Connect with us

Vijesti

Milanović na Kninskoj tvrđavi: Ovdje smo da se radujemo, a ne da likujemo

Objavljeno

on

Večerašnjim prijemom predsjednika Republike Zorana Milanovića za ratne zapovjednike Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi počinje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Predsjednik Milanović uručio je odlikovanja Kruljcu, Kapularu, Milićevižu, Peternelu te Vojnoj policiji HVO-a i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO-a.

Govoreći na skupu u povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, Milanović je kazao da je smisao okupljanja da se se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima.

“Puno je i krvi i teških osjećaja palo da bi se ovo pretvorilo u nekakvo likovanje. Ovdje smo danas da odlikujemo neke od najboljih među vama. Odlikovanja koja ću im dati u svoje ime, u ime hrvatske države nisu odlikovanja, ponavljam to i važno je, da bih bilo koga povrijedio, nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta”, rekao je Milanović.

Godine 1995. ovdje je stavljena “točka na i” napadu i okupaciji Hrvatske i svemu onome što nas je tištilo, boljelo i uništavalo nekoliko godina. Oni najhrabriji, najpametniji među vama, najodlučniji su izvojevali tu bitku. Amerikanci su bili naši prijatelji i ostaju to, ali da nije bilo vas, hrvatskih vojnika i policajaca – bez specijalne policije akcija nije bila moguća – i onih koju su vas politički i vojnički vodili, ovoga ne bi bilo, kazao je.

Ovdje ću drugu godinu zaredom odlikovati našu braću iz Bosne i Hercegovine, naše suborci i članove našeg naroda u drugoj državi, koji su se dali za zajedničku stvar.

Vjerujem da će to shvatiti i oni koji kritički gledaju na to u BiH. Ovo je je dug časti ljudima koji su dali sve od sebe, za hrvatsku državu, zajedno s Armijom Bosne i Hercegovine, rekao je.

Milanović je zahvalio svima koji su došli i čestitao odlikovanima te izrazio nadu da nitko više nikada iz pozicije predsjednika Republike takva odlikovanja neće davati ratnim zapovjednicima, što znači da rata neće biti.

“Ovime zatvaramo i zaokružujemo jednu veliku priču, epopeju hrvatskog naroda, hrvatske države i svih onih Hrvata i hrvatskih građana koji su se za to borili. Živjela naša Domovina, živjela Hrvatska”, istaknuo je Milanović.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR