Connect with us

Gluposti

Milanović na sajmu u Gudovcu o himni u hrvatskim školama: ‘Djecu tome ne treba učiti’

Objavljeno

on

Zoran Milanović/facebook

SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović bio je na Poljoprivrednom sajmu u Gudovcu pored Bjelovara

Upitan za komentar na ideju da se djeci na početku svakoga tjedna u školi intonira himna, Milanović je rekao da se domoljublje i ljubav prema domovini dokazuje na druge načine. “To klincima nećete utjerati na taj način. Kako to nikome nije palo na pamet prije trideset godina? To je jako zanimljivo”, rekao je Milanović ističući da je to nečiji spin pred izbore.

“Hrvatska ima jednu himnu, znaju tu himnu, znaju riječi, to su naučili doma, u školi ih ne treba tjerati da to uče”, rekao je Milanović.

Upitan za komentar na izjavu Milorada Pupovca, koji je rekao da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti u regiji, Milanović je rekao da prvo treba dobro vidjeti što je Pupovac zapravo rekao, jer želi biti oprezan s takvim komentarima, obzirom da je vrijeme izbora te da se “zna tko diže hajku protiv manjina, Srba, židova”.

Milanović je istaknuo da je pogrešno što je Pupovac svoju izjavu dao za bosanskohercegovačke medije nakon napada na Srbe u Uzdolju pored Knina. “Nadam se da nije pretjerao”, rekao je Milanović.

“Moram vidjeti svaki zarez, to je jako bitno, jer on uvijek kad govori hoda po jajima, svjestan koliko svaka njegova izjava može izazvati reakcije i koliko s njome može biti manipulirano”, rekao je Milanović.

“Inače, taj isti Pupovac je HDZ-u bio draži od rođenog brata kad je 1997. godine dolazio u Sabor i digao ruku za izmjene Ustava. Tada je doživio standing ovacije od HDZ-ovaca. Ne može u jednom trenutku biti brat, a u drugom tat. Dakle, HDZ mora odlučiti s kim i kako želi koalirati, kad im je netko prijatelj, taj ne može sljedeće jutro biti neprijatelj”, rekao je Milanović.

Andrej Plenković podržava da radni tjedan u školama počinje intoniranjem himne

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari