Connect with us

Vijesti

Milanović – ‘Najoštrije osude stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E.’

Objavljeno

-

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u nedjelju se očitovao na prozivku iz udruge B.A.B.E. zbog njegovih izjava o seksualnom zlostavljanju glumica, poručivši kako on stoji iza svojih riječi te da društvu ne trebaju dogme udruga koje ne dopuštaju drugačije razmišljanje:

Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E.

Poput zaboravljivih holivudskih glumica – koje one sada brane od mene – predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren. I kako u skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni uglavnom samo galame. Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’.

Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti.

Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj.

Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste.

Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog, komentirao je Zoran Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, Sanja Sarnavka iz udruge Solidarna komentirala je izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića o zlostavljanjima žena: ”Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bi se trebao zanimati. Kada to rade žene koje su zaposlenice, službenice, majke ili mlađe kolegice u akademiji, to je problem”, rekao je Milanović.

“Kad čujete našeg logoreičnog predsjednika države dođe mi da uzmem mokru krpu i da ju zamotam oko glave da bih spriječila glavobolju koja me hvata kada slušam takve izjave muškaraca. Ono što se često događa kada se dogodi seksualno nasilje, jest da se propituje više žrtva nego nasilnik. Mi smo jedno regresivno društvo, idemo unatrag. Sada imamo 10 muškaraca koji su potpisali i bave se pitanjem pobačaja, ali nismo imali 10 ili 50 muškaraca koji su izašli u javnost i rekli to je nedopustivo”, rekla je Sarnavka.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari