Connect with us

Milanović neozbiljan, autoceste nisu rađene da bi se netko igrao s njima

Objavljeno

on

Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata (NCS) Mijat Stanić, kazao je kako je bio uvjeren da imamo problema s proračunom i dugom, no nakon što je premijer Zoran Milanović komentirajući najavljenu monetizaciju hrvatskih autocesta kazao kako je ona posljedica toga da su autoceste pune tri ili četiri mjeseca godišnje, a ostatak godine su prazne, kaže kako imamo problem s Vladom.

Nije uspjelo mirenje u sporu izmeðu Kalmete i Staniæa“Što ova vlast ranije shvati da ne može voditi ovu državu to će nas prije osoboditi problema”, rekao je Stanić za narod.hr.

Izjava u kojoj je Milanović jučer na Cavtatu nakon radnog sastanka s predsjednicima vlada Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore kazao kako “nas ima samo 4,3 milijuna, a ne 12 milijuna, odnosno nema nas dovoljno da bismo autoceste cijelu godinu eksploatirali”, krajnje je neozbiljna, kazao je Stanić.

“Reći da su ceste pune tri ili četiri mjeseca, a ostatak godine prazne te da to može biti razlog monetizaciji, a već više od godinu dana se vodi priča oko nemogućnosti povratka kredita i o pretjeranoj zaduženosti, krajnje je neozbiljna i govori o jednoj nestabilnosti ove vlade”, komentirao je Stanić dodajući kako su izjave premijera Milanovića nepredvidive kao i njegovi, još nepredvidljiviji potezi.

Stanić je istaknuo kako autoceste nisu rađene da bi se netko igrao s njima, nego kao razvojni projekt Republike Hrvatske.

“Mi smo žrtve jednog avanturiste koji se, kako mu padne na pameti, igra s vrijednostima od desetak milijardi eura, a kao građeni imamo problem što imamo najlošiju vlast do sada koja nemam nikakvog pravca te iz dana u dan sve više siromaši ovu zemlju”, zaključio je Stanić.

“Građani su do sad izdvojili samo kroz gorivo preko 15 milijardi kuna u autoceste i stoga ukoliko se želi bilo kakav status autocesta mijenjati, treba pitati građane što misle o tome”, rekao je Stanić te dodao kako zbog toga prikupljaju potpise za referendum protiv koncesije koji će početi 10. listopada trajat će 15 dana.

To pitanje će se konačno riješiti za sva vremena na referendumu, smatra Stanić te vjeruje da će se građeni izjasniti da su protiv davanja autocesta pod koncesiju.

Stanić je zaključio kako su nam hitno potrebni novi izbori i nekakav novi pokušaj s drugom kombinacijom na vlasti.

Izvor: narod.hr

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari