoj i ekonomskoj situaciji od Hrvatske. Pretpostavljam da jedini razlog njihovog odbijanja eura jest taj što do njih još nije stigao proglas velikog vođe Andreja Plenkovića. Čim ga čuju eto i njihove prijavnice u europsku monetarnu uniju.

Mi suverenisti, po riječima Sanadera, ne razumijemo borbu za nacionalne interese i moderni suverenizam. Istina. U našem vokabularu moderni suverenizam ne postoji, ali postoji nacionalni i narodni suverenizam u kojem vlast proizlazi iz naroda predstavničkom demokracijom ali i neposrednom, poput referenudma. Moderni suverenizam je jedna u nizu izmišljotina i sredstva masovne komunikacije birokrata kojima je cilj medijski manipulirati svojim građanima.

Daljnje spominjanje bespovratnih sredstava EU i NPOO-a (kojim su hrvatski poduzetnici najviše zakinuti usprkos činjenici da su upravo oni trebali imati najveće koristi) kao nekakvih velebnih uspjeha, koji su isključivi Hrvatskoj, je najveća glupost u cijelom postu. Bespovratna sredstva i NPOO-i su standardna praksa EU prema svim državama članicama, uključujući i one koje uopće ne razmišljaju o ulasku u europodručje.

Zanimljivo je da “demokršćani” pružaju toliki otpor izravnoj demokraciji tj. jedinom obliku izravnog odlučivanja od strane naroda, a pri tome lažu i manipuliraju. Možda im ne bi bilo na odmet ponovno pročitati Deset Božjih Zapovijedi, a da pri tome posebnu pozornost posvete sedmoj i osmoj, komentirao je Milanović Litre na facebooku

Sanader: Lažni suverenisti straše narod o euru, a pohrlili po eure u EP

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR