Connect with us

Politika

Milanović: Nije mi do debate s Plenkovićem i ne razmišljam o ostavci

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak da mu nije do debate s Andrejom Plenkovićem te da nije razmišljao o ostavci na mjesto predsjednika Republike, poručivši kako je odluka Ustavnog suda da ne smije biti kandidat na parlamentarnim izborima – pucanj u prazno.

“Te fore ‘izađi i bori se’, nije meni do debate s Plenkovićem. Imali smo je 2016. pa je bio razbijen. Ni to nije jamstvo za dobiti izbore”, kazao je Milanović, koji je u Zadru sudjelovao na svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru.

Ponovio je kako HDZ želi da da ostavku da bi mogli sve do kraja zarobiti, te poručio da nije baš tako naivan. “Ja dam ostavku i Ustav određuje tko me nasljeđuje. Onaj tko me naslijedi, daje ostavku i on određuje tko će njega naslijediti. A što ako taj treći daje ostavku? Vidite koliko je to nastrano tumačenje. Dakle, HDZ odlučuje”, ustvrdio je Milanović.

“Ovo radim jer moram. Kao što sam se kandidirao jer ste me natjerali na to”, istaknuo je, komentirajući kakoo Plenković “sad glumi smjernog oca i dobrog ćaću, a guraju razbojnike za državne odvjetnike”.

“O čemu da razgovaram s njim? O makroekonomiji. Ja sam tu vrhunski amater, on je neznalica. O pravdi, o vladavini prava?  O tome kako će mijenjati HDZ da promijeni Hrvatsku. Pa napravio je to. Hrvatska je tragedija zadnjih osam godina, bazirana na korupciji”, ustvrdio je Milanović.

Ja sam izabran voljom građana, oni su instalirani

Upitan je li u kampanji, odgovorio je potvrdno te dodao kako je odluka Ustavnog suda “pucanj u prazno”. “Ja sam predsjednik Hrvatske izabran voljom građana, oni su tamo instalirani kao kuhinjski elementi. Koji su počeli truliti. To je razlika”, poručio je.

Ponovno se osvrnuo na bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. “Ako se ona mogla ‘klatiti’ po HDZ-ovim skupovima kao prisegnuta predsjednica onda mogu ja ovo”.

“Apropos sudjelovanja u kampanji – postaneš predsjednik na blagajni stranke, recimo Grabar-Kitarović. I onda harangiraš kroz stranku pa prestaneš biti član stranke. Pa pet godina kasnije opet ideš u kampanju sa stranačkim novcem. U kampanji se smije sve? Predsjednica opet može postati HDZ-ovka i ići po skupovima nakon što je položila prisegu. Ja to nisam radio. Niti sam glasao za SDP. Sad hoću”, naglasio je.

Istaknuo je da više nikad neće biti član nijedne stranke te da mu je svjetonazor lijevi centar.

Osvrnuo se na slučaj propucavanja auta glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića rekavši da je to što se dogodilo bilo prije mjesec dana. “Kako se taj metak nije pretvorio uslijed djelovanja kalcijevog karbonata u biser, ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto. On to voli”, komentirao je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari