Pratite nas

Hrvatska

Milanović : Naš zadatak je da zaštitimo majke i očeve, bake i djedove

Objavljeno

na

isječak/HRT

Gospodarska šteta će biti sigurno značajna, to moramo shvatiti i prihvatiti, rekao je predsjednik Zoran Milanović u večerašnjem obraćanju javnosti povodom epidemije koronavirusa.

Milanović je obznanio da je potpisao odluku o proglašenju izmjena Zakona o sustavu civilne zaštite i davanju većih ovlasti Stožeru civilne zaštite.

– Molim vas i očekujem od svih nas da se naputaka i odluka koje taj Stožer donosi ozbiljno pridržavamo, rekao je Milanović.

Poručio je da će osobna odgovornost i pridržavanje pravila činiti razliku između uspjeha i neuspjeha, ali ne i između života i smrti jer, kako je rekao, kriza ipak nije tolika.

Dodao je da je dobro što smo od početka krizi pristupili relativno ozbiljno i nismo pribjegli panici.

“Kriza ipak nije tolika, dobro je što smo od početka krizi pristupili relativno ozbiljno i što niti u jednom trenutku nismo podlegli nekakvim niskim i teškom osjećajima, kamoli panici, što je riječ koju uopće ne želim koristiti”, poručio je Milanović u svojem obraćanju.

– Ovo je bolest koja pogađa i fatalno pogađa one starije i bolesnije među nama. Naš zadatak je, sada kad smo toga potpuno svjesni, da učinimo sve da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove, babe i didove, none, jer to su ljudi koji su nas podizali i brinuli za nas cijele naše živote, i to je, ako ništa drugo, ako ćemo samo tako gledati, a prije svega moramo tako gledati, naša ljudska obaveza, rekao je Milanović.

Pozvao je na zahvalnost zdravstvenim djelatnicima, koji u ovoj situaciji mogu i sami biti zaraženi. Rekao je da nismo u ratu, ali jesmo u izazovu, krizi, koja će proći, ali će posljedice, pogotovo ekonomske i socijalne, ostati.

– Pitanje je u kojem ćemo trenutku moći u potpunosti otvoriti granice, rekao je Milanović. Poručio je da podržava privremene mjere Vlade za zaštitu gospodarstva.

Komentirajući kritike zbog navodnog nedovoljnog testiranja u Hrvatskoj rekao je da sustav zasad pokazuje solidne rezultate te da drži da ga se i dalje treba pridržavati.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari