Connect with us

Vijesti

Milanović o lavovima i pudlicama, brzo stigao i odgovor iz HDZ-a

Objavljeno

on

Stigao je odgovor iz HDZ-a na današnju izjavu predsjednika Milanovića koji je poručio premijeru Andreju Plenkoviću da na njega “šalje lavove, a ne samo pudlice“, referirajući se na verbalni rat koji vodi s nekim ministrima.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman ocijenio je u utorak nebitnim podrugljive izjave predsjednika države Zorana Milanovića na njegov i na račun drugih ministara, uključujući najnoviju u kojoj ih je nazvao pudlicama.

– Govoreći nakon međunarodne konferencije u Bratislavi, šef hrvatske diplomacije je rekao da je fokusiran na posao i da uopće ne prati predsjednikove izjave.

– Mene to ne interesira, nemam vremena vraćati se na nešto što mi je nepoznato i što ne uočavam bitnim, izjavio je novinarima Grlić Radman.

– Ja sam član vlade, odgovoran sam predsjedniku vlade i sve što radimo radimo odgovorno i savjesno, dodao je.

Milanović je nedavno za ministrova oca rekao da je bio komunistički kadar koji se obogatio na privatizaciji a da se Grlić Radman veselio “kao djeca američkoj pomoći poslije Drugog svjetskog rata” što je s njime trebao biti na samitu NATO-a, ali mu je to zabranio premijer Plenković.

Aladrović: Neka javnost procijeni hoće li me doživljavati kao pudlicu, psa ili lava

– Ja ću reći da mi je teško pratiti tijek misli navedenog gospodina i ostat ću na tome da ću zadržati dostojanstvo onog mjesta koje predstavljam, a kako će me se doživljavati – kao pudlicu, nekog malo većeg psa ili lava to neka procijeni javnost. To sigurno neću procjenjivati ja, odgovorio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović na pitanje novinara smatra li se pudlicom ili lavom.

Lukačić: Neprimjeren Milanovićev obračun s premijerom preko osoba s invaliditetom

HDZ-ova saborska zastupnica Ljubica Lukačić, koja je osoba s invaliditetom, poručila je u srijedu kako je krajnje neprimjereno da se predsjednik Republike Zoran Milanović obračunava preko osoba s invaliditetom s premijerom te ih naziva ‘pudlicama s protezama’.

– Krajnje je neprimjerena njegova izjava kada suradnike premijera naziva ‘pudlicama s protezama’ i to pogotovo na skupu kada obilježavamo 75. obljetnicu Hrvatskog saveza slijepih, rekla je Lukačić uoči sjednice Središnjeg odbora HDZ-a.

Time je, naglasila je, Milanović uvrijedio i nju osobno ali i sve druge osobe s invaliditetom.

Bilo bi dobro da promisli kada daje izjave osobito na skupu na kojem je nazočio, poručila je Lukačić.

Predsjednik Republike ranije danas je upitan za “šutnju” premijera Andreja Plenkovića koji već nekoliko dana ne izlazi pred medije odgovorio da je to premijerovo “ljudsko pravo”, no da ima i političke posljedice.

– Vidim da na mene šalje svoje suradnike. Ok, šalji, brate, bar lavove, a ne pudlice s protezom, izjavio je Milanović novinarima na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75. obljetnice djelovanja Hrvatskog saveza slijepih.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari