Connect with us

Događaji

Milanović o Plenkoviću: Ja sam orao, a on je nilski konj – nilski konj je opasniji od hijene

Objavljeno

on

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u srijedu, komentirajući to što nije položio zajednički vijenac s premijerom Andrejom Plenkovićem na obilježavanju 30. obljetnice akcije “Plitvice”, da je odvajanjem protokola “Plenković sabotirao Hrvatsku”.

Na Plitvicama se danas obilježava 30. obljetnica akcije “Plitvice” i komemoracija poginulom redarstveniku Josipu Joviću. Milanović je položio vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u 9 sati, a Plenković u 9.40 sati pa se nisu sreli.

Milanović je novinarima nakon obilježavanja rekao da je njegov protokol pisala Vlada, a izgovor za odvojeno polaganje vijenaca su bile epidemiološke mjere.

“Protokol je odvojen jer je to htio Plenković. Zašto – to morate njega pitati. Moj protokol je pisala Vlada, a izgovor su bio epidemiološke mjere – vjerojatno u strahu da ‘međedi’ ne pokupe koronu na otvorenom prostoru. Ako želiš nešto izbjeći, izbjegneš”, kazao je Milanović.

Ocijenio je kako je takav postupak nezdrav za zemlju te je poručio Plenkoviću da time nije sabotirao njega već cijelu Hrvatsku.

“Ako želiš bojkotirati prijem za zapovjednike akcije na Plitvicama i zabraniš svim policijskim dužnosnicima i ministrima da dođu, to je u redu” , rekao je Milanović.

Odbijen je prijedlog za zajednički vijenac, “ali kad umre netko tko ima pet optužnica – tisuću ljudi”, kazao je Milanović aludirajući na sprovod Milana Bandića.

Ustvrdio je kako mu ne smeta ako mu netko kaže da je “iskompleksirani lažov” te dodao da Plenković s njim ne može “‘oko u oko'” razgovarati.

“Svatko ima komplekse prema nekome, ali baš prema njemu? Nismo isti ekosistem, ja sam orao, a on je nilski konj. Papa lopoče, ali ima opaku narav. Nilski konj je opasniji od hijene. Ja sam sokol – znaš na čemu si”, rekao je Milanović, prenosi Hina. (k)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari