Connect with us

Gluposti

Milanović Glavnom odboru SDP-a: ‘Plenković neće dočekati sljedeću rundu i točenje goriva’

Published

on

Predsjednički kandidat Zoran Milanović članovima Glavnog odbora SDP-a poručio je kako će predizbornu kampanju zajedno sa SDP-om, voditi na nimalo atraktivnoj i nimalo sexy tezi – normalna Hrvatska

Ja ću ovu kampanju odraditi do kraja, borbeno, s puno energije, već kako znam i kako ne znam. Ja sam tri godine izvan aktivne politike, počeo sam živjeti jedan drugi život koji mi je bio dobar, ali dosadan jer naspram ovoga je sve dosadno. Ovo je jedna fenomenalna uzbudljiva avantura, poručio je u subotu, kako se neslužbeno doznaje, predsjednički kandidat Zoran Milanović članovima Glavnog odbora SDP-a.

‘Plenković neće dočekati sljedeću rundu’

Za predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, naglasio je, ovo su izbori opstanka.

– Ako ja dobijem izbore, kada ih dobijem, on je gotov. Neće dočekati sljedeću rundu i točenje goriva. I zato, ako je imalo svjestan, borit će se do zadnjeg jer je to pitanje njegovog opstanka s obzirom na socijalni kanibalizam koji vlada u HDZ-u – poručio je dodavši kako HDZ nije u rasulu, ali je slabiji nego kad su se okupili oko jedne ideje – ustašluka.

– Na tome se HDZ digao od 2012. do 2015. i to je ferceralo, funkcioniralo, palilo. Sada toga nema, vodi ih jedna grupa ispranih birokrata koji nemaju nikakav sustav vrijednosti, ni rajski ni dijaboličan, ni lijevo ni desno – rekao je.

Članovima je istaknuo kako ljudima moraju poslati poruku da je dogorjelo do noktiju.

– Da bismo maknuli HDZ, ljudima će biti potrebno dati jači motiv da izađu na izbore. Ja ga trenutno ne vidim dovoljno i to nije ničija odgovornost. Pred nama su dva mjeseca u kojima se ne mogu dogoditi čuda, ali se mogu dogoditi promjene. Aktualna predsjednica ima loš rejting u odnosu na našeg kandidata prije pet godina – poručio je.

U političku borbu tjera ga vrlo opasna emocija – bijes

Istaknuo je kako ovoga puta u izbore ide kao nefavorit, ali ga u političku borbu tjera vrlo opasna emocija – bijes.

– Moje najveće prokletstvo, da budem osoban, je svih tih skoro 10 godina bilo što smo u svake proklete izbore išli kao anketni favorit, skoro u svake, osim na europske 2015. Tu nismo bili favoriti i dobili smo skoro 30 posto. Ali sad nisam favorit, bit će teško, anketama vjerujem vrlo malo, izrazito su nepouzdane, to pokazuje svaki izborni ciklus i sada ne znam kako stvari stoje – rekao je dodavši kako se u osobne emocije i osobni dojam previše ne pouzda.

– Ono što mi ljudi kažu na ulici, kako mi prilaze, nije loše. Ono što osjećam je da nema kumulirane agregatne mržnje prema meni i SDP-u. Ne dolazi iz redova tzv ljevice, ne dolazi iz akademskih krugova, a ne dolazi ni iz redova Katoličke crkve, možda dođe, ali to je kasno i u tome vidim dobar znak – poručio je Milanović.

Predizbornu kampanju zajedno sa SDP-om, dodao je, vodit će na nimalo atraktivnoj i nimalo sexy tezi – normalna Hrvatska.

‘Ne sjećam se da je neki naš predsjednik Sabora nekog kolegu nazvao smećem’

– Hrvatska u kojoj nenormalno ne može biti normalno, Hrvatska u kojoj možeš biti nabusit, bezobrazan i grub. Katkad sam to ja – istaknuo je osvrnuvši se u tom smislu na ponašanje premijera Andreja Plenkovića i zastupnika u Saboru.

– Nikada mi nije palo na pamet da zakoračim sa saborske govornice i kidišem na nekog saborskog zastupnika i da me osiguranje zaustavlja, bez obzira što bih imao kondicije za puno više rundi od aktualnog premijera. To jednostavno ne radiš. Ne sjećam se da je neki naš predsjednik Sabora ili predsjedavajući nekog kolegu, ma što god mu dobacio, nazvao smećem. I to smo čuli, to je novo normalno ponašanje. Protiv toga se treba boriti, to djeca gledaju, to gleda moj sin od 15 godina, koji to smatra normalnim načinom rada Sabora – istaknuo je.

Što se tiče skupa Europske pučke stranke, koji će se održati nekoliko dana u Saboru, poručio je kako to radi netko tko je sluđen ili je izgubio kontrolu i kompas i više ne zna gdje mu je glava ili cinik koji razmišlja da može što hoće, baš kao što su, iz istog razloga “mogu što hoću”, odbili njihov prijedlog za formiranje višestranačkog izbornog povjerenstva za predsjedničke izbore.

‘Članovi SDP-a, držite se skupa’

– Mogu u Sabor idući puta pozvati Arkanovu udovicu, 150 VIP mjesta se prodaje – jer mogu što hoću. Mi nismo nikad tako razmišljali. Kad mi je palo na pamet prepao sam se da bih u Sabor doveo kongres Partije socijalista. To je kao da ti na pamet padne incest, odmah se moraš išamarati, to je zabranjeno, to se ne radi. To je HDZ – poručio je.

Članovima je još poručio da se drže skupa i podržavaju vodstvo stranke.

– Nemojte raditi stvari koje ne treba, stranka je živi organizam, ima sukoba, ljubomore, zavisti, bijesa. Budite skupa i borite se jer ste vi jedina šansa za ovu zemlju. Doviđenja do oslobođenja – zaključio je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari