Pratite nas

Gluposti

Milanović na sajmu u Gudovcu o himni u hrvatskim školama: ‘Djecu tome ne treba učiti’

Objavljeno

na

Zoran Milanović/facebook

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović bio je na Poljoprivrednom sajmu u Gudovcu pored Bjelovara

Upitan za komentar na ideju da se djeci na početku svakoga tjedna u školi intonira himna, Milanović je rekao da se domoljublje i ljubav prema domovini dokazuje na druge načine. “To klincima nećete utjerati na taj način. Kako to nikome nije palo na pamet prije trideset godina? To je jako zanimljivo”, rekao je Milanović ističući da je to nečiji spin pred izbore.

“Hrvatska ima jednu himnu, znaju tu himnu, znaju riječi, to su naučili doma, u školi ih ne treba tjerati da to uče”, rekao je Milanović.

Upitan za komentar na izjavu Milorada Pupovca, koji je rekao da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regiji, Milanović je rekao da prvo treba dobro vidjeti što je Pupovac zapravo rekao, jer želi biti oprezan s takvim komentarima, obzirom da je vrijeme izbora te da se “zna tko diže hajku protiv manjina, Srba, židova”.

Milanović je istaknuo da je pogrešno što je Pupovac svoju izjavu dao za bosanskohercegovačke medije nakon napada na Srbe u Uzdolju pored Knina. “Nadam se da nije pretjerao”, rekao je Milanović.

“Moram vidjeti svaki zarez, to je jako bitno, jer on uvijek kad govori hoda po jajima, svjestan koliko svaka njegova izjava može izazvati reakcije i koliko s njome može biti manipulirano”, rekao je Milanović.

“Inače, taj isti Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kad je 1997. godine dolazio u Sabor i digao ruku za izmjene Ustava. Tada je doživio standing ovacije od HDZ-ovaca. Ne može u jednom trenutku biti brat, a u drugom tat. Dakle, HDZ mora odlučiti s kim i kako želi koalirati, kad im je netko prijatelj, taj ne može sljedeće jutro biti neprijatelj”, rekao je Milanović.

Andrej Plenković podržava da radni tjedan u školama počinje intoniranjem himne

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Milanović: Odluka o izborima 22. prosinca je lopovluk i sramota

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Zoran Milanović ocijenio je u četvrtak odluku da predsjednički izbori budu 22. prosinca “lopovlukom i sramotom” te je optužio HDZ da želi smanjiti broj građana koji će izaći na izbore i ‘ubiti’ kampanju za drugi krug tempirajući je za vrijeme blagdana.

Milanović je na svom Facebook profilu osudio je današnju odluku Vlade da se prvi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske održi 22. prosinca, nazvavši je lopovlukom i sramotom iz tri razloga.

“HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati kako 22. prosinca u prvom krugu – kada se u Hrvatsku još nisu vratili svi koje je HDZ potjerao u Irsku – tako i 5. siječnja kada je više od 100.000 birača s obiteljima i djecom na odmoru za koji su štedjeli cijelu godinu i neće se moći vratiti u Hrvatsku na glasanje u drugom krugu”, napisao je Milanović.

Dodaje i da se se time svjesno ubija kampanja za eventualni drugi krug izbora, na način da se ona tempira u vrijeme blagdana “kako bi se sakrila sva ispraznost HDZ-ove kandidatkinje”.

Ustvrdio je da se takvom odlukom odstupa od prakse i pravila kojih se držala i Jadranka Kosor, koja je 2009. prvi krug izbora raspisala između Božića i Nove godine.

Poručio je da je premijeru Andreju Plenkoviću cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku. (Hina)

 

Fra Mario Knezović: Motivacijski govor, koji to nije, Zorana Milanovića je bio otužan…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Izvanredne vijesti iz škorina stožera – ‘Iz objektivnih razloga prekidam kampanju na neko vrijeme.’

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je na svom službenom Facebook profilu objavio kako “iz objektivnih razloga prekida kampanju na neko vrijeme”, a razlog takve odluke detaljno je objasnio u videu.

Evo što je rekao o svom potezu:

– Dame i gospodo, dragi prijatelji, želim vas izvijestiti da večeras od 24 sata prekidam kampanju za izbor predsjednika države.

Naime, kao što vam je poznato, sutra je Martinje. Ja, osim što sam pjevač zabavnih i lakih nota, ja sam i vinogradar i vinar i silno poštivam našu tradiciju.

U našoj tradiciji je da se na Martinje nitko ne bavi ozbiljnom politikom. Neće me biti 24 sata i nemojte me o politici ništa pitati.

Vidimo se, ako Bog da, u utorak ujutro, tko preživi – kaže Škoro u videu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari