Connect with us

Politika

Milanović: O Banožiću ovisi hoće li biti daljnje suradnje

Objavljeno

-

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović poručio je da eventualna daljnja suradnja s ministrom obrane Mariom Banožićem ovisi o ministru kojega je prozvao da maltretira načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, admirala Roberta Hranja.

“Suradnja ovisi o ministru, on je tu podređeni, on nije izabran izravno, nije vrhovni zapovjednik”, rekao je Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je sazvao na Pantovčaku nakon današnjih sjednica Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Milanović je izvijestio o tome da se Vlada i on nisu mogli usuglasiti oko zajedničkog priopćenja sa sjednice Vijeća za obranu, a odgovarajući na novinarska pitanja o odnosu s ministrom obrane, poručio je da se Banožić ne može postaviti između njega kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga i načelnika Glavnog stožera.

“Da će se impostirati između vrhovnog zapovjednika i načelnika Stožera – to neće, jer Ustav o tome ne kaže ništa”, naglasio je Milanović te odbacio tvrdnje ministra Banožića da je izdavao zapovjedi za korištenje resursa vojske za privatne svrhe.

Ni za svoje ni za tuđe privatne svrhe, rekao je Milanović te prozvao Banožića da maltretira načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja.

Banožić i Hranj ne razgovaraju četiri mjeseca

“Od prvog dana slušamo ja i načelnik Glavnog stožera, kojeg ministar sustavno maltretira, sociopatski, da je on glavni i da se njega sve pita”, rekao je Milanović te poručio da “takvim seoskim arivistima, kojima je mjesto u kvalifikacijama za ‘Ljubav je na selu'” maltretiranje ne može dopustiti.

“Lako za mene, to se događa preko leđa jednog od najsjajnijih časnika koje je Hrvatska ikad imala i koji izbjegava konflikt do granice iritantnosti, ali ne može. I konačno mu se krenuo svetiti. Četiri mjeseca s tim čovjekom ne razgovara, ali on to ne može reći. On može jednom, dva puta, izdati priopćenje u kojem navede sve laži, numerira ih u prostoru i vremenu, u minutama, i to onda objavi uz moju suglasnost. Ali, ne može to vojnik raditi stalno”, naveo je Milanović.

Ustvrdio je i kako postoje osobe kojima odgovara konflikt između njega i ministra obrane. “Mi imamo krivca u vidu, to nije (premijer) Plenković. Plenković je neodgovoran. Dakle, tu ima ljudi kojima taj konflikt odgovara”, rekao je.

Netko Banožića na ovo potiče, aktivno, ocijenio je Milanović, no ne vjeruje da je riječ o Plenkoviću za kojeg je ocijenio da to “tolerira”.

“Ima kompleksaša oko Plenkovića koji gledaju kako da budu kalif na mjesto kalifa, kisele se i fermentiraju u politici već 20 godina”, rekao je Milanović. (Hina)

MORH i u doba Zorana Milanovića Kolindi zabranio koristiti vojne resurse bez ministrova dopuštenja

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari